Kenniscentrum Zorginnovatie

Zorgen waar het moet, ontzorgen waar het kan

Hogeschool Rotterdam heeft haar praktijkgericht onderzoek gebundeld in vijf kenniscentra; Zorginnovatie, Creating 010, Talentontwikkeling, Business Innovation en Duurzame Havenstad.

Toon:

Nieuws

Actueel binnen het kenniscentrum

Uitdagingen voor ouderen, hoe ga je ermee om. Terugblik symposium 'Bouwstenen voor de toekomst'

Nieuws

Waar loop je tegenaan als je in deze tijd ouder wordt? Denk bijvoorbeeld aan langer zelfstandig thuis wonen, eenzaamheid als veel van je naasten overleden zijn, het (soms langdurig) een beroep moeten doen op mantelzorg. Uitdagingen die steeds urgenter worden. In dit symposium stonden ouderen niet alleen centraal maar waren ze ook zélf betrokken.

Congrestival ‘Je zult ’t maar vergeten!’: inspireren, informeren en verbinden voor mensen met dementie en hun verzorgers

Nieuws

Dit congres dat tegelijkertijd een festival was, een evenement voor en over mensen met dementie, werd georganiseerd door Kenniscentrum Zorginnovatie en het Van Kleefinstituut, kennisnetwerk voor zorgprofessionals. Bezoekers konden niet alleen informatie halen, maar vooral ook deelnemen aan leuke activiteiten, voorbeelden van acties die ingezet kunnen worden om het leven van mensen met dementie te veraangenamen.

Eerste prijs voor poster tijdens internationaal congres

Nieuws

Het project ‘Het Raakt je’ van Kenniscentrum Zorginnovatie wist er tijdens het tiende World Research Congres on Palliative Care in Zwitserland met de prijs voor de beste poster vandoor te gaan.

Verderontwikkeling ontmoetingsplaats (voor aanstaande moeders) op Zuid

Nieuws

De aanvraag is gedaan om het concept product Mama’s Garden verder door te ontwikkelen. Dit project heeft als doel het sociale netwerk en het gevoel van capabel ouderschap van moeders op Rotterdam Zuid te vergroten.

Activiteiten

Van het kenniscentrum

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.