Menu English

Congrestival 'Je zult ‘t maar vergeten!'

11 juni 2018

Op 11 juni 2018 wordt in de Centrale bibliotheek Rotterdam een uniek evenement georganiseerd voor iedereen die op één of andere manier met dementie te maken heeft: mensen met geheugenproblemen of dementie, hun mantelzorgers én professionals uit zorg en welzijn.

Het wordt een dag vol interessante ontmoetingen, verrassende workshops, zang, film en lekker eten, maar er is ook tijd om te ontspannen. Rode draad tijdens Congrestival is langer op een prettige manier thuis wonen met dementie én zoveel mogelijk  blijven meedoen in de buurt.

Dus hebt u in uw directe omgeving met dementie te maken of hebt u zelf last van vergeetachtigheid of dementie? Werkt u in zorg of welzijn of bent u dementieverpleegkundige? Bent u student of docent? Kom dan naar deze inspirerende dag!

Kenniscentrum Zorginnovatie organiseert samen met Van Kleef Instituut, GENERO en Gemeente Rotterdam dit bijzondere evenement. Twee van onze onderzoekers spreken over hoe het is om langer thuis te wonen met dementie. Hajar Senhaji vertelt over de behoefte van de behoeftes van mensen met dementie en mantelzorgers en Hanny Groenewoud vertelt over hoe je langer thuis kunt blijven met hulp van je sociaal netwerk.

De workshops die u kunt volgen:

1. De weg naar het verleden. Onder leiding van Margriet May van Stichting Prefuru (ronde 2/3)
2. Hoe laat je muziek werken en ga je zingend de deur uit? Onder leiding van Yvet van der Tuin en Marjan van Dorp (ronde 1 en 2)
3. Natuur doet je goed. Ook als je dementie hebt: naar buiten met Ruben Mulder van IVN Natuureducatie (ronde 1 en 3)
4. Je fantasie vergeet je niet. Verhalen maken met TimeSlips onder leiding van Kees Deenik (Ronde 1 en 3)
5. Kleur je dag! Schilderen onder leiding van Mariël Lam (ronde 2 en 3)
6. Time to dance. Deze workshop wordt elke ronde twee keer gegeven: één keer voor mensen die kunnen staan en één keer voor mensen die liever zitten. De workshop wordt geleid door Bernadet van Winden van SKVR (ronde 1 en 2)

Programma  
09.15 uur Inloop
10.00 uur Verrassende opening | met medewerking van Het Geheugenpaleis
11.00 uur Workshops en presentaties - ronde 1
12.15 uur Lunch
13.30 uur Workshops en presentaties - ronde 2
14.45 uur Theepauze
15.15 uur Workshops en presentaties - ronde 3
16.30 uur Borrel


Het evenement is gratis toegankelijk.

Locatie
Centrale Bibliotheek Rotterdam
Hoogstraat 110
3011 PV Rotterdam