Menu English

Dr. Ageeth Rosman

Lector Audit en Registratie

Sinds 1 januari 2020 is Ageeth Rosman verbonden als lector aan Kenniscentrum Zorginnovatie. Ageeth is docent bij de Masteropleiding Physician Assistant Klinische Verloskunde en verzorgt gastlessen bij de bacheloropleiding Verloskunde aan Hogeschool Rotterdam.

Achtergrond

Ageeth Rosman is verloskundige, tot 2003 werkte Ageeth in de eerstelijnsverloskundige zorg waarna zij de overstap maakte naar het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, locatie AMC om te werken als klinisch verloskundige. In 2007 behaalde zij haar mastertitel in Midwifery Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Van 2013 tot 2017 werkte Ageeth bij het Erasmus MC als projectleider binnen de studie HP4All (Healthy Pregnancy for All), met als specifiek aandachtspunt interconceptiezorg. Ageeth heeft tot 2016 naast haar activiteiten als projectleider, actief geparticipeerd in de klinische verloskunde. In 2017 begon Ageeth als docent bij de Masteropleiding Physician Assistant, klinische verloskunde met de wetenschappelijke leerlijn als specifiek aandachtsgebied.

Naast de werkzaamheden bij Hogeschool Rotterdam, is Ageeth werkzaam bij Perined. Perined is een koepelorganisatie van alle beroepsorganisaties die zich bezig houden met de geboortezorg. Perined heeft twee takken van registratie: de perinatale audit en de perinatale registratie. Ageeth Rosman werkt als senior onderzoeker op het onderdeel perinatale audit.

Proefschrift

Ageeth Rosman is op 3 september 2014 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op het onderzoek naar het verbeteren van het beleid rondom de stuitligging, in het bijzonder de uitwendige versie bij stuitligging. De titel van het proefschrift was ‘Improving management of breech presentation at term’. Het onderzoek richtte zich op het (her-) implementeren van de uitwendige versie omdat uit eerder onderzoek was gebleken dat deze, bewezen veilig en effectieve handgreep niet voldoende werd toegepast bij stuitliggingen vanaf 36 weken.

Volg Ageeth Rosman

Op social media

Project(en)

Van Dr. Ageeth Rosman

Publicatie(s)

Van Dr. Ageeth Rosman
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen