Menu
  English

  Commerciële Economie voltijd

  • Duur en startmoment

   4 jaar, september

  • Opleidingstype

   Voltijd Bachelor, ook beschikbaar in deeltijd

  • Taal

   Nederlands

  Bij de opleiding Commerciële Economie kies je direct vanaf het eerste jaar voor een community. Dat is een vierjarig specialisatieprogramma binnen deze opleiding.

  De complete opleidingsinformatie vind je op de pagina's van de community's:

  Hieronder geven we je alleen een korte eerste indruk.

  Hoe verkoop je nog iets tegenwoordig? Spannende vraag, want marketing is nu uitdagender dan ooit. Online kunnen we als consument overal terecht. We ontwijken reclame als dat kan en vergelijken alles. We zijn te druk, snel afgeleid, maar vooral onszelf en we passen niet in een hokje. We willen persoonlijke aandacht, eerlijkheid en echtheid, waar en wanneer ons dat uitkomt, zonder onze privacy kwijt te raken. Grote merken vallen om of door de mand en flexibele start-ups halen gerenommeerde multinationals rechts in.

  En daar ben jij. Ambitieus en commercieel. Nieuwsgierig naar waarom mensen ergens aandacht, geld en tijd voor over hebben. Je bent opgegroeid met online media. Je wilt weten wat er speelt, wat er verandert en bent op zoek naar internationale inspiratie. Maar je wilt meer. Jij wilt met jouw zakelijk instinct concreet het verschil maken. En daarbij kan het net zo goed gaan om een wereldwijd product of een creatieve gadget, als om een sportvereniging of een lokaal maatschappelijk initiatief waar jij warm voor loopt.

  Jouw community gaat je daarbij helpen. Want de internationale havenstad Rotterdam biedt jou vier uitdagende omgevingen waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Hier leer je succes te hebben en doe je praktijkervaring op. Voor elk van die omgevingen hebben we daarom een community met enthousiaste docenten, bedrijven en studenten.  

  Let op! Maak bij je aanmelding in Studielink direct een keuze voor de community die je wilt volgen. Meld je je in Studielink aan voor de 'algemene' opleiding Commerciële Economie, dan krijg je daarna alsnog het verzoek vanuit de opleiding om een community te kiezen.

  Kies je community

  Bepaal je eigen richting

  De community's zijn verbonden aan drie grote Rotterdamse sectoren. Je kiest voor de community die het beste past bij je interesses en ambities. Het einddoel van elke community is namelijk hetzelfde: het diploma Commerciële Economie. Alleen de weg er naar toe is anders.

  Betere verbinding met de praktijk

  Je wordt opgeleid tot een breed inzetbare professional in een commerciële werkomgeving. De community's zijn er om je nog beter te verbinden met de praktijk. Je werkt met geselecteerde bedrijven uit Rotterdam. Zij zorgen voor praktijkcases, projecten, stageplaatsen, gastsprekers en praktijkbegeleiders. Dit zorgt voor een duidelijke focus binnen een brede opleiding.

  Kies de richting die het beste bij je past: