Ga direct naar de content

Kenniscentrum Zorginnovatie

Zorgen waar het moet, ontzorgen waar het kan

Hogeschool Rotterdam heeft haar praktijkgericht onderzoek gebundeld in vijf kenniscentra; Zorginnovatie, Creating 010, Talentontwikkeling, Business Innovation en Duurzame Havenstad.

Toon:

Actueel binnen het kenniscentrum

Nieuw leerboek helpt verpleegkundigen zelfmanagement van patiënten beter te ondersteunen

Nieuws

Een op de drie Nederlanders leeft met een chronische aandoening. Verpleegkundigen kunnen het verschil maken door deze mensen te helpen met de ziekte om te gaan. Ondersteuning bij zelfmanagement van patiënten hoort tot de kern van verplegen. Nu is er een leerboek ‘Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie’, ontwikkeld om verpleegkundigen voor te bereiden op deze taak.

Verhalen en muziek voor een betere dialoog tussen zorgorganisatie en medewerker

Nieuws

Ouderenzorgorganisaties staan voor de uitdaging de juiste zorgmedewerkers aan zich te binden en het beste in hen naar boven te halen. Dit komt door zowel de toenemende krapte op de arbeidsmarkt als de maatschappelijke roep om betere zorg. Reden voor Monique Bussmann om haar promotieonderzoek te richten op de menswaardigheid van het werk in de ouderenzorg en op Human Resource Management (HRM).

Screening en ondersteuning verhoogt eerstejaars studiesucces

Nieuws

Screening en ondersteuning bij studievaardigheden verhoogt de kans op het vervolgen van de studie van hbo-studenten in het paramedisch onderwijs na het eerste jaar. Dat concludeert Monique de Bruijn-Smolders in haar proefschrift. Op 16 november verdedigt zij haar proefschrift ‘Self-Regulated Learning and Academic Performance. A Study among Freshmen’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Subsidieaanvraag doorstart regionaal consortium gehonoreerd

Nieuws

Door de subsidie van ZonMw kan het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland als infrastructuur voor onderzoek verder gaan met onderzoek. Het lectoraat van Hanneke Torij van Kenniscentrum Zorginnovatie is mede-initiatiefnemer van het consortium.

Van het kenniscentrum