Ga direct naar de content

Kenniscentrum Zorginnovatie

Zorgen waar het moet, ontzorgen waar het kan

Hogeschool Rotterdam heeft haar praktijkgericht onderzoek gebundeld in vijf kenniscentra; Zorginnovatie, Creating 010, Talentontwikkeling, Business Innovation en Duurzame Havenstad. Kenniscentrum Zorginnovatie draagt met circa 135 medewerkers bij aan de praktijk van de gezondheidszorg. Het kenniscentrum onderzoekt innovaties in en mét de praktijk. Lectoren en onderzoekers werken hierbij samen met de toekomstige professionals. Deze kennis helpt bij het oplossen van vraagstukken in de praktijk, is inspirerend voor studenten en relevant voor het toetsen en bouwen van theorieën.

Toon:

Actueel binnen het kenniscentrum
  • Lector Jacomine de Lange over de ideale wijk voor mensen met dementie

Nieuws

Jacomine de Lange is verrast hoe ontwerpers met een aantal slimme ingrepen de openbare ruimte toegankelijk weten te maken voor mensen met dementie. Dat zegt ze in een interview met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

• Onderzoeker Onno Helder vlogt over dromen voor de toekomst

Nieuws

Verschillende deelnemers aan het programma 'Leadership Mentoring in Nursing Research' (LMNR) hebben een video opgenomen om zichzelf en hun ideeën meer zichtbaar te maken. Eén van hen is docent-onderzoeker Onno Helder.

• Mensen met hiv ervaren nog steeds stigma op de werkvloer

Nieuws

“Kan ik op mijn werk wel of niet open zijn over mijn hiv-status? Het is een groot dilemma waar veel mensen met hiv dagelijks mee worstelen”, concludeert Marlies Wagener in haar proefschrift.

• Hogeschool Rotterdam benoemt Hang Le tot lector Labinnovatie en Point-of-Care Testing (POCT)

Nieuws

De focus van Le’s onderzoek bij Kenniscentrum Zorginnovatie ligt op het optimaal gebruiken van technologische vooruitgang in laboratoria om zo te komen tot efficiëntere diagnostiek.

Van het kenniscentrum
  • 13 sep

Studiedag Geriatrische Revalidatiezorg

Waar staat de geriatrische revalidatiezorg en waar is er ruimte voor verbetering? Hoe kan de meerwaarde zo goed mogelijk inzichtelijk worden gemaakt? Tijdens deze studiedag worden dit soort vragen behandeld. Lector Marleen Goumans is dagvoorzitter.

• 15 sep

18th Nursing Ethics Conference

Tijdens de Nursing Ethics Conference wordt uitgebreid gereflecteerd op ethiek en verpleegkundig handelen. Kenniscentrum Zorginnovatie is ruim vertegenwoordigd; verschillende lectoren en onderzoekers geven presentaties.

• 06 okt

Studiedag Fysiotherapie bij KANS

Wat is er in de vijf jaar na publicatie van de richtlijn KANS veranderd op het gebied van diagnostiek en behandeling bij mensen met klachten aan nek, arm en schouders? Harald Miedema is één van de sprekers op deze studiedag.