Kenniscentrum Zorginnovatie

Zorgen waar het moet, ontzorgen waar het kan

Hogeschool Rotterdam heeft haar praktijkgericht onderzoek gebundeld in vijf kenniscentra; Zorginnovatie, Creating 010, Talentontwikkeling, Business Innovation en Duurzame Havenstad.

Toon:

Actueel binnen het kenniscentrum

VitaDem Handleiding is nu beschikbaar

Nieuws

De huidige dementiezorg is primair gericht op zorg en begeleiding voor de persoon met dementie en zijn of haar mantelzorger. In het project ‘VitaDem’ - uitgevoerd door Kenniscentrum Zorginnovatie, ouderenzorgorganisaties De Zellingen en Lelie Zorggroep, Alzheimer Nederland, afdeling Rotterdam, en het Van Kleef Instituut - is daarom een nieuwe benadering ontwikkeld met de nadruk op functiebehoud, vitaal blijven en kunnen blijven meedoen. Deze aanpak is nu beschreven in een handleiding, waarmee dementieketens en multidisciplinaire teams in de eerste lijn dementiezorg kunnen aanpakken.

E-healthweek

Nieuws

In de week van 21 t/m 26 januari 2019 vindt voor de derde keer de nationale E-healthweek in Rotterdam plaats: een campagne om kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg te vergroten. Gedurende de week worden landelijk zo’n 200 verschillende activiteiten rondom e-health georganiseerd om mensen in Nederland in contact te brengen met de mogelijkheden van e-health. De campagne wordt georganiseerd door ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en een aantal hoofdpartners.

Docent van het Jaar Martin van Haastrecht pinkt traantje weg

Nieuws

Martin van Haastrecht is verkozen tot Docent van het Jaar 2019. De docent Technische Bedrijfskunde (EAS) hield het niet droog tijdens de prijsuitreiking.

'Zelfmanagement ligt op het snijvlak van ziekte en het dagelijks leven'

Nieuws

In 2012 is het onderzoeksprogramma NURSE-CC gestart om verpleegkundigen handreikingen te bieden over hoe je zelfmanagementondersteuning in de praktijk vormgeeft. Een veelomvattend programma waaraan Hogeschool Rotterdam, het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit van Rotterdam intensief hebben samengewerkt onder leiding van Dr. AnneLoes van Staa, lector Transities in Zorg bij Kenniscentrum Zorginnovatie. Bekijk nu de animatiefilm!

Van het kenniscentrum