Ga direct naar de content

Creative Business

Onderzoekslijn van Kenniscentrum Creating 010

De onderzoekslijn Creative Business onderzoekt nieuwe vormen van zakelijke zelforganisatie in de creatieve industrie.

Highlights 2013

Lector Paul Rutten was in 2013 onder meer bezig met de projecten Mapping Creative Rotterdam en Serious Gaming en het onderzoek Rotterdam Maakt Verschil.

Voor Mapping Creative Rotterdam werd gedetailleerde kennis over de aard en ontwikkeling van de creatieve industrie in Rotterdam en omgeving in kaart gebracht, alsmede ook netwerken van talent en innovatie. Het project Serious Gaming onderzocht de aard en de ontwikkeling van deze opkomende bedrijfstak.

Rotterdam telt enkele serious game developers die internationaal mede toonaangevend zijn. De specifieke kenmerken van serious gaming ten opzichte van e-learning en entertainment gaming zijn beschreven, de werking en waardeketen geïnventariseerd en de Rotterdamse scene getypeerd. Het onderzoek bekeek ook welke talentbehoeften aanwezig zijn binnen de bedrijfstak in Rotterdam en in hoeverre de opleidingen in de Maasstad daaraan voldoen.

Projecten

Binnen deze onderzoekslijn
  • Culturele Broedplaatsen: Leegstaand Vastgoed & Creatieve Industrie

    Met het vertrek en verlies van de grote industriële bedrijven in Rotterdam, wordt in het gemeentelijk beleid steeds meer aandacht geschonken aan hoe leegstaand vastgoed een nieuwe functie kan krijgen. De stad verandert, zo ook de invulling van vastgoed of beter gezegd de leegstand van het vastgoed.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.