Kenniscentrum Zorginnovatie

Zorgen waar het moet, ontzorgen waar het kan

Hogeschool Rotterdam heeft haar praktijkgericht onderzoek gebundeld in vijf kenniscentra; Zorginnovatie, Creating 010, Talentontwikkeling, Business Innovation en Duurzame HavenStad.

Toon:

Actueel binnen het kenniscentrum

RAAK-subsidie voor duurzaam gezond beweeggedrag

Nieuws

Hoe stimuleer je als zorgprofessional cliënten om na afloop van een zorgtraject duurzaam gezond te blijven bewegen? Dit gaat het lectoraat Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg van Hogeschool Leiden in samenwerking met De Haagse Hogeschool, Hogeschool Rotterdam en in co-creatie met de praktijk de komende twee jaar onderzoeken in het nieuwe project Blijf in Beweging; ondersteuning van Zorgprofessionals bij duurzaam gezond beweeggedrag (BiBoZ). Om dit te realiseren ontvingen zij een RAAK-publiek subsidie van € 300.000,- van Regieorgaan SIA. BiBoZ is een samenwerkingsproject van het Vitale Delta-consortium.

De transitie in zorg voor jongeren moet beter door Kwaliteitsstandaard

Nieuws

Ruim 700.000 jongeren in Nederland groeien op met een chronische aandoening, zoals diabetes, reuma of taaislijmziekte. Na hun achttiende verjaardag staan ze voor een vaak abrupte overgang (transitie) van kinderarts naar volwassenenarts. Daar gaat het te vaak mis. Ze verdwijnen soms totaal van de zorgradar. FNO heeft de handschoen opgepakt en maakt vandaag bekend te gaan werken aan een landelijke Kwaliteitsstandaard Transitie in de zorg. Daartoe is een Pledge ondertekend door verschillende organisaties en heeft FNO 200.000 euro aan financiële ondersteuning toegekend.

'The Switch Game' beste presentatie op symposium Zorgtechnologie 2018 - 2019

Nieuws

Op woensdag 23 januari 2019 vond het gezamenlijke symposium van de minor Zorgtechnologie en project Smart en Duurzame E-zorg Concepten Rotterdam (SEDECR) plaats. Studenten van de minor Zorgtechnologie van Hogeschool Rotterdam hebben een half jaar lang samen met gebruikers, zorgprofessionals en -instellingen gewerkt aan innovatieve oplossingen voor bestaande problemen in de zorg. 'The Switch Game' sleepte de prijs voor 'Beste presentatie' in de wacht. Er werden ook prijzen uitgereikt in de categorie 'Beste posterpresentatie' en 'NLB-er van het jaar'.

VitaDem Handleiding is nu beschikbaar

Nieuws

De huidige dementiezorg is primair gericht op zorg en begeleiding voor de persoon met dementie en zijn of haar mantelzorger. In het project ‘VitaDem’ - uitgevoerd door Kenniscentrum Zorginnovatie, ouderenzorgorganisaties De Zellingen en Lelie Zorggroep, Alzheimer Nederland, afdeling Rotterdam, en het Van Kleef Instituut - is daarom een nieuwe benadering ontwikkeld met de nadruk op functiebehoud, vitaal blijven en kunnen blijven meedoen. Deze aanpak is nu beschreven in een handleiding, waarmee dementieketens en multidisciplinaire teams in de eerste lijn dementiezorg kunnen aanpakken.

Van het kenniscentrum