Menu English

Agenda

Blijf op de hoogte van de events die GO HR organiseert, hieronder vind je het meest actuele overzicht. Verandering maken begint bij jezelf, impact maken doe je het best samen! Daarom zorgen wij er op deze pagina voor dat je up to date blijft met events die je bij kunt wonen om ook echt samen die impact te gaan maken.  

Mission:Transition - 21 maart
Circulariteit en energietransitie zijn de grote vraagstukken van de komende decennia. Er wordt veel over gesproken, maar wat houdt het nu precies in? En hoe verhouden deze twee zich tot elkaar? In een reeks masterclasses kun je je als student, medewerker, professional of alumnus bij laten praten over deze onderwerpen. De eerste masterclass over zero waste vindt plaats op 21 maart van 19:00 - 22:00 uur in samenwerking met GO HR. Kijk op deze pagina voor meer informatie en aanmelden. Elke student of medewerker van de hogeschool produceerde in 2020 per persoon 11,76 kilo aan afval. Daar gaan we verandering in brengen, hoe dat lees je hier

Wereld Waterdag - 22 maart
Woensdag 22 maart is het Wereld Waterdag. Hogeschool Rotterdam heeft deze dag een inspirerend programma samengesteld om studenten meer bewust te maken van water en alle problemen eromheen. Door actie te ondernemen kunnen we samen vooruitgang boeken!

Programma

10.30 uur Opening van eerste hogeschool watertappunt
11.00 uur Wandeling naar locatie Academieplein
11.10 uur Presentatie over Community of Practice Plastic
11.30 uur Legging van een gouden tegel ‘Hier begint de zee’ i.s.m. Gemeente Rotterdam
12.00 uur  Start Clean-Up Walk 


Clean Up Walk | 22 maart - 12:00 uur
Locatie: Academieplein (G.J. de Jonghweg 4 – 6)
Samen laten we de omgeving van Academieplein schoner en mooier achter!

Repair Café  | 23 maart - 13:00 - 16:30 uur
Locatie: locatie Academieplein, lokaal AP.C00.062
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Zeker jongere generaties weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Dat is een bedreiging voor een duurzame toekomst en voor de circulaire economie, waarin grondstoffen telkens opnieuw kunnen worden gebruikt. Daarom is er het Repair Café! Mensen met reparatiekennis krijgen de waardering die zij verdienen. Waardevolle praktische vaardigheden worden overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.

GO HR on tour
Het GO HR Team komt op een aantal locaties vertellen over het doel van de green office en hoe je mee kunt doen met de duurzame beweging.

2 februari: locatie Academieplein van 10.00 tot 15.00 uur
9 februari: locatie Kralingse Zoom, studieplein in D1 van 10.00 tot 15.00 uur
16 februari: locatie Wijnhaven 61, entreehal, 10.00 tot 16.00 uur
23 februari: locatie Rochussenstraat, centrale hal, 10.00 tot 15.00 uur

Hele jaar door - The social hub  

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen