Menu English

Maatschappelijke aspecten

Op verschillende terreinen vervult Hogeschool Rotterdam vanuit haar onderwijstaak een belangrijke maatschappelijke functie. Enkele worden hieronder belicht.

Onderwijs

Met een aanbod van meer dan 150 opleidingen verspreid over meerdere vakgebieden (onder andere zorg, economie, kunst en techniek) levert de hogeschool de mogelijkheid aan een groot aantal (potentiële) studenten zich te ontwikkelen tot individuen die hun kennis en vaardigheden op professionele wijze inzetten voor de samenleving. Daarbij stelt de hogeschool contextrijk onderwijs centraal, dat wil zeggen dat de opleiding in verbinding staat met de beroepspraktijk en met andere disciplines.

Diversiteit

De hogeschool wil dat de diversiteit die zichtbaar is in de bevolkingssamenstelling van de stad Rotterdam een afspiegeling vindt in de samenstelling van zowel het personeels- als het studentenbestand.

Arbeidsmarkt

De hogeschool biedt onderwijs aan in de specifieke context van de stad Rotterdam. Dit impliceert dat de hogeschool op verschillende manieren specifieke Rotterdamse aspecten integreert in de manier waarop het onderwijs wordt vormgegeven. Daarmee wordt ernaar gestreefd de studenten niet alleen in staat te stellen kennis en vaardigheden op te doen tijdens hun studie, maar ook een opstap mee te geven naar de Rotterdamse arbeidsmarkt.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen