Bedrijfskunde deeltijd

Modulaire bacheloropleiding in het Nederlands, start in september

Als Bedrijfskunde professional focus je je op het verbeteren en vernieuwen van bedrijfsprocessen. Je wilt het beste uit organisaties en mensen halen.

De opleiding leert je organisaties vanuit een brede visie te bekijken, waardoor je als bedrijfskundige, ondernemende en mensgerichte professional, veelzijdig inzetbaar bent.

Je werkt aan uiteenlopende bedrijfskundige vraagstukken in organisaties. Je signaleert de ontwikkelingen in de omgeving van de organisatie en beoordeelt de consequenties hiervan. Je formuleert adviezen hierover en implementeert de acties die hieruit volgen. Je hebt een ruime bagage op het terrein van de organisatiekunde. Je bent bekend met procesmanagement, informatietechnologie, personeelszaken en juridische zaken. Je kent verschillende managementmodellen en tools, begrijpt de economische context en je kent en verkent het juridische kader nationaal en internationaal. Je bent nooit uitgeleerd en blijft op de hoogte van actuele ontwikkelingen, wetgeving en mondiale kansen.

Spreekt dit jou aan en ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan? Kom dan studeren bij onze deeltijdopleiding Bedrijfskunde.

Deze opleiding is onderdeel van de Career Academy van Hogeschool Rotterdam Business School en heette voorheen Bedrijfskunde MER.

Vraag de brochure aan

Brochure aanvragen

Geslacht
Woon je in het buitenland? Vraag dan de brochure(s) aan via e-mail.

Bedrijfskunde deeltijd

  Opbouw

  Hoe is de opleiding opgebouwd?

  Flexibel deeltijdonderwijs

  Ons onderwijs bestaat uit acht afgeronde halfjaarlijkse modules die gebaseerd zijn op thema’s uit de beroepspraktijk. Wat je aan het einde van een module geleerd moet hebben, staat vast (leeruitkomst). Hoe je je opdrachten invult, bepaal je zelf in overleg met je werkgever en docent. Het belangrijkste is dat je praktijkproblemen oplost die voor jou en je werkgever relevant zijn.

  Wanneer je een module hebt gehaald, krijg je een certificaat. Acht certificaten geven je recht op een bachelordiploma. Mocht je je studie na een jaar moeten onderbreken, dan kun je in een later stadium weer verder met het volgen van een business deeltijdopleiding om alsnog je bachelordiploma te halen bij de Career Academy van Hogeschool Rotterdam Business School.

  Binnen ons onderwijs bieden wij een variëteit aan verschillende werkvormen waarmee we je de theoretische basis geven, je vaardigheden trainen en je samen met je medestudenten en werkgever helpen in je leerproces.

  Lerend werken en werkend leren

  Of je nu op school bent of op het werk: je bent continu aan het leren. Wat je leert, pas je direct toe in jouw werkpraktijk. Op basis van vragen die leven binnen je organisatie, los jij relevante praktijkproblemen op en draagt daarmee bij aan de verbetering van de organisatie en jouw positie binnen de organisatie.

  Toetsing

  Aan het eind van een blok lever je een portfolio in en doe je een assessment, waarin jij aantoont dat je de leeruitkomst van dit blok beheerst. Tijdens het blok werk je aan jouw portfolio en wordt er door docenten, medestudenten en werkgever feedback gegeven op de manier waarop je je ontwikkelt.

  Modules

  Bij ons volg je ieder jaar één halfjaarlijkse generieke module met studenten van een andere businessopleiding en één opleidingsspecifieke module. Tijdens de generieke modules leer je niet alleen multidisciplinair te kijken naar de stof, je leert het ook op die manier toe te passen. Ook leer je veel van de feedback die je krijgt van je docent en medestudenten.

