Menu English
Commerciële Economie

Global Marketing & Sales voltijd

  • Duur en startmoment

    4 jaar, september

  • Opleidingstype

    Voltijd Bachelor

  • Taal

    Nederlands

Je bent ambitieus, schakelt snel en je ziet trends en kansen. Grotere bedrijven helpen groeien. Impact maken, daar ga jij voor!

Hoe houd je een bedrijf succesvol in de snel veranderende wereld? Hoe kan je een nieuw online platform helpen om de doelgroep beter te bereiken, of hoe kan vr-technologie de klantbeleving versterken en zo de verkoop bevorderen? Binnen de community Global Marketing & Sales van de opleiding Commerciële Economie draait alles om de commerciële uitdagingen van de grotere ondernemingen.

In praktijkgerichte opdrachten ontdek je wat nodig is om iets voor elkaar te krijgen en word je uitgedaagd ideeën te pitchen, met verschillende teams samen te werken en de belangen van verschillende betrokkenen binnen en buiten de onderneming te verbinden. Op die manier zorg je dat het bedrijf meegroeit met belangrijke ontwikkelingen in de samenleving, zoals nieuwe technologie, duurzaamheid en opkomende markten. Nationaal en internationaal.

Vanaf je eerste tot en met je laatste jaar switch je continu tussen de theorie en de praktijk. Na je afstuderen heb jij dus al veel ervaring, en ben je meteen veel waard voor bedrijven waar jij als marketing & sales professional gaat werken. Met je hbo-bachelor commerciële economie heb je een stevige basis voor een mooie carrière in de marketing en sales.

Voorlichtingsactiviteiten

Bekijk het aanbod en meld je aan
Alles over de open dag van Global Marketing & Sales

Studie in Cijfers

studiekeuze123.nl/studie-in-cijfers
Laatste wijziging op 05-07-2023 Bekijk meer informatie over Studie in Cijfers
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde deze studie (21 opleidingen)

Toelichting van de opleiding

De cijfers gelden voor de opleiding Commerciële Economie als geheel. Voor de community's is geen aparte studiebijsluiter beschikbaar. COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees meer op studiekeuze123.nl/corona.

Arbeidsmarkt

1,5 jaar na afstuderen

3%

Werkloos

84%

Werk op niveau

Opbouw

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Onderwijsmethoden en praktijk

Onderwijsmethoden

We werken in overzichtelijke blokken van vijf weken waarin steeds één praktisch thema centraal staat. Elk vak en elk project sluit daarop aan. Van jou verwachten we dat je actief aan de slag gaat met vernieuwende oplossingen die je direct kunt testen in de praktijk. De lat ligt hoog.

Praktijk

Docenten en experts uit de praktijk inspireren en ondersteunen je terwijl jij aan de slag gaat met concrete marketingvraagstukken uit de Rotterdamse realiteit. Zo leer je praktijk begrijpen en toepassen.

Community's

Binnen de opleiding Commerciële Economie kun je kiezen uit drie community's. Naast Global Marketing & Sales zijn er nog 2 community's, namelijk de Community Creative Marketing & Innovation en de Community SportMarketing & Management.

Het eerste jaar

In je eerste jaar leer je de commerciële basisprincipes toe te passen in de praktijk. Je leert jouw community kennen door te werken aan projecten in opdracht van bedrijven uit de Rotterdamse regio. Daarbij dagen wij je uit slim gebruik te maken van de theorie. Je ontwikkelt je onder andere op het gebied van samenwerken en presenteren.

Na het eerste jaar

Aan het eind van je studie heb je je vastgebeten in steeds complexer wordende commerciële vraagstukken. In verschillende vakken en projecten leer je koers bepalen, waarde creëren, business development en plannen realiseren. Zo ben je voorbereid op een commerciële baan die bij jou past.

Keuze en begeleiding

Keuze

Tijdens je opleiding kun je kiezen uit zo'n driehonderd (hogeschoolbrede) keuzevakken. Dit biedt de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken en om invulling te geven aan je specifieke leerbehoeften. Afhankelijk van je opleiding kun je zelf een stageplek uitzoeken. Via een minor in de hoofdfase van je studie kies je een bepaald profiel waarmee je jezelf kunt onderscheiden. Ook de afstudeeropdracht die je kiest, geeft een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

Begeleiding

Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze begeleiding maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt. Ook kun je een peercoach krijgen: een ouderejaarsstudent die een jongerejaars begeleidt.

Studeren met een functiebeperking

Heb je een functiebeperking en heb je daarvoor aanpassingen of voorzieningen nodig, dan bieden we daarvoor verschillende mogelijkheden.

Stage lopen

In het eerste jaar loop je gedurende een korte periode stage bij een onderneming of organisatie. In het derde jaar loop je vier maanden stage in Nederland of het buitenland.

Minor

In de laatste fase van je opleiding verdiep je je door middel van een minor in je vakgebied of verbreed je je kennis in een door jou gewenste richting. De onderstaande minors geven een beeld van het type minor dat je kunt verwachten.

Deze Engelstalige minor bereidt je voor op een carrière waarbij je internationaal inzetbaar bent, onder andere door je de mogelijkheid te bieden een half jaar bij een partnerinstelling in het buitenland te studeren. Hierbij bestudeer je onder andere de onderwerpen international market opportunity analysis, marketing planning and control, project management en art and philosophy.

 

Student van andere hogeschool?

Ben je student bij een andere hogeschool en wil je een minor bij Hogeschool Rotterdam volgen? Bekijk je mogelijkheden op Kiesopmaat.nl. De minors van Hogeschool Rotterdam duren een half jaar (september - februari) en leveren 30 EC (studiepunten) op.

Afstuderen

Tijdens het afstuderen werk je aan een afstudeeropdracht van een zelfgekozen afstudeerbedrijf. De afstudeerperiode start in het vierde jaar en loopt van februari tot en met juni.

Vakken

Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

Ben je gemotiveerd om in je beroep te excelleren, wil je meer energie in je studie steken en een plus op je CV zetten, dan biedt de opleiding je een Honoursprogramma aan. Als je dat programma succesvol afsluit krijg je een honours degree bij je diploma en de aantekening ‘excellente professional’.

Bekijk meer over het honoursprogramma

Ben je gemotiveerd om in je beroep te excelleren, wil je meer energie in je studie steken en een plus op je CV zetten, dan biedt de opleiding je een Honoursprogramma aan. Als je dat programma succesvol afsluit krijg je een honours degree bij je diploma en de aantekening ‘excellente professional’.

Bekijk meer over het honoursprogramma

5 dagen les per week
20 uren zelfstudie per week
5 dagen les per week
20 uren zelfstudie per week

Na je studie

Wat kun je doen na de opleiding?

Na je afstuderen

Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren.

Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

Heb je het Honoursprogramma gevolgd? Dan krijg je ook een honours degree, waarmee je je doorzettingsvermogen en extra kennis kunt aantonen.

Beroepen

Je wordt een business marketeer of sales professional die kansen in de markt herkent en daarop inspeelt met marketing- & sales oplossingen. Daarbij heb je oog voor de belangen en structuren van het bedrijf waarvoor je werkt.

Huidige arbeidsmarkt

Bron: landelijke cijfers Commerciële Economie, HBO-Monitor 2022 (publicatie mei 2023)

Locatie

Waar ga je studeren?

Niet op zoek naar deze opleiding?

Kijk ook eens naar deze opties