Menu English

Rotterdam Mainport Institute

Na vijf jaar in Rotterdam Mainport University te hebben samengewerkt, hebben de STC Group en Hogeschool Rotterdam hun samenwerkingsovereenkomst nog eens goed tegen het licht gehouden. De ervaring leerde namelijk dat niet alles zo uitgevoerd kon worden als in de oorspronkelijke overeenkomst van 2012 was opgenomen.

Deze check heeft geleid tot een nieuwe overeenkomst, die op 4 oktober 2017 is getekend. In de nieuwe overeenkomst is het belangrijkste element gebleven dat de STC Group en Hogeschool Rotterdam samenwerken om te komen tot uitstekend onderwijs voor de haven en de havenindustrie, dat goed aansluit bij de activiteiten binnen het mbo en het vmbo van de STC Group. Vanwege gewijzigde wetgeving is de naam van het instituut gewijzigd in Rotterdam Mainport Institute (RMI).

2017 is voor RMI een belangrijk jaar geweest. Drie van de vier opleidingen van RMI hebben een accreditatiepanel op bezoek gehad. Zij zijn alle drie goed door het accreditatieproces gekomen.

In de afgelopen paar jaar liet de tevredenheid van studenten van RMI te wensen over. Een belangrijke factor daarbij was de krappe huisvesting en de haperende connectiviteit met de benodigde systemen van Hogeschool Rotterdam. Vanaf 2016 is er met een grote klankbordgroep van studenten en docenten gekeken naar de wensen en eisen voor huisvesting en ICT. Onder leiding van een architect is op basis van de geleverde informatie een verbouwingsplan gemaakt. Na veel inzet van de afdeling Facilitair van de STC Group en de dienst FIT van Hogeschool Rotterdam is in september 2017 het onderwijs gestart op een afdeling die een ware metamorfose heeft ondergaan. RMI heeft nu prachtige voorzieningen en is goed herkenbaar binnen de STC Group.

De huisvesting van Rotterdam Mainport Institute is in 2017 flink aangepakt om zo in te spelen op de behoefte van studenten en medewerkers.

Uit het medewerkersonderzoek van december 2017 is gebleken dat de vernieuwde faciliteiten uitstekend in de smaak vallen bij de medewerkers. Uit commentaren ‘in de gang’ van studenten kwam naar voren dat ook studenten lovend zijn over de huisvesting en de voorzieningen na 1 september. We kijken daarom met vertrouwen uit naar de cijfers van de Nationale Studentenenquête waarin zal blijken hoe de studenten dit waarderen.

Medewerkers en studenten van RMI zijn betrokken bij nieuwe initiatieven om doorstroom vanuit het mbo en het voortgezet onderwijs beter te faciliteren. De Haven Havo op Zuid start in september 2018. RMI verwelkomt graag de eerste geslaagden over vijf jaar.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen