Kenniscentrum Zorginnovatie

Zorgen waar het moet, ontzorgen waar het kan

Hogeschool Rotterdam heeft haar praktijkgericht onderzoek gebundeld in vijf kenniscentra; Zorginnovatie, Creating 010, Talentontwikkeling, Business Innovation en Duurzame HavenStad.

Toon:

Actueel binnen het kenniscentrum

Veel studenten in slechtere gezondheid door iemand met verslaving in directe omgeving

Nieuws

PERSBERICHT | Ruim vijftien procent van de studenten van Hogeschool Rotterdam heeft een ouder, partner, broer of zus die problemen heeft met het gebruik van alcohol, drugs of medicijnen. Zowel de gezondheid (vooral psychisch) als studieprestaties van deze studenten lijden hieronder. Dit blijkt uit onderzoek van Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam dat is gepubliceerd in Profielen Magazine, het nieuwsmedium van de hogeschool. Alle (niet-Engelstalige) studenten ontvingen een vragenlijst waarin vragen werden gesteld over hun eigen middelengebruik en dat van hun gezinsleden.

Hogeschool Rotterdam doet onderzoek op Lowlands

Nieuws

Om meer inzicht te krijgen hoe jongeren omgaan met de dood gaat een team van Hogeschool Rotterdam en het Erasmus MC op het festival Lowlands onderzoeken hoe jongeren nadenken over hun levenseinde.

“Ik vind het niet prettig om weg te gaan als lector, het was veel te leuk”

Nieuws

Jacomine de Lange neemt na 15 jaar afscheid als lector 'Transities in de ouderenzorg'. Aan de hand van 15 onderwerpen blikt ze terug op de grootste veranderingen tijdens haar loopbaan bij Hogeschool Rotterdam.

Hogeschool Rotterdam benoemt Marieke Groot tot lector Person & Family Centred Care

Nieuws

PERSBERICHT | Het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam heeft dr. Marieke Groot benoemd tot lector Person & Family Centred Care van Kenniscentrum Zorginnovatie. In deze hoedanigheid gaat zij zich vooral richten op het vakgebied van de palliatieve zorg. Groot levert hiermee een bijdrage aan de ambitie van Hogeschool Rotterdam om de driehoek onderwijs, onderzoek en de (regionale) beroepspraktijk intensiever met elkaar te verbinden. Dit maakt het mogelijk om de palliatieve benadering in zowel zorg als het sociale domein steviger in te bedden.

Van het kenniscentrum