Menu
  English

  Circulaire economie

  Op naar een duurzame wereld

  De samenleving en het werkveld veranderen continu; duurzaamheid heeft daarin een zeer belangrijke en cruciale plek ingenomen. Nieuwe vraagstukken die spelen waar we onze studenten mee in aanraking willen en moeten brengen. Vraagstukken waarvoor juist studenten innovaties en oplossingen kunnen ontwikkelen. O.a. op het gebied van circulaire economie.

  De circulaire economie vraagt om een nieuwe manier om dingen te ontwerpen, te maken en te gebruiken binnen planetaire grenzen. In een circulaire economie bestaat er (bijna) geen afval, mensen gebruiken hun producten veel langer en het afval dat nog wel ontstaat, dient als grondstof voor nieuwe producten. Bij het veranderen van het systeem is iedereen en alles betrokken: bedrijven, overheden en individuen; onze steden, onze producten en onze banen.

  In een circulaire economie zorgen we dat grondstoffen, onderdelen en producten hun waarde houden. Dit betekent ook dat als we echt circulair willen werken, we dat met elkaar moeten doen.

  Onderwijs, onderzoek & bedrijfsvoering

  Vraagstukken op het gebied van circulaire economie pakken we op in ons onderwijs, onderzoek en onze eigen bedrijfsvoering.

  Vanuit verbinding en samenwerking werken we aan dit thema. Daarmee dragen we bij aan SDG 7 - Betaalbare en duurzame energie, SDG 8 - eerlijk werk en economische groei en SDG 12 – verantwoorde consumptie en productie.

  Aan de slag

  Klik op het item voor meer uitleg

  Onze kijk op

  Dankzij onderzoek in de dagelijkse praktijk van Rotterdam en omgeving leren we steeds meer over duurzame oplossingen. Dit zeggen onze experts.

  Koen Dittrich

  Lector Circulaire Economie

  "Ons gedrag moet veranderen als het gaat om duurzaamheid." 

  Lees meer

  Marcel den Hollander

  Lector Circular Design & Manufacturing

  "Circulair ontwerpen biedt oplossingen voor de maakindustrie om slimmer, efficiënter en bewuster om te gaan met grondstoffen en energie."

   Lees meer

  Ton van Kollenburg

  Lector Digital Drivers for Circularity

  "Met zowel continu verbeteren als digitalisering bedrijven en hogeschoolopleidingen duurzamer en meer circulair te maken" 

  Lees meer

  Jelle van Baardewijk

  Lector Bedrijfsethiek

  "Hoe nemen we verantwoordelijkheid voor de wereld?" 

  Lees meer

  Maaike Lycklama à Nijeholt

  Lector Finance & Business Innovation

  "Duurzame financiering voor een circulaire economie.

  Lees meer

  Samenwerking

  Rotterdam is een living lab voor circulaire economie. Voormalig Rotterdams zwemparadijs Tropicana heeft zich ontwikkeld als een plek waar allerlei initiatieven op het gebied van de circulaire economie samenkomen: BlueCity. De samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam en BlueCity is daarin een mijlpaal; het biedt studenten de kans om vanuit een circulaire praktijksituatie aan de slag te gaan en bereidt hen voor op de arbeidsmarkt van de toekomst. Samen leiden we nú de ondernemers van morgen op – professionals die buiten de gebaande paden denken en dóen.

  Vragen en informatie

  Neem contact op

  Myrna van de Water (Programmamanager Samen Duurzaam)
  m.van.de.water@hr.nl.