Menu English

Logistics Management deeltijd

voorheen Logistiek en Economie
 • Duur en startmoment

  4 jaar, september

 • Opleidingstype

  Deeltijd Bachelor, ook beschikbaar in voltijd

 • Taal

  Nederlands

Als logistiek manager organiseer en beheer je de stroom van goederen en diensten in of tussen bedrijven. Met Logistics Management in deeltijd vergroot je je kennis en doorgroeimogelijkheden.

Productie, handel en distributie staan of vallen met het beheersen van goederenstromen. Logistieke kennis is dus hard nodig om activiteiten in een productiebedrijf of dienstverlenende organisatie te faseren en te structureren. Het is de logistiek die de tevredenheid van klanten bepaalt. Kies je voor deze opleiding dan kies je er voor een manager te worden die het hele logistieke proces beheerst en daarbij gebruik weet te maken van de modernste informatietechnologie. Logistics Management van Hogeschool Rotterdam staat middenin de bedrijvigheid van Rotterdam als World Mainport.

Bij deze logistieke opleiding ligt de nadruk niet zozeer op de technische aspecten van logistiek als wel op economie, management, organisatie en communicatie. Als logistiek econoom kun je goed plannen en organiseren, ben je een teamplayer, beschik je over cijfermatig inzicht en analytische vaardigheden.

Het combineren van werk, studie en privéleven is over het algemeen een uitdagende klus. Het vraagt doorzettingsvermogen en je moet goed kunnen plannen. Bij Hogeschool Rotterdam is de deeltijdopleiding Logistics Management verdeeld in twee overzichtelijke periodes van twee jaar, die je beide afsluit met een volwaardig diploma:

 1. de deeltijd Associate degree (Ad) Logistiek Management (jaar 1 en 2)
 2. de deeltijd bachelor Logistics Management (jaar 3 en 4)

Opbouw

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Onderwijsvisie

Bij de opleidingen van Hogeschool Rotterdam voelt iedereen zich welkom en hoort iedereen erbij. Studenten en docenten kennen elkaar en weten elkaar te vinden. De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet. Samen maken we het onderwijs.

Kenmerkend voor het onderwijs van Hogeschool Rotterdam is de aandacht voor:

 • De kennisbasis van het beroep
 • Handelen in de beroepspraktijk
 • Je eigen professionele identiteit

Al deze elementen komen steeds aan bod tijdens de opleiding. Studenten (en medewerkers) hebben invloed op de manier waarop dit gebeurt in medezeggenschapsraden

Bij de start van je studie ligt de nadruk op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden, maar direct komt ook de praktijk aan bod. Je leert reële beroepsvraagstukken aan te pakken, in samenwerking met medestudenten, docenten, professionals uit de praktijk en praktijkgerichte onderzoekers. Eerst krijg je veel begeleiding van je docent, later neem je steeds meer het heft in eigen handen. Tijdens je studie leer je jezelf steeds beter kennen en ontdek je wat jouw unieke kwaliteiten zijn als beroepsbeoefenaar.

Programma

Het eerste en tweede studiejaar

De eerste twee jaar volg je de Associate degree Logistiek Management in deeltijd. Het programma vind daarom op de opleidingspagina van de Ad.

Het derde studiejaar

De eerste helft van het derde studiejaar is internationaal georiënteerd. De thema’s hebben een internationaal karakter en de voertaal en literatuur zijn deels Engels. Voor de tweede helft van het derde studiejaar kies je je eerste profileringsruimte. Een profileringsruimte is een onderdeel waarmee je je diploma een ‘accent’ geeft. Je kunt kiezen tussen de profielen Strategie of Inkoopmanagement. Naast je profilering werk je aan je communicatieve vaardigheden. Je voert ook bedrijfsopdrachten uit in de organisatie waar je werkt. Door bedrijfsopdrachten pas je de theorie toe in de praktijk en tegelijk verbeter je bedrijfskundige en logistieke processen op je eigen werk. 

Het vierde studiejaar

In de eerste helft van het vierde studiejaar kies je je tweede profileringsruimte. Daarbij heb je de keuze aan ‘accenten’, bijvoorbeeld financieel management, projectmanagement of supply chain management. Tegelijkertijd bereid je je voor op het afstuderen. In het tweede deel van het vierde studiejaar ga je daadwerkelijk afstuderen. Daarnaast werk je aan je professionele ontwikkeling in de ambitieopdracht. Je bepaalt welke managementvaardigheid je nog ‘onvoldoende’ vindt en daarmee ga je aan de slag.

Werk en studie

Bij deze opleiding stellen we eisen aan je werkervaring en/of werksituatie. Omdat je de eerste twee jaar de Associate degree Logistiek Management volgt, vind je de exacte werkeisen voor jaar 1 en 2 bij de toelatingsvoorwaarden van de Ad

In het derde en vierde jaar volg je de bachelor. De werkeisen voor de bachelor vind je bij de toelatingsvoorwaarden van de bachelor

Keuze en begeleiding

Keuze

Aan een deel van je opleiding kun je je eigen invulling geven. Door de profileringsruimtes in het derde en vierde jaar kun je kiezen voor een bepaald profiel waarmee je jezelf kunt onderscheiden. Ook de afstudeeropdracht die je kiest, geeft een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

Begeleiding

Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze begeleiding maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkerenAls student krijg je ook een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt.

Vakken

Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

Onderwijsvorm

Hoe is het onderwijs ingericht?
1 dag les per week
17 uren zelfstudie per week
Legenda
Praktijk
Keuzeruimte
Theorie
Begeleiding

Praktijkvoorbeelden

Werken aan echte projecten uit de praktijk

Na je studie

Wat kun je doen na de opleiding?

Na je afstuderen

Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. 

Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

Heb je het Honoursprogramma gevolgd? Dan krijg je ook een honours degree, waarmee je je doorzettingsvermogen en extra kennis kunt aantonen.

Beroepsbeeld

Pieter Duijndam is een oud-student Logistics Management. Na zijn studie is hij aan de slag gegaan bij het grootste distributiecentrum van Heineken. Hij vertelt in onderstaand filmpje over zijn werkzaamheden en wat er nodig is om een goed logistiek manager te kunnen zijn.

Beroepen

Tijdens de opleiding groeien studenten toe naar functies als teamleider of manager planning, logistiek manager, supply chain manager of inkoopmanager.

Bekijk een aantal beroepen

Locatie

Waar ga je studeren?

Niet op zoek naar deze opleiding?

Kijk ook eens naar deze opties
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen