Kenniscentrum Zorginnovatie

Zorgen waar het moet, ontzorgen waar het kan

Hogeschool Rotterdam heeft haar praktijkgericht onderzoek gebundeld in vijf kenniscentra; Zorginnovatie, Creating 010, Talentontwikkeling, Business Innovation en Duurzame Havenstad.

Toon:

Actueel binnen het kenniscentrum

NIAZ Jaarprijs 2018

Nieuws

De succesvolle samenwerking van Hogeschool Rotterdam met Erasmus MC dingt dit jaar mee naar de NIAZ Jaarprijs. In Design4Care werken verschillende instituten samen aan prototypes voor de gezondheidszorg.

Een goed leven met dementie?!

Nieuws

Op 17 september j.l. is het boekje ‘Een goed leven met dementie?!’ verschenen, een gezamenlijke uitgave van Hogeschool Rotterdam en Vilans. Dit inspirerende boekje staat vol met tips en verhalen van en voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en hun zorgverleners. Het boekje werd naar aanleiding van de Wereld Alzheimer Dag officieel overhandigd door Jacomine de Lange, projectleider VitaDem, aan de voorzitters van de Ouderen- en mantelzorgforums van de geriatrische netwerken Utrecht en Rotterdam tijdens een netwerkbijeenkomst van NUZO en Genero in Rotterdam.

Conferentie 'Transitiezorg: niet zó, maar zó!' groot succes!

Nieuws

Op donderdag 13 september 2018 vond de landelijke conferentie ‘Transitiezorg: niet zó, maar zó!’ plaats bij NBC Nieuwegein. Tijdens deze bijeenkomst werden de resultaten van het onderzoeks- en verbeterprogramma ‘Betere Transitie bij Diabetes’ gepresenteerd en ging een korte film met tips van jongeren met diabetes type 1 in première. De noodzaak om een nationaal erkende kwaliteitsstandaard voor transitie in zorg te ontwikkelen werd door alle aanwezigen onderstreept. ‘Betere Transitie bij Diabetes’ wordt ondersteund door FNO Zorg en Perspectief en het Diabetesfonds en is uitgevoerd door Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam.

Promotieonderzoek 'NIET STOREN A.U.B.' sleept promotiebeurs in de wacht

Nieuws

Het promotieonderzoek ‘NIET STOREN A.U.B.’ heeft dit jaar de NWO Promotiebeurs voor Leraren toegekend gekregen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Erasmus MC in samenwerking met de TU Delft en heeft een nieuw systeem voor groeimonitoring bij prematuur geboren baby’s ontwikkeld: ‘De Babyscanner’.

Van het kenniscentrum