Menu English

Ik heb medische omstandigheden

Ben je langdurig ziek, krijg je een operatie of heb je een chronische ziekte? Dan kan je studievertraging oplopen. Kom langs bij een decaan om te kijken wat je kunt doen om studievertraging zo veel mogelijk te voorkomen.

Extra ondersteuning

Misschien heb je door je medische omstandigheid extra ondersteuning nodig om goed te kunnen studeren. Samen met je decaan bekijk je je situatie en het effect hiervan op je studievoortgang. Soms kun je met een paar tips en een plan van aanpak al uit de voeten, maar als het nodig is schrijft de decaan een advies aan je opleiding om (tijdelijk) voorzieningen af te spreken. Bijvoorbeeld extra tentamentijd, het versoepelen van een deadline of het aanpassen van je rooster.

Wees op tijd

Meld je zo snel mogelijk bij een decaan. Als je bijvoorbeeld geopereerd wordt, kan de decaan vooraf een advies geven aan de opleiding om daar rekening mee te houden. Wanneer je pas na de operatie komt, kan dit niet meer.

Medische verklaring

Neem bij het eerste gesprek met je decaan een medische verklaring mee. Dit kan een gedeelte uit je medisch dossier zijn, een operatiebrief of een bevestigingsbrief van je (BIG geregistreerde) arts. Dit document gebruikt je decaan alleen om je medische omstandigheid te verifiëren.

Financiële compensatie

Loop je studievertraging op in de eerste vier jaar dat je studeert in het hoger onderwijs? Mogelijk kom je in aanmerking voor een extra jaar studiefinanciering. De decaan zoekt dit voor je uit.

Heb je vragen? Neem contact op met je studentendecaan of plan een afspraak in.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen