Ga direct naar de content

Kenniscentrum Zorginnovatie

Zorgen waar het moet, ontzorgen waar het kan

Hogeschool Rotterdam heeft haar praktijkgericht onderzoek gebundeld in vijf kenniscentra; Zorginnovatie, Creating 010, Talentontwikkeling, Business Innovation en Duurzame Havenstad. Kenniscentrum Zorginnovatie draagt met circa 135 medewerkers bij aan de praktijk van de gezondheidszorg. Het kenniscentrum onderzoekt innovaties in en mét de praktijk. Lectoren en onderzoekers werken hierbij samen met de toekomstige professionals. Deze kennis helpt bij het oplossen van vraagstukken in de praktijk, is inspirerend voor studenten en relevant voor het toetsen en bouwen van theorieën.

Toon:

Actueel binnen het kenniscentrum
  • Verpleegkundigen kunnen de eigen regie van patiënten beter ondersteunen

Nieuws

Persbericht - In het beroepsprofiel van verpleegkundigen wordt het ondersteunen van zelfmanagement genoemd als kern van de professie. Tot nu toe was niet duidelijk hoe verpleegkundigen dat moeten doen. Reden voor Susanne van Hooft, verpleegkundige en docent-onderzoeker bij Hogeschool Rotterdam, om hier haar promotieonderzoek op te richten.

• Tien punten programma Betere Transitie in Zorg

Nieuws

Op 10 oktober 2017 organiseerde het programma ZéP van FondsNutsOhra (FNO) samen met zijn Jongerenpanel de Ronde Tafel ‘Transitie van kindzorg naar volwassenenzorg’. Het doel was een Tien punten programma voor Transitie op te stellen en samen tot concrete acties te komen om deze punten te verwezenlijken.

• Hogescholen in Delta-regio gaan vitaliteit en gezondheid in Zuid-Holland versterken

Nieuws

Persbericht - Vitale Delta, een nieuw consortium van de HR, Hogeschool Leiden, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Inholland, heeft een subsidie toegekend gekregen vanuit SIA SPRONG. De komende acht jaar gaan ze samen met Medical Delta een praktijkgericht onderzoeksprogramma uitvoeren om de vitaliteit en gezondheid in Zuid-Holland te verbeteren.

• HR tekent convenant Innovatie op de Zorgboulevard

Nieuws

Donderdag 12 oktober heeft Hogeschool Rotterdam het convenant ‘innovatie op de Zorgboulevard’ getekend. Dit convenant is een samenwerking in onderwijs en onderzoek tussen Aafje Zorghotel, Antes, Maasstad Ziekenhuis en Hogeschool Rotterdam (Kenniscentrum Zorginnovatie en het Instituut voor Gezondheidszorg).

Van het kenniscentrum
  • 24 okt

CityLab010 on tour

Op deze avond presenteren de ruim 50 plannenmakers van CityLab010 zich en krijgen bezoekers de mogelijkheid hun verhaal te horen en in gesprek te gaan. Onder andere Karin Neijenhuis en Martine van der Pluijm presenteren hun onderzoeksplannen.

• 25 okt

Promotie Susanne van Hooft

Op woensdag 25 oktober zal Susanne van Hooft haar proefschrift verdedigen bij het Erasmus MC Rotterdam. Zij deed onderzoek naar verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement.

• 25 okt

EBHC Conference 2017

Eind oktober vindt de jaarlijkse EHBC Conferentie plaats in Italië. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor onderzoekers en docenten in de evidence-based practice. Vanuit Kenniscentrum Zorginnovatie worden twee presentaties gegeven.