Menu
  English

  Finance & Control deeltijd

  voorheen Bedrijfseconomie

  • Duur en startmoment

   Variabele duur, september en februari

  • Opleidingstype

   Deeltijd Bachelor, ook beschikbaar in voltijd

  • Taal

   Nederlands

  Ben jij gek op cijfers en wil je financiële analyses maken? Of wil jij de financiële gevolgen van beleidsbeslissingen overzien en hierover adviseren? Schrijf je dan in voor de deeltijdopleiding F&C.

  Binnen de opleiding Finance & Control, eerder bekend als Bedrijfseconomie, leer je alles over het vastleggen en analyseren van (financiële) gegevens. Jij bent de sleutel tussen mensen en middelen. Jij gaat aan de slag met het inrichten en optimaliseren van een organisatie om de effectiviteit en efficiency te waarborgen. We richten ons op vier kernvakgebieden:

  Strategic management:
  In dit vakgebied analyseer je ontwikkelingen in de omgeving en geef je adviezen aan het management zodat de juiste besluiten worden genomen met het oog op de continuïteit van een organisatie. 

  Performance management: 
  Je initieert of maakt analyses, monitort de resultaten van de organisatie en doet voorstellen voor bijsturing als dit nodig is.

  Governance, risk, compliance:
  Je analyseert en rapporteert over de risico’s en geeft advies over de wijze waarop risico’s beheerd en beheerst kunnen worden. Hierbij dien je rekening te houden met de geldende wetgeving.

  Finance, operations en reporting: 
  Je lost financiële vraagstukken op of adviseert hierover. Hierbij dien je rekening te houden met fiscale aspecten en financiële risico’s. Verder adviseer je over de optimale inrichting van informatievoorziening en bedrijfsprocessen, gericht op de effectiviteit en efficiëntie van een organisatie. Je stelt externe verantwoordingsoverzichten op en/of analyseert deze. Ook hier dien je rekening te houden met richtlijnen en wet- en regelgeving.

  Deze opleiding is onderdeel van de Career Academy van Rotterdam Business School en heette voorheen Bedrijfseconomie.

  Opbouw

  Hoe is de opleiding opgebouwd?

  Flexibel deeltijdonderwijs

  Ons onderwijs bestaat uit acht afgeronde halfjaarlijkse modules die gebaseerd zijn op thema’s uit de beroepspraktijk. Wat je aan het einde van een module geleerd moet hebben, staat vast (leeruitkomst). Hoe je je opdrachten invult, bepaal je zelf in overleg met je werkgever en docent. Het belangrijkste is dat je praktijkproblemen oplost die voor jou en je werkgever relevant zijn.

  Het programma per opleiding duurt vier jaar, echter kun je hierin zelf versnellen of vertragen. Mocht je je studie bijvoorbeeld na een jaar moeten onderbreken, dan kun je in een later stadium weer verder met het volgen van een business deeltijdopleiding om alsnog je bachelordiploma te halen bij de Career Academy van Rotterdam Business School.

  Binnen ons onderwijs bieden wij een variëteit aan verschillende werkvormen waarmee we je de theoretische basis geven, je vaardigheden trainen en je samen met je medestudenten en werkgever helpen in je leerproces.

  Lerend werken en werkend leren

  Of je nu op school bent of op het werk: je bent continu aan het leren. Wat je leert, pas je direct toe in jouw werkpraktijk. Op basis van vragen die leven binnen je organisatie, los jij relevante praktijkproblemen op en draagt daarmee bij aan de verbetering van de organisatie en jouw positie binnen de organisatie.

  Toetsing

  Aan het eind van een module lever je een portfolio in en doe je een assessment, waarin jij aantoont dat je de leeruitkomst van die module beheerst. Tijdens de module werk je aan jouw portfolio en wordt er door docenten, medestudenten en werkgever feedback gegeven op de manier waarop je je ontwikkelt.

  Modules

  Bij ons volg je in de eerste drie jaar van je opleiding één halfjaarlijkse generieke module met studenten van een andere businessopleiding en één opleidingsspecifieke module. Tijdens de generieke modules leer je niet alleen multidisciplinair te kijken naar de stof, je leert het ook op die manier toe te passen. Ook leer je veel van de feedback die je krijgt van je docent en medestudenten.

  Jaar 1

  Jaar 2

  Jaar 3

  Jaar 4

  Studieduur en studiebelasting

  Studieduur

  De volledige hbo-deeltijdopleiding Finance & Control duurt 4 jaar en geeft je recht op een bachelordiploma.

  Studiebelasting

  Onze deeltijdopleidingen zijn zo ingericht dat werken goed te combineren is met studeren. Een deel van de opdrachten kun je tijdens je werk doen. Toch zul je wel extra tijd vrij moeten maken voor zelfstudie. Houd rekening met een totale studiebelasting van gemiddeld 20 uur per week, exclusief de uren die je aan werk besteedt (ca. 8 uur onderwijs en 12 uur zelfstudie).

  Werkplek

  Werkervaring niet verplicht, werkgever wel

  Je hoeft niet persé een aantal jaren werkervaring te hebben om bij ons een deeltijdstudie Finance & Control te volgen. Wel is het belangrijk dat je een werkgever hebt en dat die je in de gelegenheid stelt om te werken aan de opdrachten voor je opleiding . Verder dient je werkgever bereid te zijn om als opdrachtgever te functioneren voor de beroepsproducten waarmee je het geleerde aantoont en je een relevant resultaat levert aan de organisatie. We leggen samen met jou per module in een studieplan vast wat je gaat leren en de wijze waarop je daarin ondersteund wordt door ons en jouw werkgever.

  Begeleiding

  Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze begeleiding maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student kun je ook gebruik maken van een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt.

  Om de opleiding succesvol te kunnen volgen is het van belang dat je een zelfstandige en pro-actieve houding hebt en vanaf dag één actief aan de slag gaat met de stof.

  Praktijkvoorbeelden

  Werken aan echte projecten uit de praktijk

  Na je studie

  Wat kun je doen na de opleiding?

  Na je afstuderen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. 

  Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

  Beroep

  Na je studie kun je aan de slag bij het midden- en kleinbedrijf, maar ook bij multinationals, in zowel private als publieke sectoren.

  Binnen de opleiding Finance & Control leer je over het vastleggen en analyseren van (financiële) gegevens (informatievoorziening) en het inrichten en optimaliseren van processen gericht op de beheersing van de organisatie. Je brengt mensen en middelen bij elkaar en je bewaakt de effectiviteit en efficiency van de bedrijfsprocessen. Je werkzaamheden zijn veelzijdig, afhankelijk van de grootte van de organisatie en je ervaring.

  Het beroepenveld is breed. Voorbeelden van beroepsrollen voor afgestudeerden zijn:

  • Administrateur
  • Auditor
  • Business analist
  • Chief Financial Officer
  • Controller
  • Financieel analist
  • Treasurer
  • Manager op het gebied van Governance, Risk & Compliance

  Doorstuderen

  Met je bachelor op zak kun je nog doorstuderen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een post-hbo master, zoals de Master in Consultancy and Entrepreneurship. Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een universiteit.

  Locatie en faciliteiten

  Waar ga je studeren?

  Niet op zoek naar deze opleiding?

  Kijk ook eens naar deze deeltijdopleidingen in business