Menu English

Online Tools

In het onderwijs op de Hogeschool Rotterdam wordt veel gebruik gemaakt van digitale hulpmiddelen. Je gebruikt bijvoorbeeld de HR App om je rooster te checken, je leeromgeving en HINT voor informatie, je lessen volg je via Teams en via je studentenmail communiceer je met docenten en medestudenten. Op deze pagina vind je een rijtje handige tips en bronnen over de applicaties en hoe je die gebruikt.

De essentiële online tools

Mijn HR: beschikbaar via mijn.hr.nl en als app voor iOS en Android. Met Mijn HR krijg je toegang tot je dagoverzicht (roosters, vakanties, Outlook agenda, todo deadlines en meer), toetsresultaten, studiepunten, todo's, mededelingen, e-mail en alle andere zaken om je studie te organiseren.

Osiris Student: hier vind je zaken als vakbeschrijvingen en keuzevakmogelijkheden en kun je – indien nodig voor jouw opleiding - inschrijven voor vakken en minors.

Osiris Zaak: als je aan de slag gaat met vrijstellingen, bezwaren of andere zaken waarover een besluit moet worden genomen, maak je gebruik van Osiris Zaak.

De digitale leeromgeving: dit is waar jouw opleiding studiehandleidingen, -materiaal en uploadmogelijkheden voor opdrachten heeft. Een voorbeeld van een leeromgeving is CumLaude.

Microsoft Teams: hier volg je online lessen en heb je online contact met docenten en medestudenten.

Studentenmailaccount: als student bij Hogeschool Rotterdam ontvang je een mailaccount: [studentnummer]@hr.nl. Hier worden alle officiële e-mails van Hogeschool Rotterdam naartoe gestuurd. Je ziet deze e-mails binnen Mijn HR, maar je kunt ook gebruik maken van webmail.hr.nl. Je kunt het mailaccount natuurlijk ook koppelen aan je eigen e-mailapplicatie.

Mededelingen: de meeste opleidingen maken gebruik van Mededelingen om snelle berichten door te geven die van belang zijn. Bijvoorbeeld rondom inzagemomenten, docenten die ziek zijn of deadlines. Deze mededelingen zie je in Mijn HR. Stel je abonnement in door te kiezen voor je instituut, opleiding en leerjaar.

Microsoft pakket (Word, Excel) of iets vergelijkbaars: Deze programma’s kun je gebruiken voor het schrijven van verslagen en het maken van opdrachten.

Online vaardigheden

We hebben allerlei tips en informatie verzameld om jou online vaardiger te maken. Klik op de linkjes hieronder voor uitgebreide informatie:

Resources

  • Als student kun je bepaalde programma’s van Microsoft en Adobe met korting aanschaffen op Surfspot.
  • Wil je een online studeerkamer aanmaken in de Teams van jouw klas? Klik hier voor de handleiding!
  • Zou je graag gebruik maken van voorleessoftware? Readspeaker is beschikbaar voor studenten van de Hogeschool Rotterdam.
  • Lean Library: Met deze browserextensie van de mediatheek vind je sneller de volledige pdf-versie van wetenschappelijke artikelen. Lean Library helpt je tevens met toegang tot databanken en met e-books vinden.

Hulp nodig?

  • Bij technische mankementen van jouw applicaties, neem contact op met de servicebalie
  • Gaat er iets mis of begrijp je niet hoe je iets moet doen? Raadpleeg hier de handleidingen
  • Kom je er echt zelf niet uit? Vraag dan om hulp aan één van onze studieondersteuners om jou te helpen wegwijs te worden!
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen