Opbouw
Hoe is de opleiding opgebouwd?Flexibel deeltijdonderwijs
Ons onderwijs bestaat uit acht afgeronde halfjaarlijkse modules die gebaseerd zijn op thema’s uit de beroepspraktijk. Wat je aan het einde van een module geleerd moet hebben, staat vast (leeruitkomst). Hoe je je opdrachten invult, bepaal je zelf in overleg met je werkgever en docent. Het belangrijkste is dat je praktijkproblemen oplost die voor jou en je werkgever relevant zijn.
Het programma per opleiding duurt vier jaar, echter kun je hierin zelf versnellen of vertragen. Mocht je je studie bijvoorbeeld na een jaar moeten onderbreken, dan kun je in een later stadium weer verder met het volgen van een business deeltijdopleiding om alsnog je bachelordiploma te halen bij de Career Academy van Rotterdam Business School.
Binnen ons onderwijs bieden wij een variëteit aan verschillende werkvormen waarmee we je de theoretische basis geven, je vaardigheden trainen en je samen met je medestudenten en werkgever helpen in je leerproces.
Lerend werken en werkend leren
Of je nu op school bent of op het werk: je bent continu aan het leren. Wat je leert, pas je direct toe in jouw werkpraktijk. Op basis van vragen die leven binnen je organisatie, los jij relevante praktijkproblemen op en draagt daarmee bij aan de verbetering van de organisatie en jouw positie binnen de organisatie.
Toetsing
Aan het eind van een module lever je een portfolio in en doe je een assessment, waarin jij aantoont dat je de leeruitkomst van die module beheerst. Tijdens de module werk je aan jouw portfolio en wordt er door docenten, medestudenten en werkgever feedback gegeven op de manier waarop je je ontwikkelt.
Modules
Bij ons volg je in de eerste drie jaar van je opleiding één halfjaarlijkse generieke module met studenten van een andere businessopleiding en één opleidingsspecifieke module. Tijdens de generieke modules leer je niet alleen multidisciplinair te kijken naar de stof, je leert het ook op die manier toe te passen. Ook leer je veel van de feedback die je krijgt van je docent en medestudenten.
Jaar 1
- Generieke module: Creating Added Value - Modulehandleiding (PDF)
- Opleidingsspecifieke module: Marketing Audit (ondernemerschap) - Modulehandleiding (PDF)
Jaar 2
- Opleidingsspecifieke module: Data Driven Organiseren - Modulehandleiding (PDF)
- Generieke module: Loyalty Sales & Accountmanagement - Modulehandleiding (PDF)
Jaar 3
- Onboarding (voor studenten die doorstromen van een Ad-opleiding) -Modulehandleiding (PDF)
- Generieke module: Strategisch Management (voor studenten die niet vanuit de Ad doorstromen) - Modulehandleiding (PDF)
- Opleidingsspecifieke module: Business insight - Modulehandleiding (PDF)
Jaar 4
- Opleidingsspecifieke module: Relatie bouwen en onderhouden - Modulehandleiding (PDF)
- Generieke module: Strategisch Management (voor studenten die vanuit de Ad doorstromen) - Modulehandleiding (PDF)
- Vrije keuze (voor studenten die niet vanuit de Ad doorstromen) - Grip op besluitvorming (PDF) | Digitale Transformatie (PDF)
Studieduur en studiebelasting
Studieduur
De volledige hbo-deeltijdopleiding Commerciële Economie duurt 4 jaar en geeft je recht op een bachelordiploma.
Studiebelasting
Onze deeltijdopleidingen zijn zo ingericht dat werken goed te combineren is met studeren. Een deel van de opdrachten kun je tijdens je werk doen. Toch zul je wel extra tijd vrij moeten maken voor zelfstudie. Houd rekening met een totale studiebelasting van gemiddeld 20 uur per week, exclusief de uren die je aan werk besteedt (ca. 8 uur onderwijs en 12 uur zelfstudie).
Werkplek
Werkervaring niet verplicht, werkgever wel
Je hoeft niet persé een aantal jaren werkervaring te hebben om bij ons een deeltijdstudie Commerciële Economie te volgen. Wel is het belangrijk dat je een werkgever hebt en dat die je in de gelegenheid stelt om te werken aan de opdrachten voor je opleiding . Verder dient je werkgever bereid te zijn om als opdrachtgever te functioneren voor de beroepsproducten waarmee je het geleerde aantoont en je een relevant resultaat levert aan de organisatie. We leggen samen met jou per module in een studieplan vast wat je gaat leren en de wijze waarop je daarin ondersteund wordt door ons en jouw werkgever.
Begeleiding
Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze begeleiding maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student kun je ook gebruik maken van een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt.
Om de opleiding succesvol te kunnen volgen is het van belang dat je een zelfstandige en pro-actieve houding hebt en vanaf dag één actief aan de slag gaat met de stof.
Na je studie
Wat kun je doen na de opleiding?Na je afstuderen
Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren.
Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.
Beroepen
Het werkterrein waarin een afgestudeerde CE’er terecht komt, is heel breed en omvat niet alleen het bedrijfsleven, maar ook non-profit organisaties worden steeds commerciëler en kunnen goede commerciële krachten gebruiken.
Enkele voorbeelden van beroepen zijn:
Als marketingmanager ben je op zoek naar nieuwe manieren om behoeftes van klanten te bevredigen en producten aan de man te brengen. Je adviseert de directie over nieuwe markten en producten. Je zorgt voor een slimme en effectieve reclamecampagne en andere manieren om een product gewild te maken.
Als productmanager ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten. Je ontwikkelt acties ter introductie van je nieuwe product op de markt of ter verbetering van je marktpositie en je bent verantwoordelijk voor je eigen merkenportfolio.
Als salesmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van producten en diensten en geef je leiding aan een team van verkopers. Je werkt daarbij nauw samen met de afdeling marketing.
Andere functies die een CE’er kan uitoefenen zijn:
- Inkoper
- Accountmanager
- Marktonderzoeker
- Relatiemanager