Menu English

Logistiek Management voltijd

 • Duur en startmoment

  2 jaar, september

 • Opleidingstype

  Voltijd Associate degree, ook beschikbaar in deeltijd

 • Taal

  Nederlands

Wil jij een baan in de logistiek? De Associate degree Logistiek Management stoomt je klaar voor werk in de logistieke sector. Na twee jaar ben je vaardig in het managen van logistieke processen.

Ben jij graag bezig met het oplossen van logistieke knelpunten en vraagstukken? Ben je praktisch ingesteld en heb je een echte ‘hands-on’ mentaliteit? Na het afronden van de tweejarige Associate degree Logistiek Management ben je klaar voor werk in de logistieke sector.

Als logistieke man of vrouw richt jij je op het managen van logistieke processen. Na de opleiding heb je aantoonbare kennis, inzicht en vaardigheden op dit vakgebied. Je kunt de logistieke processen aansturen, knelpunten signaleren in operationele logistieke processen vanuit een breed perspectief en problemen analyseren. Je leert logistieke verbetervoorstellen op basis van analyse (kwantitatief en kwalitatief) te formuleren, waarbij je rekening houdt met het bedrijfsbeleid en de belangen van stakeholders.

Bovenal blijf jij ook praktisch ingesteld en ‘hands-on’. Je krijgt dingen voor elkaar, maar wel op een gestructureerde manier.

In samenwerking met de Dordrecht Academy wordt deze opleiding ook aangeboden in Dordrecht.

Opbouw

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Onderwijsvisie

Bij de opleidingen van Hogeschool Rotterdam voelt iedereen zich welkom en hoort iedereen erbij. Studenten en docenten kennen elkaar en weten elkaar te vinden. De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet. Samen maken we het onderwijs.

Kenmerkend voor het onderwijs van Hogeschool Rotterdam is de aandacht voor:

 • De kennisbasis van het beroep
 • Handelen in de beroepspraktijk
 • Je eigen professionele identiteit

Al deze elementen komen steeds aan bod tijdens de opleiding. Studenten (en medewerkers) hebben invloed op de manier waarop dit gebeurt in medezeggenschapsraden

Bij de start van je studie ligt de nadruk op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden, maar direct komt ook de praktijk aan bod. Je leert reële beroepsvraagstukken aan te pakken, in samenwerking met medestudenten, docenten, professionals uit de praktijk en praktijkgerichte onderzoekers. Eerst krijg je veel begeleiding van je docent, later neem je steeds meer het heft in eigen handen. Tijdens je studie leer je jezelf steeds beter kennen en ontdek je wat jouw unieke kwaliteiten zijn als beroepsbeoefenaar.

Het eerste jaar

Met kennisvakken leg je een goede basis voor een logistieke functie. Denk aan vakken zoals transport, warehousing, inkoop en productie, maar je krijgt bijvoorbeeld ook mogelijkheden om te werken aan je studievaardigheden.

De Ad richt op alle facetten van de logistiek. Je leert over logistiek in de Rotterdamse havens, maar ook over logistieke processen bij bedrijven in de e-commerce (bedrijven als bol.com etcetera) en over organisaties waar logistiek een cruciale rol speelt, zoals bij bouwbedrijven en ziekenhuizen.

Ook kunnen afgestudeerden gaan werken bij de (grotere) webwinkels als bol.com, coolblue.nl, ah.nl, wehkamp.nl, etcetera.  Je zult binnen de studie veel bezig zijn met praktijkopdrachten en projecten, aangezien je daar meteen in de praktijk kunt brengen wat je hebt geleerd.

Het tweede jaar

Ook in het tweede jaar zul je veel bezig zijn met praktijkopdrachten en projecten, zodat je daar meteen in de praktijk kunt brengen wat je hebt geleerd. Aangezien je in het laatste halfjaar een afstudeerstage loopt en de praktijkopdrachten groter van omvang zijn, zal de praktijk in het tweede jaar een grotere rol spelen ten opzichte van het eerste jaar.

Keuze en begeleiding

Keuze

Tijdens je opleiding kun je kiezen uit zo'n driehonderd keuzevakken uit het HR-brede aanbod. Dit biedt je de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken. Ook kun je kiezen uit het studiesuccesaanbod van de Rotterdam Academy waarbij je invulling kunt geven aan je specifieke leerbehoeften om je studievaardigheden als hbo’er te verbeteren. Afhankelijk van je opleiding kun je zelf je opdrachtgever(s) voor je praktijkopdrachten/-stage uitzoeken. Ook met je afstudeeropdracht, geef je een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

Ondersteuning

Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze ondersteuning maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je een coach (docent) die je begeleidt met je studie en de studievoortgang in de gaten houdt. Ook kun je een beroep doen op het bureau Studentzaken en de studentendecaan van de Rotterdam Academy voor ondersteuning bij specifieke problemen.

Studeren met een functiebeperking

Heb je een functiebeperking en heb je daarvoor aanpassingen of voorzieningen nodig, dan bieden we daarvoor verschillende mogelijkheden.

Afstuderen

Voor het afstuderen voer je een praktijkopdracht uit. Hierin toon je aan onderzoeks- en praktische vaardigheden te kunnen combineren tot een meerwaarde voor je opdrachtgever.

Vakken

Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

Onderwijsvorm

Hoe is het onderwijs ingericht?
3 dagen les per week
20 uren zelfstudie per week
Legenda
Praktijk
Keuzeruimte
Theorie
Begeleiding

Na je studie

Wat kun je doen na de opleiding?

Na je afstuderen

Gefeliciteerd! Je hebt je Associate degree (Ad) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren.

Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

Beroepen

Je kunt functies vervullen binnen het brede palet aan bedrijven en branches die logistiek in hun uitvoering hebben. De Ad Logistiek Management leidt op voor zowel de ‘natte’ als de ‘droge’ logistiek. De natte sector richt zich op vervoer over water en alle aspecten die daarbij komen kijken. De droge sector richt zich op vervoer over de weg en door de lucht. De Ad richt zich wat betreft de droge sector ook op de logistieke processen bij bedrijven in de e-commerce (bedrijven als bol.com etc.) en op bedrijven waar logistiek een cruciale rol speelt, zoals bij bouwbedrijven, ziekenhuizen, transporteurs, distributeurs, warehousing (opslag) en havenbedrijven zoals containeroverslagbedrijven. Ook kunnen afgestudeerden gaan werken bij de (grotere) webwinkels als bol.com, coolblue.nl, ah.nl, wehkamp.nl, etcetera.

Denk aan functies als:

 • Logistiek coördinator
 • Teamleider logistiek / Supervisor logistiek
 • Logistiek planner
 • Medewerker customer service
 • Logistiek adviseur
 • Assistent logistiek manager

Doorstuderen

Nadat je de Associate degree hebt behaald, kun je eventueel doorstuderen bij een bacheloropleiding. Of je een versnelde route kunt volgen, hangt af van de bachelor die je kiest.

Bekijk je doorstroommogelijkheden

Locatie

Waar ga je studeren?

Niet op zoek naar deze opleiding?

Kijk ook eens naar deze opties
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen