Menu English

Logistics Management deeltijd

voorheen Logistiek en Economie
 • Duur en startmoment

  2 jaar (na afronding Ad Logistiek Management of vergelijkbare opleiding), start in september

 • Opleidingstype

  Deeltijd Bachelor, ook beschikbaar in voltijd

 • Taal

  Nederlands

Klaar om de complexe logistieke processen in jouw bedrijf te tackelen? Tijdens de 2-jarige deeltijdopleiding Logistics Management werk je aan duurzame oplossingen.

Je bent geboeid door de logistieke processen binnen je werk en wilt je kennis hiervan verdiepen. Bijvoorbeeld omdat je handvatten wilt om de huidige processen in je organisatie te verbeteren. Of omdat je verder wilt groeien in het bedrijf, om op die manier van meer te kunnen betekenen. De deeltijdopleiding Logistics Management stoomt je klaar voor die volgende stap. Sterker nog: tijdens de opleiding ga je direct al aan de slag! Je docenten én klasgenoten denken met je mee over actuele vraagstukken binnen jouw organisatie. Samen navigeer je door de complexe structuren op zoek naar de oplossingen van morgen. 

Complexe processen managen

Of het nu gaat om digitalisering, circulariteit of de introductie van een nieuwe dienst: logistieke uitdagingen hebben vaak allerlei kanten. Niet alleen moet je rekening houden met wat fysiek mogelijk is, maar ook met wet- en regelgeving, financiële structuren, belangen van ketenpartners en de visie van de directie. En ook al zijn de plannen nog zo mooi, zonder draagvlak bij medewerkers wordt de uitvoering lastig. In deze opleiding leer je al jouw bestaande kennis inzetten om lastige puzzels op te lossen. Zo krijg je tools aangereikt voor methodisch denken en leer je je verplaatsen in de verschillende spelers rond jouw vraagstuk. Dat geeft je een beter overzicht van hoe jouw bedrijf, en misschien wel de hele sector, de meeste positieve impact kan maken. 

Theorie en praktijk

Je krijgt één dag per week les op de hogeschool. Je krijgt theorieën en modellen aangereikt die je helpen navigeren, en deze koppelen we aan jouw praktijk en die van je klasgenoten. Door hun cases én de inbreng van gastsprekers en docenten uit de praktijk, krijg je meteen een kijkje in verschillende logistieke keukens. Al lerend werk je aan concrete plannen waarmee jouw organisatie aan de slag kan. 

Toelating

De deeltijdopleiding Logistics Management is bedoeld voor mensen met een baan in het werkveld van supply chain management en/of logistiek. Je wordt toegelaten met een Associate degree Logistiek Management of een diploma van een vergelijkbare logistieke opleiding. Je kan de Ad Logistiek Management in deeltijd bij ons volgen, voorafgaand aan de bachelor. 

Voorlichtingsactiviteiten

Bekijk het aanbod en meld je aan
Alles over de open dag van Logistics Management

Opbouw

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Onderwijsvisie

Bij de opleidingen van Hogeschool Rotterdam voelt iedereen zich welkom en hoort iedereen erbij. Studenten en docenten kennen elkaar en weten elkaar te vinden. De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet. Samen maken we het onderwijs.

Kenmerkend voor het onderwijs van Hogeschool Rotterdam is de aandacht voor:

 • De kennisbasis van het beroep
 • Handelen in de beroepspraktijk
 • Je eigen professionele identiteit

Al deze elementen komen steeds aan bod tijdens de opleiding. Studenten (en medewerkers) hebben invloed op de manier waarop dit gebeurt in medezeggenschapsraden

Bij de start van je studie ligt de nadruk op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden, maar direct komt ook de praktijk aan bod. Je leert reële beroepsvraagstukken aan te pakken, in samenwerking met medestudenten, docenten, professionals uit de praktijk en praktijkgerichte onderzoekers. Eerst krijg je veel begeleiding van je docent, later neem je steeds meer het heft in eigen handen. Tijdens je studie leer je jezelf steeds beter kennen en ontdek je wat jouw unieke kwaliteiten zijn als beroepsbeoefenaar.

Programma

De deeltijd bacheloropleiding Logistics Management duurt 2 jaar. Het is wel noodzakelijk om vóór de start van de bachelor de 2-jarige Associate degree Logistiek Management deeltijd of een vergelijkbare logistieke opleiding succesvol te hebben afgerond.

Hieronder volgt een overzicht van wat je per jaar kan verwachten.

Jaar 1

Het eerste jaar start je met een module over international supply chain management. Hierbij ga je aan de slag met een ketenvraagstuk dat speelt in jouw organisatie. Je bekijkt bijvoorbeeld met welke aanpassingen het magazijn beter aansluit op nieuwe en bestaande klanten en leveranciers. Je leert in de huid kruipen van je ketenpartners en hun (bedrijfs)culturen, op zoek naar de beste afstemming. Ook maak je kennis met de Lean Six Sigma methode. De tweede helft van het jaar ga je aan de slag met een duurzaamheidsvraagstuk. Dat kan te maken hebben met CO2-reductie of circulariteit, maar ook met het gezond en fit houden van werknemers in de organisatie. Je levert een beleidsplan op waar de directie meteen mee aan de slag kan. En in vele gevallen gebeurt dat ook. Gedurende het hele jaar besteed je tijd aan persoonlijk leiderschap. Parallel aan het duurzaamheidsvraagstuk ga je bijvoorbeeld op zoek naar de waarden, overtuigingen, cultuur van de organisatie én van jezelf. Door het samenwerken met medestudenten en collega’s verdiep je je in wat persoonlijk leiderschap voor jou betekent. 

Jaar 2

Het tweede jaar begin je met een minor Strategie of Inkoop. Je verdiept of verbreedt je kennis op het vlak waar jij dat het meest nodig hebt. Mocht je een andere minor willen volgen bij een andere opleiding, dan is dat in sommige gevallen mogelijk. In Persoonlijk Leiderschap ontdek je het eerste halfjaar wat je talenten zijn en ga je aan het werk om deze verder te ontwikkelen en zichtbaar te maken in je werk. In de tweede helft van het jaar stel je jezelf een uitdagende ambitie die je waarmaakt in de tweede helft van het jaar. Ondanks dat je dit tweede jaar minder klassikaal te werk gaat, behoud je wel sterk de binding met je docenten en klasgenoten. In deze kleinschalige opleiding is het gemakkelijk steun bij elkaar te vinden en successen met elkaar te delen. Met support van je medestudenten, docenten, manager en collega's doe je onderzoek naar een vraagstuk dat jou raakt. Je maakt daarbij gebruik van alle kennis die je tot dan toe hebt vergaard. Je deinst er niet voor terug om zelf de benodigde structuren te bouwen en de organisatie in beweging te zetten. Zo maak je écht een verschil. 

Werk en studie

Bij deze opleiding stellen we eisen aan je werkervaring en/of werksituatie.

Eerst volg je de Associate degree Logistiek Management in deeltijd (of een vergelijkbare logistieke opleiding). Bekijk de werkeisen van Logistiek Management bij de toelatingsvoorwaarden van die Ad

Daarna volg je de bachelor Logistics Management. De werkeisen voor de bachelor vind je bij de toelatingsvoorwaarden van de bachelor

Keuze en begeleiding

Keuze

Aan een deel van je opleiding kun je je eigen invulling geven, bijvoorbeeld door je keuze voor een bepaalde minor. Ook de afstudeeropdracht die je kiest, geeft een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

Begeleiding

Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze begeleiding maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je ook een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt.

Praktijkvoorbeelden

Werken aan echte projecten uit de praktijk

Na je studie

Wat kun je doen na de opleiding?

Na je afstuderen

Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. 

Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

Heb je het Honoursprogramma gevolgd? Dan krijg je ook een honours degree, waarmee je je doorzettingsvermogen en extra kennis kunt aantonen.

Beroepsbeeld

Pieter Duijndam is een oud-student Logistics Management. Na zijn studie is hij aan de slag gegaan bij het grootste distributiecentrum van Heineken. Hij vertelt in onderstaand filmpje over zijn werkzaamheden en wat er nodig is om een goed logistiek manager te kunnen zijn.

Beroepen

Tijdens de opleiding groeien studenten toe naar functies als teamleider of manager planning, logistiek manager, supply chain manager of inkoopmanager.

Bekijk een aantal beroepen

Locatie

Waar ga je studeren?

Niet op zoek naar deze opleiding?

Kijk ook eens naar deze opties
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen