Ga direct naar de content

Commerciële Economie voltijd

Vierjarige bachelor in het Nederlands, start in september

Bij de opleiding Commerciële Economie kies je direct vanaf het eerste jaar voor een community. Dat is een vierjarig specialisatieprogramma binnen deze opleiding.

De complete opleidingsinformatie vind je op de pagina's van de community's Creative Marketing & SalesGlobal Marketing & SalesMarketing of Social Business en SportMarketing & Management. Hieronder geven we je alleen een korte eerste indruk.

Hoe verkoop je nog iets tegenwoordig? Spannende vraag, want marketing is nu uitdagender dan ooit. Online kunnen we als consument overal terecht. We ontwijken reclame als dat kan en vergelijken alles. We zijn te druk, snel afgeleid, maar vooral onszelf en we passen niet in een hokje. We willen persoonlijke aandacht, eerlijkheid en echtheid, waar en wanneer ons dat uitkomt, zonder onze privacy kwijt te raken. Grote merken vallen om of door de mand en flexibele start-ups halen gerenommeerde multinationals rechts in.

En daar ben jij. Ambitieus en commercieel. Nieuwsgierig naar waarom mensen ergens aandacht, geld en tijd voor over hebben. Je bent opgegroeid met online media. Je wilt weten wat er speelt, wat er verandert en bent op zoek naar internationale inspiratie. Maar je wilt meer. Jij wilt met jouw zakelijk instinct concreet het verschil maken. En daarbij kan het net zo goed gaan om een wereldwijd product of een creatieve gadget, als om een sportvereniging of een lokaal maatschappelijk initiatief waar jij warm voor loopt.

Jouw community gaat je daarbij helpen. Want de internationale havenstad Rotterdam biedt jou vier uitdagende omgevingen waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Hier leer je succes te hebben en doe je praktijkervaring op. Voor elk van die omgevingen hebben we daarom een community met enthousiaste docenten, bedrijven en studenten.  

Deze opleiding is onderdeel van de Rotterdam Business School.

Studie in Cijfers

Meer info: studiekeuze123.nl Publicatiedatum 12-05-2016 Bekijk meer informatie over Studie in Cijfers
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
student tevredenheid
Deze opleiding 3.7
Landelijk gemiddelde 3.8
aantal eerstejaars
Deze opleiding 566
Landelijk gemiddelde 252
ervaren contacttijd eerstejaars
Deze opleiding 18-24
Landelijk gemiddelde 12-18
doorstroom naar tweede jaar
Deze opleiding 69%
Landelijk gemiddelde 62%
diploma binnen 5 jaar
Deze opleiding 44%
Landelijk gemiddelde 44%
doorstuderen
Deze opleiding 15%
Landelijk gemiddelde 15%
landelijk gemiddelde arbeidsmarkt
Landelijk gemiddelde 64%

Toelichting vanuit de opleiding

De cijfers gelden voor de opleiding Commerciële Economie als geheel. Voor de community's is geen aparte studiebijsluiter beschikbaar.

Kies je community

Bepaal je eigen richting
Community's

Wanneer je start met de opleiding Commerciële Economie maak je direct een keuze uit één van de vier specialisaties die aangeboden worden. Deze vierjarige specialisaties worden 'community's' genoemd. De community's zijn verbonden aan vier grote Rotterdamse sectoren. Je kiest voor de community die het beste past bij je interesses en ambities. Het einddoel van elke community is namelijk hetzelfde: het diploma Commerciële Economie. Alleen de weg er naar toe is anders.

Betere verbinding met de praktijk

Je wordt opgeleid tot een breed inzetbare professional in een commerciële werkomgeving. De community's zijn er om je nog beter te verbinden met de praktijk. Je werkt met geselecteerde bedrijven uit Rotterdam. Zij zorgen voor praktijkcases, projecten, stageplaatsen, gastsprekers en praktijkbegeleiders. Dit zorgt voor een duidelijke focus binnen een brede opleiding.

Creative Marketing & Sales

Briljante ideeën vind je overal, maar wie vertaalt die op een gezonde manier in geld? Hoe zet je een vernieuwend concept of product snel en verantwoord in de markt? Bij deze community leer je commercieel creatief denken en doen. Hier leer je direct in de praktijk hoe je geld creëert met creativiteit.

Global Marketing & Sales

Bij Global Marketing & Sales verleg je letterlijk en figuurlijk jouw grenzen. Vanuit Rotterdam duik je in de dynamische wereld van internationale marketing en sales. Hier ontwikkel je jouw antenne voor trends en innovaties en ontdek je de verhalen achter de successen. Je wordt een internationaal georiënteerde business marketeer of sales professional met actuele kennis, solide skills en praktische werkervaring.

Marketing of Social Business

Jij leert hier hoe je sociale impact kunt creëren, hoe je winst genereert voor iedereen, met een gezonde economische basis. Je leert samenwerken met alle partijen die daarvoor nodig zijn en bouwt aan jouw vaardigheden en talenten. Zo word je professional op het gebied van: sociaal ondernemen, fondsenwerving, verandermanagement, crowdfunding en het organiseren van events en social marketingcampagnes.

SportMarketing & Management

Alles draait in deze community om sport en om jouw passie voor sport. In deze community leer je kijken en luisteren naar consumenten en organisaties in de sport. Ontdek jouw drive en leer hoe jij nieuwe oplossingen kunt bedenken en uitvoeren voor actuele problemen. Hier leer jij hoe je een gamechanger wordt die het speelveld van de moderne sportwereld gaat veranderen.

Huidige arbeidsmarkt

Bron: landelijke cijfers HBO-Monitor 2016

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.