Menu English

Financiële risico’s en brancherisico’s

NLQF-niveau 6 (5 EC)

  Start en afronding:
Start: 21-02-2023
Afronding: 25-04-2023

  Dag:
Dinsdag

  Investering:
Vastgesteld met opdrachtgever

  Aantal deelnemers:
Minimaal 12 en maximaal 18 deelnemers

Beschrijving

De cursus Financiële risico’s en brancherisico’s is exclusief ontwikkeld voor een opdrachtgever uit de verzekeringsbranche. Het leerdoel is de medewerkers (deelnemers) meer inzicht geven in de financiële risico’s en brancherisico’s waarmee de klanten van de opdrachtgever geconfronteerd worden in hun externe omgeving. De cursus bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt aandacht besteed aan de financiële analyse waarin onderwerpen als vreemd- en eigenvermogen, cash management, balans en V&W-rekening aan bod komen.

In het tweede deel wordt ingegaan op de brancherisico’s die de klanten van de opdrachtgever ervaren. Hierdoor kunnen de deelnemers aan deze cursus een beter onderbouwd advies aan de klanten geven, omdat zij inzicht hebben in de risico’s waarmee hun klanten worden geconfronteerd. Een doorvertaling naar een specifiek assurantieadvies valt buiten de scope van deze cursus. 

Leeruitkomst

De deelnemer kan financiële en brancherisico's van een organisatie vaststellen op basis van financiële informatie en externe analyse.

Beoordelingscriteria

  • Op basis van financiële informatie is de deelnemer in staat een financiële analyse te maken.
  • Op basis van een financiële analyse kan de deelnemer een inschatting maken over de financiële situatie van een klant en de risico’s die een klant loopt.
  • Op basis van kennis over de branche is de deelnemer in staat de specifieke risico’s in beeld te brengen.
  • Op basis van de risico-inventarisatie van de branche is de deelnemer in staat zich een beeld te vormen wat de risico’s betekenen voor de klant en zijn omgeving.

Toetsvorm

Online toets met twee praktijkcases.

Organisatie

De cursus is bestaat uit twee delen. Er worden twee fysieke bijeenkomsten georganiseerd op de locatie van de opdrachtgever. In de periode tussen deze twee bijeenkomsten voeren de deelnemers zes online opdrachten uit om de gepresenteerde theorie te kunnen toepassen op praktijksituaties. Aan het einde van de cursus voeren de deelnemers een online toets uit met twee praktijkcases gericht op de financiële risico’s en brancherisico’s.

Niet op zoek naar deze cursus?

Kijk ook eens naar deze opties
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen