Kenniscentrum Zorginnovatie

Zorgen waar het moet, ontzorgen waar het kan

Hogeschool Rotterdam heeft haar praktijkgericht onderzoek gebundeld in vijf kenniscentra; Zorginnovatie, Creating 010, Talentontwikkeling, Business Innovation en Duurzame Havenstad.

Toon:

Actueel binnen het kenniscentrum

Aandacht voor HIV op de werkvloer

Nieuws

Op 11 oktober vond de jaarlijkse coming-out day plaats. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: de coming-out. In het kader van deze dag vond het congres HIV op de werkvloer plaats bij Nauta Dutilh op de Zuid-as in Amsterdam. Marlies Wagener, docent Fysiotherapie en onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie, hield tijdens deze conferentie een presentatie over HIV op de werkvloer. Een onderwerp waar zij vorig jaar op is gepromoveerd.

Lectoren slaan handen ineen op kick-off meeting Platform Zelfmanagement

Nieuws

Op vrijdag 28 september vond de kick-off bijeenkomst Platform Zelfmanagement plaats in Utrecht. Cliënten, zorgprofessionals, beroepsorganisaties en onderzoekers gaven vanuit verschillende perspectieven concrete invulling aan het thema Zelfmanagement.

Conferentie communicatietraining Afasie groot succes

Nieuws

Op woensdag 26 en donderdag 27 september vond de tweedaagse conferentie ‘Communication Partner Training’ plaats. De training helpt betrokkenen de communicatie met personen met afasie te verbeteren. Tijdens de conferentie waren Jytte Isaksen van University of Southern Denmark en andere professionals uit Nederland en België aanwezig om kennis en ervaring te delen.

E-learning 'Spil in de wijk' beschikbaar!

Nieuws

Het project 'Even buurten' is een project voor en door de buurt om ouderen in Rotterdam langer zelfstandig te laten wonen. Kenniscentrum Zorginnovatie is betrokken bij het onderzoek en heeft nu een e-learning module ontwikkeld. Deze e-learning 'Spil in de wijk' geeft sociale professionals en wijkverpleegkundigen handvatten om in contact te komen met kwetsbare ouderen en hen de juiste hulp te bieden via netwerken in de wijk.

Van het kenniscentrum