Menu
  English

  Dr. Patricia Vuijk

  Lector Meisjes en mentaal welbevinden

  Orthopedagoge Dr. Patricia Vuijk is sinds 2013 lector Meisjes en mentaal welbevinden bij de Kenniscentra Talentontwikkeling en Zorginnovatie. Samen met haar onderzoeksgroep doet zij onderzoek naar preventieve oplossingen om risicovolle (sekse-specifieke) ontwikkelingspaden naar psychopathologie bij kinderen en jongeren om te kunnen buigen naar gezonde ontwikkelingspaden.

  Patricia Vuijk heeft orthopedagogiek gestudeerd aan de Universiteit Leiden en deed eerder de Lerarenopleiding Basisonderwijs aan Hogeschool Rotterdam. Ze heeft als leerkracht jarenlang in het speciaal basisonderwijs gewerkt. 

  Daarnaast is Patricia lid van diverse beoordelingscommissies (ZonMw GGZ en Funding Red Noses) en is ze redactielid van Kind en Adolescent Praktijk.

  Promotieonderzoek

  Patricia Vuijk promoveerde in 2006 aan Erasmus MC op een onderzoek naar seksespecifieke ontwikkelingspaden naar psychopathologie bij jeugdigen.

  Podcast

  In gesprek met Patricia Vuijk: lector, onderzoeker en expert op het gebied van depressies bij meisjes. “Vriendschappen zijn helpend. Maar tot een bepaalde hoogte.”

  Beluister de podcast

  Volg Patricia Vuijk

  Op social media

  Project(en)

  Van Dr. Patricia Vuijk

  Publicatie(s)

  Van Dr. Patricia Vuijk