Menu English

Business IT & Management deeltijd

 • Duur en startmoment

  Variabele duur, september en februari

 • Opleidingstype

  Deeltijd Bachelor, ook beschikbaar in voltijd

 • Taal

  Nederlands

Wil jij in een organisatie verbanden kunnen leggen tussen de mensen, bedrijfsprocessen en de ICT? Til jouw loopbaan dan naar het volgende niveau en volg de deeltijdopleiding Business IT & Management.

Jij zorgt ervoor dat informatiesystemen binnen een organisatie blijven draaien zodat de continuïteit van de processen gewaarborgd kan blijven. Dit doe je door ervoor te zorgen dat alle data verzameld en opgeslagen worden en toegankelijk zijn voor alle belanghebbenden.

Om dit goed te doen staat veiligheid, privacy en data-integriteit hoog in het vaandel tijdens deze opleiding. Jij geeft vorm aan het fundament van deze informatievoorziening en neemt hierin de leiding. Door te analyseren, beschrijven en/of het (her)ontwerpen van de procesgang, procedures en informatiestromen zorg je dat dit succesvol binnen de organisatie gebeurt. 

Deze opleiding is onderdeel van de Career Academy van Rotterdam Business School.

Voorlichtingsactiviteiten

Bekijk het aanbod en meld je aan
Alles over de open dag van Business IT & Management

Opbouw

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Flexibel deeltijdonderwijs

Ons onderwijs bestaat uit acht afgeronde halfjaarlijkse modules die gebaseerd zijn op thema’s uit de beroepspraktijk. Wat je aan het einde van een module geleerd moet hebben, staat vast (leeruitkomst). Hoe je je opdrachten invult, bepaal je zelf in overleg met je werkgever en docent. Het belangrijkste is dat je praktijkproblemen oplost die voor jou en je werkgever relevant zijn.

Het programme per opleiding duurt vier jaar, echter kun je hierin zelf versnellen of vertragen. Mocht je je studie bijvoorbeeld na een jaar moeten onderbreken, dan kun je in een later stadium weer verder met het volgen van een business deeltijdopleiding om alsnog je bachelordiploma te halen bij de Career Academy van Rotterdam Business School.

Binnen ons onderwijs bieden wij een variëteit aan verschillende werkvormen waarmee we je de theoretische basis geven, je vaardigheden trainen en je samen met je medestudenten en werkgever helpen in je leerproces.

Lerend werken en werkend leren

Of je nu op school bent of op het werk: je bent continu aan het leren. Wat je leert, pas je direct toe in jouw werkpraktijk. Op basis van vragen die leven binnen je organisatie, los jij relevante praktijkproblemen op en draagt daarmee bij aan de verbetering van de organisatie en jouw positie binnen de organisatie.

Toetsing

Aan het eind van een module lever je een portfolio in en doe je een assessment, waarin jij aantoont dat je de leeruitkomst van die module beheerst. Tijdens de module werk je aan jouw portfolio en wordt er door docenten, medestudenten en werkgever feedback gegeven op de manier waarop je je ontwikkelt.

Modules

Bij ons volg je ieder jaar één halfjaarlijkse generieke module met studenten van een andere businessopleiding en één opleidingsspecifieke module. Tijdens de generieke modules leer je niet alleen multidisciplinair te kijken naar de stof, je leert het ook op die manier toe te passen. Ook leer je veel van de feedback die je krijgt van je docent en medestudenten.

Jaar 1

Jaar 2

Jaar 3

Jaar 4

Studieduur en studiebelasting

Studieduur

De volledige hbo-deeltijdopleiding Business IT & Management duurt 4 jaar en geeft je recht op een bachelordiploma.

Studiebelasting

Onze deeltijdopleidingen zijn zo ingericht dat werken goed te combineren is met studeren. Een deel van de opdrachten kun je tijdens je werk doen. Toch zul je wel extra tijd vrij moeten maken voor zelfstudie. Houd rekening met een totale studiebelasting van gemiddeld 20 uur per week, exclusief de uren die je aan werk besteedt (ca. 8 uur onderwijs en 12 uur zelfstudie).

Werkplek

Werkervaring niet verplicht, werkgever wel

Je hoeft niet persé een aantal jaren werkervaring te hebben om bij ons een deeltijdstudie in business te volgen. Wel is het belangrijk dat je een werkgever hebt en dat die je in de gelegenheid stelt om te werken aan de opdrachten voor je opleiding . Verder dient hij/zij bereid te zijn om als opdrachtgever te functioneren voor de beroepsproducten waarmee je het geleerde aantoont en je een relevant resultaat levert aan de organisatie. We leggen samen met jou per module in een onderwijsovereenkomst vast wat je gaat leren en de wijze waarop je daarin ondersteund wordt door ons en jouw werkgever.

Begeleiding

Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze begeleiding maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student kun je ook gebruik maken van een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt.

Om de opleiding succesvol te kunnen volgen is het van belang dat je een zelfstandige en pro-actieve houding hebt en vanaf dag één actief aan de slag gaat met de stof.

Praktijkvoorbeelden

Werken aan echte projecten uit de praktijk

Na je studie

Wat kun je doen na de opleiding?

Na je afstuderen

Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren.

Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

Beroep

Door de nog steeds toenemende informatisering van processen kun je met deze opleiding veel kanten op. Er is een grote vraag aan mensen die weten op welke manier je van IT business kunt maken.

De focus binnen het beroep ligt op het domein van de automatisering van bedrijfsprocessen. Hierbij zijn de volgende skills belangrijk:

 • het kunnen doorgronden van bedrijfsprocessen
 • het kunnen inventariseren van de informatiebehoeften
 • het kunnen vertalen van deze behoeftes naar eisen en ontwerpen voor de inzet van IT
 • het kunnen bijdragen aan de realisatie van de door te voeren verbeteringen en optimalisatie van de bedrijfsprocessen
 • het professioneel kunnen communiceren met alle participanten in dit proces in de verschillende fasen van de uitvoering
 • het professioneel kunnen managen van de veranderingen, optimalisaties en implementaties van de gekozen oplossingen
 • het financieel kunnen onderbouwen van de gemaakte keuzes

De BIM’er ondersteunt organisaties in het bereiken van hun doelen door het vervullen van onderstaande rollen:

 1. Business analist /enterprise architect: nadenken over de inrichting van de informatiestructuur binnen een organisatie;
 2. Systeemanalist: analyseren of de systemen binnen een organisatie adequaat zijn om de informatiestromen te verwerken;
 3. Chief information officer/ICT operations manager:  zorgen dat mensen over de juiste data kunnen beschikken;
 4. Quality assurance manager/ICT security manager: zorgen voor betrouwbaarheid van de informatiestromen. Als projectmanager zorg je voor een snelle realisatie van benodigde aanpassingen.

Locatie en faciliteiten

Waar ga je studeren?

Niet op zoek naar deze opleiding?

Kijk ook eens naar deze deeltijdopleidingen in business
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen