Menu
  English

  Laat je inspireren

  Met deze podcasts, documentaires en social media tips hopen we je te inspireren over duurzaamheid.

  Bezig zijn met duurzaamheid is eenvoudiger dan we in de eerste instantie denken. Iedereen kan het doen op zijn eigen manier. Als we allemaal wat doen, bereiken we een groot resultaat. We hopen je met deze kijk, luister en volg tips te inspireren. Deze pagina vullen we regelmatig aan.  Heb je niet te missen tips mail naar Lysanne Buijs via go@hr.nl .

  Podcast
  Doe je oordopjes in en luister als je onderweg bent of gewoon lekker thuis op de bank naar je favoriete podcast. We tippen interessante podcasts (Nederlands en/of Engels) als je meer weer wilt en begrijpen over duurzaamheid en andere relevante thema's.

  • All The Small Things 
   All The Small Things is a weekly interview series hosted by Venetia La Manna. Venetia will be speaking to inspiring people, thought leaders, writers and activists about the rituals that help provide structure when we need it most - or perhaps if creativity lies in the chaos if it all. We'll be learning about the small things that keep them in-check and uncover more about what makes their minds tick.
  • Klimaattherapie de podcast 
   Cecilia Adoree zoekt in deze podcast uit hoe je mens moet zijn in tijden van klimaatontwrichting. Ik ga in gesprek met experts die ons nieuwe en unieke perspectieven bieden: ze leren ons meer over de gelaagdheid van het probleem, maar bieden ook oplossingen, handvaten en hoop.
  • Tegenlicht podcast
   Een podcast met verhalen die je niet wil missen over de wereld van morgen. Redacteuren van Tegenlicht gaan in gesprek met belangrijke denkers en doeners die de toekomst vormgeven.
  • Het groene hart
   De podcast van growthinkers over duurzaamheid en klimaatverandering. Jelle Derckx gaat op zoek naar het groene hart van zijn gasten.
  Documentaires
  Nu de gevolgen van klimaatverandering vaker zichtbaar zijn, maken steeds meer mensen zich zorgen over de generaties na ons. Het verlangen naar échte verandering wordt steeds groter en breder gevoeld. Deze documentaires zitten boordevol inspiratie om daar je eigen antwoord op te vinden.
   
  • A life on our planet, David Attenborough
   In de Netflix-documentaire legt de 93-jarige bioloog David Attenborough ons uit dat hij géén rebel of activist wil zijn, maar wél de noodzaak voelt om iets te doen tegen klimaatverandering.
  • I am Greta, Greta Thunberg
   Greta Thunberg staakt voor het klimaat en tegen de klimaatontkenners. Regisseur Nathan Grossman is erbij en legt alles vast: van haar prille, eenzame protest tot haar emotionele speech bij de VN in New York. Greta Thunberg groeide uit tot het boegbeeld van de milieuactivisten.
  • Before the Flood, Leonardo diCaprio
   Documentaire van National Geographic waarin acteur en VN-ambassadeur Leonardo DiCaprio je meeneemt in zijn zoektocht naar oplossingen voor het klimaatprobleem.
  • Seaspiracy
   Ali Tabrizi (regisseur en hoofdpersoon) neemt je mee naar de verschillende kanten van de visserij — zalmtelers, garnalenboten, maar ook de grote visleveranciers en hun impact op het ecosysteem.
   
  Social media

  We brengen gemiddeld meer dan 6 uur per week door op de socials, dus voldoende tijd om wat inspiratie op te doen. Wij helpen je graag hierbij! Op instagram vind je voldoende inspiratie om eenvoudiger en groener te leven. Van bloggers over minimalisme en eenvoudig leven, tot organisaties die bloggen over o.a. duurzaamheid.

  • SDG Nederland
   Alleen samen kunnen we de wereld een betere plek maken!
  • Zero Waste Nederland
   Inspiratie voor een zero waste lifestyle
  • Emilia Eco Lifestyle
   Blogster Emilia vind je tips over zero waste, fair fashion en organic skincare. Emilia geeft ook eco citytours waarbij ze jou rondleidt door de stad op zoek naar duurzame winkels en initiatieven. 
  • Growthinkers
   Jelle Derckx deelt op zijn blog Growthinkers zijn ervaringen over minimalisme, duurzaamheid en persoonlijke groei.
  • Waste Free Planet
   Is your go to for eco - conscious lifestyle education and ideas