Menu English

Zorg goed voor jezelf

Het is belangrijk om extra aandacht te hebben voor je body én mind, juist in deze tijden als je minder vaak naar buiten gaat en onder de mensen komt. Zit lekker in je vel met deze tips.

Work-out @ home

Een (online) yoga-lesje, trainen voor een marathon, wielrennen of een lekkere wandeling. Wat je ook doet, bewegen is top voor je lichaam én geest. Ook thuis is er veel om uit te kiezen.

Een paar online (gratis) tips zijn:

  • Popsugar Fitness: veelzijdige en diverse online workouts (Engelstalig). Goede manier om thuis mee te doen met een (soort van) groepsles!
  • Emkfit: vrolijke dans HIT work-outs: makkelijke choreografie, lekker dansen en gegarandeerd zweten!
  • Yoga: er is héél veel online yoga te vinden voor beginners tot gevorderden. Een paar fijne, toegankelijke kanalen zijn Yoga met Milou (Nederlandstalig) en Yoga With Adriene (Engelstalig).

Rust voor je hoofd

Laat je hoofd ook af en toe ontspannen/of rusten! Mindfulness kan je helpen om in stressvolle tijden het hoofd koel te houden. Ben je nog helemaal onbekend met mindfulness? Kijk dan eens deze TED Talk of kijk de serie Headspace Guide op Netflix. Er zijn ook veel apps in omloop, als Smiling mind, InsightTimer, de VGZ Mindfulness Coach (NL) en Bhuddify.

Ga offline

Probeer in je vrije tijd niet achter je scherm te zitten. Ga lekker offline en pak een hobby op zoals fotografie, tuinieren, lezen, koken, tekenen, schilderen, geocaching of bakken.

Blijf in verbinding

Het is niet gek wanneer je je in deze periode vaker eenzaam en geïsoleerd voelt. Probeer in verbinding te blijven met anderen, ook als is dat digitaal. Leer er meer over op onze pagina over online socializen.

Corona stress

Voel je extra stress door corona? Bekijk dit animatiefilmpje waarin wordt uitgelegd hoe je in deze periode ACT (Acceptance and Commitment Therapy) kan inzetten om beter om te gaan met je angsten en zorgen.

Check ook onze stresspagina voor meer tips om je beter te ontspannen. 

Heb je last van serieuze psychische klachten?

Blijf er niet mee zitten en zoek (online) hulp. De pagina van MIND is een mooi startpunt. Je kunt hier op allerlei manieren met hulpverleners en/of lotgenoten in contact komen. En op deze pagina vind je een overzicht van alle hulplijnen die je kunt bellen.

Natuurlijk kun je ook een afspraak maken met een decaan of contact opnemen met één van onze studentenwelzijnsadviseurs.