  Jaar 1

  • Generieke module: Creating Added Value (Ondernemerschap)
  • Opleidingsspecifieke module: Accounting & governance

  Jaar 2*

  • Generieke module: Performance & Proces management (Operationeel management & kwaliteitszorg)
  • Opleidingsspecifieke module: Business intelligence en management control (Performance management)

  Jaar 3*

  • Generieke module: Strategisch management
  • Opleidingsspecifieke module: Waarde(n)vol organiseren (Organisatiekunde)

  Jaar 4*

  • Generieke module: Vrije keuze
  • Opleidingsspecifieke module: Implementeren van verandering

  * onder voorbehoud van wijzigingen

  Studieduur en studiebelasting

  Studieduur

  De volledige hbo-deeltijdopleiding Bedrijfskunde duurt 4 jaar en geeft je recht op een bachelordiploma.

  Studiebelasting

  Onze deeltijdopleidingen zijn zo ingericht dat werken goed te combineren is met studeren. Een deel van de opdrachten kun je tijdens je werk doen. Toch zul je wel extra tijd vrij moeten maken voor zelfstudie. Houd rekening met een totale studiebelasting van gemiddeld 20 uur per week, exclusief de uren die je aan werk besteedt (ca. 8 uur onderwijs en 12 uur zelfstudie).

  Werkplek

  Werkervaring niet verplicht, werkgever wel

  Je hoeft niet persé een aantal jaren werkervaring te hebben om bij ons een deeltijdstudie in business te volgen. Wel is het belangrijk dat je een werkgever hebt en dat die je in de gelegenheid stelt om te werken aan de opdrachten voor je opleiding. Verder dient hij/zij bereid te zijn om als opdrachtgever te functioneren voor de beroepsproducten waarmee je het geleerde aantoont en je een relevant resultaat levert aan de organisatie. We leggen samen met jou en je werkgever in een studiecontract vast wat je gaat leren en de wijze waarop je daarin ondersteund wordt door ons en jouw werkgever.

  Ondersteuning

  Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze ondersteuning maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student kun je ook gebruik maken van een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt.

  Om de opleiding succesvol te kunnen volgen is het van belang dat je een zelfstandige en pro-actieve houding hebt en vanaf dag één actief aan de slag gaat met de stof.

  Na je studie

  Wat kun je na je opleiding doen?

  Na je afstuderen

  Gefeliciteerd! Je hebt je getuigschrift voor de opleiding Bedrijfskunde gehaald. Welke titel je daarbij mag voeren is binnenkort bekend. 

  Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

  Beroep

  Met een brede opleiding als Bedrijfskunde kun je in veel verschillende functies en organisatieomgevingen bijdragen aan de resultaten van een organisatie.

  Omdat de arbeidsmarkt sterk in beweging is en functies niet vastliggen, spreken we van beroepsrollen waar Bedrijfskunde afgestudeerden in terecht komen. We onderscheiden er drie:

  • Adviserende rol: Bedrijfskunde professionals met een adviserende rol, hebben het vermogen om problemen geïntegreerd te benaderen. Ze kunnen hierdoor adviezen geven over allerlei aspecten van de bedrijfsvoering, op administratief, organisatorisch/bestuurlijk en inhoudelijk gebied. De advieswerkzaamheden variëren van informatie inwinnen en beleid voorbereiden tot het bewaken van een proces of project. Daarnaast hebben deze professionals vaak de rol een brug te slaan tussen (de processen van) afdelingen of organisaties.
  • Leidinggevende rol: Meer nog dan bij de andere beroepsrollen is bij de leidinggevende rol, resultaatgerichtheid van belang. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor een afgebakend gebied in een organisatie. Ze hebben hun bevoegdheden gedelegeerd gekregen om de benodigde beslissingen te nemen. Ze geven leiding aan medewerkers en/of sturing aan bedrijfsprocessen. 
  • Onderzoeksrol: Bedrijfskunde professionals hebben dikwijls ook de opdracht om processen binnen een organisatie te verbeteren en te vernieuwen. Daartoe is praktijkgericht onderzoek noodzakelijk. De onderzoeksrol is nauw verweven met de eerste twee beroepsrollen, maar kan ook worden uitgeoefend vanuit zelfstandige functies als projectmanager of beleidsmedewerker.

  Locatie en faciliteiten

  Waar ga je studeren?

  Niet op zoek naar deze opleiding?

  Kijk ook eens naar deeltijdopleidingen in business

  We gebruiken cookies om de website te verbeteren.