Menu English

Bedrijfskunde deeltijd

  • Duur en startmoment

    Variabele duur, september en februari

  • Opleidingstype

    Deeltijd Bachelor, ook beschikbaar in voltijd

  • Taal

    Nederlands

Wil jij alles uit een organisatie halen en mensen leren hoe je bedrijfsprocessen kunt verbeteren en vernieuwen? Til jouw loopbaan naar een volgend niveau en volg de deeltijdopleiding Bedrijfskunde.

Tijdens jouw studie ga je organisaties helpen met het beantwoorden van vragen als: Waarom worden onze producten zo laat afgeleverd? Kunnen we duurzamer produceren? Waarom hebben de collega’s op die ene afdeling het zo slecht naar hun zin?

Je leert om deze ingewikkelde vragen vanuit meerdere invalshoeken te bekijken en om te verbinden. In de snel veranderende internationale werkwereld ontstaan deze vragen namelijk aan de lopende band. Jij begrijpt precies welke rol mensen, strategie, finance, wetgeving, technologie, informatie, marketing en economie in deze vraagstukken spelen. Verder ben jij in staat om samen te werken. Je gaat gesprekken aan met specialisten binnen de vakgebieden en kunt anderen precies uitleggen wat er aan de hand is. Op die manier zal je alle vraagstukken oplossen.

Deze opleiding is onderdeel van de Career Academy van Rotterdam Business School.

Opbouw

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Flexibel deeltijdonderwijs

Ons onderwijs bestaat uit acht afgeronde halfjaarlijkse modules die gebaseerd zijn op thema’s uit de beroepspraktijk. Wat je aan het einde van een module geleerd moet hebben, staat vast (leeruitkomst). Hoe je je opdrachten invult, bepaal je zelf in overleg met je werkgever en docent. Het belangrijkste is dat je praktijkproblemen oplost die voor jou en je werkgever relevant zijn.

Het programme per opleiding duurt vier jaar, echter kun je hierin zelf versnellen of vertragen. Mocht je je studie bijvoorbeeld na een jaar moeten onderbreken, dan kun je in een later stadium weer verder met het volgen van een business deeltijdopleiding om alsnog je bachelordiploma te halen bij de Career Academy van Rotterdam Business School.

Binnen ons onderwijs bieden wij een variëteit aan verschillende werkvormen waarmee we je de theoretische basis geven, je vaardigheden trainen en je samen met je medestudenten en werkgever helpen in je leerproces.

Lerend werken en werkend leren

Of je nu op school bent of op het werk: je bent continu aan het leren. Wat je leert, pas je direct toe in jouw werkpraktijk. Op basis van vragen die leven binnen je organisatie, los jij relevante praktijkproblemen op en draagt daarmee bij aan de verbetering van de organisatie en jouw positie binnen de organisatie.

Toetsing

Aan het eind van een module lever je een portfolio in en doe je een assessment, waarin jij aantoont dat je de leeruitkomst van die module beheerst. Tijdens de module werk je aan jouw portfolio en wordt er door docenten, medestudenten en werkgever feedback gegeven op de manier waarop je je ontwikkelt.

Modules

Bij ons volg je in de eerste drie jaar van je opleiding één halfjaarlijkse generieke module met studenten van een andere businessopleiding en één opleidingsspecifieke module. Tijdens de generieke modules leer je niet alleen multidisciplinair te kijken naar de stof, je leert het ook op die manier toe te passen. Ook leer je veel van de feedback die je krijgt van je docent en medestudenten.

Jaar 1

Jaar 2

Jaar 3

Jaar 4

Studieduur en studiebelasting

Studieduur

De volledige hbo-deeltijdopleiding Bedrijfskunde duurt 4 jaar en geeft je recht op een bachelordiploma.

Studiebelasting

Onze deeltijdopleidingen zijn zo ingericht dat werken goed te combineren is met studeren. Een deel van de opdrachten kun je tijdens je werk doen. Toch zul je wel extra tijd vrij moeten maken voor zelfstudie. Houd rekening met een totale studiebelasting van gemiddeld 20 uur per week, exclusief de uren die je aan werk besteedt (ca. 8 uur onderwijs en 12 uur zelfstudie).

Werkplek

Werkervaring niet verplicht, werkgever wel

Je hoeft niet persé een aantal jaren werkervaring te hebben om bij ons een deeltijdstudie Bedrijfskunde te volgen. Wel is het belangrijk dat je een werkgever hebt en dat die je in de gelegenheid stelt om te werken aan de opdrachten voor je opleiding. Verder dient je werkgever bereid te zijn om als opdrachtgever te functioneren voor de beroepsproducten waarmee je het geleerde aantoont en je een relevant resultaat levert aan de organisatie. We leggen samen met jou per module in een onderwijsovereenkomst vast wat je gaat leren en de wijze waarop je daarin ondersteund wordt door ons en jouw werkgever.

Begeleiding

Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze begeleiding maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student kun je ook gebruik maken van een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt.

Om de opleiding succesvol te kunnen volgen is het van belang dat je een zelfstandige en pro-actieve houding hebt en vanaf dag één actief aan de slag gaat met de stof.

Na je studie

Wat kun je doen na de opleiding?

Na je afstuderen

Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren.

Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

Beroep

Met een brede opleiding als Bedrijfskunde kun je in veel verschillende functies en organisatieomgevingen bijdragen aan de resultaten van een organisatie.

Omdat de arbeidsmarkt sterk in beweging is en functies niet vastliggen, spreken we van beroepsrollen waar Bedrijfskunde afgestudeerden in terecht komen. We onderscheiden er drie:

Bedrijfskunde professionals met een adviserende rol, hebben het vermogen om problemen geïntegreerd te benaderen. Ze kunnen hierdoor adviezen geven over allerlei aspecten van de bedrijfsvoering, op administratief, organisatorisch/bestuurlijk en inhoudelijk gebied. De advieswerkzaamheden variëren van informatie inwinnen en beleid voorbereiden tot het bewaken van een proces of project. Daarnaast hebben deze professionals vaak de rol een brug te slaan tussen (de processen van) afdelingen of organisaties.

Meer nog dan bij de andere beroepsrollen is bij de leidinggevende rol, resultaatgerichtheid van belang. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor een afgebakend gebied in een organisatie. Ze hebben hun bevoegdheden gedelegeerd gekregen om de benodigde beslissingen te nemen. Ze geven leiding aan medewerkers en/of sturing aan bedrijfsprocessen.]

Bedrijfskunde professionals hebben dikwijls ook de opdracht om processen binnen een organisatie te verbeteren en te vernieuwen. Daartoe is praktijkgericht onderzoek noodzakelijk. De onderzoeksrol is nauw verweven met de eerste twee beroepsrollen, maar kan ook worden uitgeoefend vanuit zelfstandige functies als projectmanager of beleidsmedewerker.

Locatie en faciliteiten

Waar ga je studeren?

Niet op zoek naar deze opleiding?

Kijk ook eens naar deze deeltijdopleidingen in business
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen