Menu Zoeken English
Commerciële Economie

Global Marketing & Sales voltijd

 • Duur en startmoment

  4 jaar, september

 • Opleidingstype

  Voltijd Bachelor

 • Taal

  Nederlands

Wil jij leren hoe je een groot bedrijf succesvol kunt houden in de snel veranderende wereld? Schrijf je dan in voor de community Global Marketing & Sales.

Je leert door middel van marketing en sales hoe je kan inspelen op de trends in de markt. Daarbij ga je aan de slag met vraagstukken als: Kan digitalisering helpen om je klanten beter te bereiken? Of kunnen we onze producten verduurzamen om hiermee naast meer verkopen ook een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat? Om kansen te benutten op een manier die past bij het bedrijf, leer je bovendien hoe een organisatie in elkaar steekt en hoe je deze in beweging krijgt.

Dankzij praktijkgerichte opdrachten ontdek je wat er voor nodig is om iets voor elkaar te krijgen. We dagen je uit om je ideeën te presenteren, met verschillende teams samen te werken en de belangen van verschillende betrokkenen binnen en buiten de organisatie te verbinden. Op die manier zorg je dat het bedrijf van binnenuit meegroeit met belangrijke ontwikkelingen in de samenleving, zoals nieuwe technologie, duurzaamheid en opkomende markten. Met jouw toekomstgerichte blik zet je al tijdens de studie je eerste stappen in je carrière. Wil jij bepalend zijn voor het commerciële succes van een bedrijf? Dan is de community Global Marketing & Sales van de opleiding Commerciële Economie de ideale community voor jou.

Wil jij meer weten over onze community? Volg ons op Instagram @globalmarketingsales

Vraag de brochure aan

Brochure aanvragen

Geslacht
Global Marketing & Sales voltijd

  Studie in Cijfers

  studiekeuze123.nl/studie-in-cijfers Laatste wijziging op 25-08-2021 Bekijk meer informatie over Studie in Cijfers
  Deze opleiding
  Landelijk

  Toelichting van de opleiding

  De cijfers gelden voor de opleiding Commerciële Economie als geheel. Voor de community's is geen aparte studiebijsluiter beschikbaar. COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees meer op studiekeuze123.nl/corona.

  Arbeidsmarkt

  1,5 jaar na afstuderen

  5%

  Werkloos

  88%

  Werk op niveau

  Opbouw

  Hoe is de opleiding opgebouwd?

  Onderwijsmethoden en praktijk

  Onderwijsmethoden

  We werken in overzichtelijke blokken van vijf weken waarin steeds één praktisch thema centraal staat. Elk vak en elk project sluit daarop aan. Van jou verwachten we dat je actief aan de slag gaat met vernieuwende oplossingen die je direct kunt testen in de praktijk. De lat ligt hoog.

  Praktijk

  Docenten en experts uit de praktijk inspireren en ondersteunen je terwijl jij aan de slag gaat met concrete marketingvraagstukken uit de Rotterdamse realiteit. Zo leer je praktijk begrijpen en toepassen.

  Community's

  Binnen de opleiding Commerciële Economie kun je kiezen uit vier community's. Naast Global Marketing & Sales zijn er nog 3 community's, namelijk de Community Marketing of Social Business, de Community Creative Marketing & Sales en de Community SportMarketing & Management.

  Het eerste jaar

  In je eerste jaar leer je de commerciële basisprincipes toe te passen in de praktijk. Je leert jouw community kennen door te werken aan projecten in opdracht van bedrijven uit de Rotterdamse regio. Daarbij dagen wij je uit slim gebruik te maken van de theorie. Je ontwikkelt je onder andere op het gebied van samenwerken en presenteren.

  Na het eerste jaar

  Aan het eind van je studie heb je je vastgebeten in steeds complexer wordende commerciële vraagstukken. In verschillende vakken en projecten leer je koers bepalen, waarde creëren, business development en plannen realiseren. Zo ben je voorbereid op een commerciële baan die bij jou past.

  Keuze en begeleiding

  Keuze

  Tijdens je opleiding kun je kiezen uit zo'n driehonderd (hogeschoolbrede) keuzevakken. Dit biedt de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken en om invulling te geven aan je specifieke leerbehoeften. Afhankelijk van je opleiding kun je zelf een stageplek uitzoeken. Via een minor in de hoofdfase van je studie kies je een bepaald profiel waarmee je jezelf kunt onderscheiden. Ook de afstudeeropdracht die je kiest, geeft een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

  Begeleiding

  Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze begeleiding maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt. Ook kun je een peercoach krijgen: een ouderejaarsstudent die een jongerejaars begeleidt.

  Studeren met een functiebeperking

  Heb je een functiebeperking en heb je daarvoor aanpassingen of voorzieningen nodig, dan bieden we daarvoor verschillende mogelijkheden.

  Stage lopen

  In het eerste jaar loop je gedurende een korte periode stage bij een onderneming of organisatie. In het derde jaar loop je vier maanden stage in Nederland of het buitenland.

  Minor

  In de laatste fase van je opleiding verdiep je je door middel van een minor in je vakgebied of verbreed je je kennis in een door jou gewenste richting. De onderstaande minors geven een beeld van het type minor dat je kunt verwachten.

  Deze Engelstalige minor bereidt je voor op een carrière waarbij je internationaal inzetbaar bent, onder andere door je de mogelijkheid te bieden een half jaar bij een partnerinstelling in het buitenland te studeren. Hierbij bestudeer je onder andere de onderwerpen international market opportunity analysis, marketing planning and control, project management en art and philosophy.

   

  Student van andere hogeschool?

  Ben je student bij een andere hogeschool en wil je een minor bij Hogeschool Rotterdam volgen? Bekijk je mogelijkheden op Kiesopmaat.nl. De minors van Hogeschool Rotterdam duren een half jaar (september - februari) en leveren 30 EC (studiepunten) op.

  Afstuderen

  Tijdens het afstuderen werk je aan een afstudeeropdracht van een zelfgekozen afstudeerbedrijf. De afstudeerperiode start in het vierde jaar en loopt van februari tot en met juni.

  Vakken

  Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

  Ben je gemotiveerd om in je beroep te excelleren, wil je meer energie in je studie steken en een plus op je CV zetten, dan biedt de opleiding je een Honoursprogramma aan. Als je dat programma succesvol afsluit krijg je een honours degree bij je diploma en de aantekening ‘excellente professional’.

  Bekijk meer over het honoursprogramma

  Ben je gemotiveerd om in je beroep te excelleren, wil je meer energie in je studie steken en een plus op je CV zetten, dan biedt de opleiding je een Honoursprogramma aan. Als je dat programma succesvol afsluit krijg je een honours degree bij je diploma en de aantekening ‘excellente professional’.

  Bekijk meer over het honoursprogramma

  Onderwijsvorm

  Hoe is het onderwijs ingericht?
  5 dagen les per week
  20 uren zelfstudie per week
  5 dagen les per week
  20 uren zelfstudie per week
  Legenda
  Praktijk
  Keuzeruimte
  Theorie
  Begeleiding

  Na je studie

  Wat kun je doen na de opleiding?

  Na je afstuderen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren.

  Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

  Heb je het Honoursprogramma gevolgd? Dan krijg je ook een honours degree, waarmee je je doorzettingsvermogen en extra kennis kunt aantonen.

  Beroepen

  Je wordt een business marketeer of sales professional die kansen in de markt herkent en daarop inspeelt met marketing- & sales oplossingen. Daarbij heb je oog voor de belangen en structuren van het bedrijf waarvoor je werkt.

  Huidige arbeidsmarkt

  Bron: landelijke cijfers Commerciële Economie, HBO-Monitor 2020 (publicatie april 2021)

  Locatie

  Waar ga je studeren?

  Niet op zoek naar deze opleiding?

  Kijk ook eens naar deze opties

  We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

  Wijzig cookie-instellingen