Menu
    English

    Instituut voor Engineering en Applied Science

    Sterk techniekonderwijs voor toekomstmakers

    Het Instituut voor Engineering en Applied Science (EAS) biedt hoogwaardig, praktijkgericht techniekonderwijs. Acht technische opleidingen werken samen met bedrijven en lectoraten aan oplossingen voor maatschappelijke opgaven op het gebied van energietransitie, zorgtechnologie en circulariteit.

    Toon:

    EAS: samen werken aan technologische oplossingen voor maatschappelijke opgaven

    De grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd, zoals de energietransitie, vernieuwing van de zorg en de overstap naar een circulaire economie, vragen om slimme, technische en toepasbare oplossingen. Het Instituut voor Engineering en Applied Science (EAS) van Hogeschool Rotterdam werkt samen met bedrijven, instellingen en overheden aan die oplossingen. Technologie, toegepaste wetenschap en samenwerking vormen daarbij de kern.

    Binnen EAS leiden we studenten op in acht technische bacheloropleidingen:

    Wij brengen de kennis en energie van onze acht technische opleidingen samen, en dit maakt ons uniek. Onze studenten en onderzoekers werken in kleine, multidisciplinaire teams aan praktijkgerichte projecten waarin innovatie en maatschappelijke relevantie centraal staan. Daarbij zijn drie thema’s leidend: energietransitie, zorgtechnologie en circulair.

    Wil je de innovatiekracht van je organisatie versterken, een concreet vraagstuk uitwerken of samenwerken aan toegepast onderzoek? EAS biedt een stevige infrastructuur van lectoraten, projectteams en betrokken studenten. Wij denken graag mee. Rotterdam is daarbij ons klaslokaal én ons testlab: hier leren en vernieuwen we samen met het werkveld. Neem contact op en ontdek hoe we samen impact kunnen maken.

    Maatschappelijke thema's

    De drie maatschappelijke thema's waaraan wij ons onderwijs verbinden

    Energietransitie

    De energietransitie gaat over het afbouwen van fossiele energie. Deze transitie kan niet worden gemaakt zonder systeemintegratie, met Industrie 4.0 als aanjager voor de slimme industrie van de toekomst. Hierbij staat de verbinding met de circulaire economie, het duurzaam gebruik van grondstoffen (reduce, re-use, refurbish, recycle) centraal.

    Circulair

    Circulaire economie gaat over waardebehoud. Dat betekent grondstoffen, materialen en energie oneindig toepassen zonder verlies van waarde en zonder negatieve impact op het klimaat en milieu. Hierbij staat centraal om de bewustwording en de urgentie te verhogen.

    Zorgtechnologie

    Binnen zorgtechnologie staan onder andere de steeds complexer wordende zorgvraag en de bekostiging van de zorg centraal. Hier zijn onderwerpen als het definiëren van een duidelijke scheidslijn tussen zorg ‘thuis’ en zorg ’in het ziekenhuis’ van belang.

    Inloggen