Menu Zoeken English
Commerciële Economie

Global Marketing & Sales voltijd

Vierjarige community in het Nederlands, start in september

Bij deze community van de opleiding Commerciële Economie verleg je letterlijk en figuurlijk jouw grenzen. Vanuit Rotterdam duik je in de dynamische wereld van internationale marketing en sales.

Vanaf dag één ga je aan de slag met opdrachten voor internationale bedrijven. Je ontwikkelt jouw antenne voor trends en innovaties en je ontdekt de verhalen achter de successen. Je wordt een internationaal georiënteerde business marketeer of sales professional die met actuele kennis, solide skills en praktische werkervaring in elke commerciële omgeving kan concurreren. Hoe snel die ook verandert. Je wordt een echte Global Citizen. Dit betekent dat je zaken leert doen met respect voor andere gebruiken, gewoontes en gedachten. Help jij jezelf en bedrijven in te spelen op de toekomst? Dan is de community Global Marketing & Sales van de opleiding  Commerciële Economie de ideale community voor jou.

Studie in Cijfers

studiekeuze123.nl/studie-in-cijfers Laatste wijziging op 22-05-2018 Bekijk meer informatie over Studie in Cijfers
Deze opleiding
Landelijk

Toelichting van de opleiding

De cijfers gelden voor de opleiding Commerciële Economie als geheel. Voor de community's is geen aparte studiebijsluiter beschikbaar.

Arbeidsmarkt

1,5 jaar na afstuderen

3%

Werkloos

90%

Werk op niveau

Opbouw

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Onderwijsmethoden en praktijk

Onderwijsmethoden

We werken in overzichtelijke blokken van vijf weken waarin steeds één praktisch thema centraal staat. Elk vak en elk project sluit daarop aan. Van jou verwachten we dat je actief aan de slag gaat met vernieuwende oplossingen die je direct kunt testen in de praktijk. De lat ligt hoog.

Praktijk

Docenten en experts uit de praktijk inspireren en ondersteunen je terwijl jij aan de slag gaat met concrete marketingvraagstukken uit de Rotterdamse realiteit. Zo leer je praktijk begrijpen en toepassen.

Community's

Binnen de opleiding Commerciële Economie kun je kiezen uit vier community's. Naast Global Marketing & Sales zijn er nog 3 community's, namelijk de Community Marketing of Social Business, de Community Creative Marketing & Sales en de Community SportMarketing & Management.

Het eerste jaar

In je eerste jaar leer je de commerciële basisprincipes toe te passen in de praktijk. Je leert jouw community kennen door te werken aan projecten in opdracht van internationaal opererende bedrijven uit de Rotterdamse regio. Daarbij dagen wij je uit slim gebruik te maken van de theorie. Je ontwikkelt je onder andere op het gebied van samenwerken en presenteren.

Na het eerste jaar

Aan het eind van je studie heb je je vastgebeten in steeds complexer wordende commerciële vraagstukken. In verschillende vakken en projecten leer je koers bepalen, waarde creëren, business development en plannen realiseren. Je hebt de keuze om je studieprogramma voor een deel zelf in te vullen. Je kunt kiezen voor een stage in het buitenland zowel in je eerste als derde studiejaar, een minor bij een andere opleiding en afstuderen bij een groot internationaal bedrijf in Rotterdam. Jij stelt een deel van je opleiding af op jouw eigen wensen en behoeften. Zo ben je voorbereid op een commerciële baan die bij jou past.

Keuze en ondersteuning

Keuze

Tijdens je opleiding kun je kiezen uit zo'n driehonderd keuzevakken. Dit biedt je de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken en om invulling te geven aan je specifieke leerbehoeften. Afhankelijk van je opleiding kun je zelf een stageplek uitzoeken. Via een minor in de hoofdfase van je studie kies je een bepaald profiel waarmee je jezelf kunt onderscheiden. Ook de afstudeeropdracht die je kiest, geeft een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

Ondersteuning

Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze ondersteuning maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt. Ook kun je een peercoach krijgen: een ouderejaarsstudent die een jongerejaars begeleidt.

Studeren met een functiebeperking

Heb je een functiebeperking en heb je daarvoor aanpassingen of voorzieningen nodig, dan bieden we daarvoor verschillende mogelijkheden.

Stage lopen

In het eerste jaar loop je gedurende een korte periode stage bij een onderneming of organisatie uit de commerciële sector dat internationaal georiënteerd is. In het derde jaar loop je vier maanden stage in Nederland of het buitenland.

Minors

In de laatste fase van je opleiding verdiep je je door middel van een minor in je vakgebied of verbreed je je kennis in een door jou gewenste richting. De onderstaande minors geven een beeld van het type minor dat je kunt verwachten.

Wil jij jezelf ‘Business Model pro’ noemen en ben je er klaar voor om je eigen onderneming vorm te gaan geven? Kies dan voor de minor ‘Business Model Innovator’. Als consultant denk je mee met bedrijven en maak je een business model voor je eigen bedrijf. Het blijft niet alleen bij het invullen van het model. Implementeren staat uiteraard ook centraal. Bij het vormgeven van je onderneming richt jij je op de trends van dit moment. Tijdens de minor leer je voor welke uitdagingen bedrijven in deze nieuwe economie staan. Je leert op trends in te spelen om deze vervolgens praktisch naar je business model te vertalen. Laat de concurrentie maar komen!

Consumenten bereiken en beraken

Veelzijdige en veeleisende consumenten. Hoe ga je ermee om? Het inzetten van de omnichannel strategie is populair. Niet puur kanalen inzetten, maar de klant het merk laten beleven. Daar gaat het om. Voor retailers blijkt het lastig te zijn om goed aan te sluiten op de wensen van de klant. Hoe pak je dit probleem aan? Je leert het bij de minor ‘Concepting and Retail-Formats’.

Deze Engelstalige minor bereidt je voor op een carrière waarbij je internationaal inzetbaar bent, onder andere door je de mogelijkheid te bieden een half jaar bij een partnerinstelling in het buitenland te studeren. Hierbij bestudeer je onder andere de onderwerpen international market opportunity analysis, marketing planning and control, project management en art and philosophy.

Marketing als tool voor maatschappelijke of sociale gedragsverandering. Het gedrag van iemand veranderen. Geen gemakkelijke taak. Toch zijn overheden en (non-) profitorganisaties in Rotterdam er voortdurend mee bezig. Hoe kun je marketing en kennis van sociaal gedrag van mensen inzetten om positieve maatschappelijke of sociale gedragsverandering te realiseren? Je leert het in de minor Social Marketing.

Word jij marketeer voor de nieuwe generatie klanten?

Niet meer naar de winkel gaan, maar online bestellen en het vervolgens de volgende dag in huis hebben. Er is sprake van een nieuwe generatie klanten. Klanten met hun eigen voorwaarden die door nieuwe technologieën meer macht hebben. Ook transparantie en de overvloed aan informatie dragen bij aan de machtige klant. De dynamiek tussen koper en verkoper verandert drastisch. Als verkoper moet je verstand hebben van online marketing en consumentengedrag. Benieuwd hoe je omgaat met de nieuwe generatie klanten? Je leert het tijdens de minor ‘Online Marketing’.

Met een zakelijke benadering sociale problemen aanpakken

Ben jij gemotiveerd om sociale problemen op te lossen met behulp van technieken uit het conventionele ondernemerschap? Wil jij grote maatschappelijke problemen oplossen door middel van zakelijke kennis? Dan is minor ‘Social Entrepreneurship’ dé minor voor jou! In deze minor combineer je de profit en nonprofit markt en doe je onderzoek naar culturele, sociale en economische invloeden op een maatschappelijk vraagstuk. Je komt in aanraking met de overheidsregelgeving en gaat de competitie aan voor (financieel) draagvlak. Kortom, je werkt aan economisch ondernemerschap met een sociale doelstelling: dat is dus dubbele winst!

Voor studenten CE en SMM

De verdiepende minor ‘Doorstroom Wetenschappelijk Onderwijs’ geeft na succesvolle afronding binnen 1 jaar direct toegang tot de Marketing Master of Science in Economics and Business van de Erasmus School of Economics in Rotterdam. Dat levert een aantrekkelijke tijdsbesparing van 1 jaar op. Een schakeljaar van 60 studiepunten bij de Erasmus Universiteit is dan niet meer nodig.

 

Student van andere hogeschool?

Ben je student bij een andere hogeschool en wil je een minor bij Hogeschool Rotterdam volgen? Bekijk je mogelijkheden op Kiesopmaat.nl. De minors van Hogeschool Rotterdam duren een half jaar (september - februari) en leveren 30 EC (studiepunten) op.

Afstuderen

Tijdens het afstuderen werk je aan een afstudeeropdracht van een zelfgekozen afstudeerbedrijf. De afstudeerperiode start in het vierde jaar en loopt van februari tot en met juni (20 weken, 80 werkdagen van acht uur).

Vakken

Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

Ben je gemotiveerd om in je beroep te excelleren, wil je meer energie in je studie steken en een plus op je CV zetten, dan biedt de opleiding je een Honoursprogramma aan. Als je dat programma succesvol afsluit krijg je een honours degree bij je diploma en de aantekening ‘excellente professional’.

Bekijk meer over het honoursprogramma

Ben je gemotiveerd om in je beroep te excelleren, wil je meer energie in je studie steken en een plus op je CV zetten, dan biedt de opleiding je een Honoursprogramma aan. Als je dat programma succesvol afsluit krijg je een honours degree bij je diploma en de aantekening ‘excellente professional’.

Bekijk meer over het honoursprogramma

Onderwijsvorm

Hoe is het onderwijs ingericht?
5 dagen les per week
20 uren zelfstudie per week
5 dagen les per week
20 uren zelfstudie per week
Legenda
Praktijk
Keuzeruimte
Theorie
Begeleiding

Na je studie

Wat kun je doen na de opleiding?

Na je afstuderen

Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren.

Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

Heb je het Honoursprogramma gevolgd? Dan krijg je ook een honours degree, waarmee je je doorzettingsvermogen en extra kennis kunt aantonen.

Beroepen

Je wordt een internationaal georiënteerde business marketeer of salesprofessional die met actuele kennis, solide skills en praktische werkervaring in elke commerciële omgeving kan concurreren, hoe snel die ook verandert. 

Huidige arbeidsmarkt

Bron: landelijke cijfers Commerciële Economie, HBO-Monitor 2018

Locatie

Waar ga je studeren?

Niet op zoek naar deze opleiding?

Kijk ook eens naar deze opties

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.