Menu English

Medewerkersonderzoek

In 2017 hebben 2614 medewerkers meegewerkt aan het jaarlijkse medewerkersonderzoek (75 procent respons).

De algemene tevredenheid van de medewerkers is dit jaar 1 procent gestegen naar 8 procent. We zien dit jaar een stijging in tevredenheid over de thema’s samenwerken (zowel over samenwerken in en tussen teams als tussen organisatieonderdelen), kwaliteit van de hogeschool, de gesprekscyclus, directeur en middelen. De tevredenheid over het thema ‘werk en perspectief’ is in 2017 gelijk aan vorig jaar. Dit is samen met het thema ‘samenwerken’ het hoogst scorende thema binnen het medewerkersonderzoek. De vragen over de vrijheid in het indelen en uitvoeren van het werk scoren binnen dit thema nog steeds het hoogst.

De medewerkers zijn dit jaar minder tevreden over de arbeidsvoorwaarden. We zien in de reacties in de open opmerkingen terug dat de nieuwe reiskostenregeling hier voornamelijk de oorzaak van is. Ook de tevredenheid over de direct leidinggevende is licht gedaald en daarmee weer terug op het niveau van 2015. Dit thema is nog steeds het op één na hoogst scorende thema van het onderzoek.

Op basis van de aandachtspunten die in het onderzoek naar voren komen, heeft het College van Bestuur een aantal vervolgstappen benoemd. In het bijzonder wordt alle teams gevraagd om de resultaten van het MO met elkaar te bespreken en gezamenlijk te bepalen met welke aandachtspunten zij aan de slag willen gaan. Verder zal ook komend jaar aandacht worden besteed aan de thema’s samenwerking (met nadruk op samenwerken tussen de organisatieonderdelen), werkdruk en de kwaliteit van onderwijs.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen