Menu English

Onderwijskwaliteit in verbinding

Onderzoekslijn van Kenniscentrum Talentontwikkeling

De missie van de onderzoekslijn Onderwijskwaliteit in verbinding is onderwijskwaliteit aan Hogeschool Rotterdam (HR) te optimaliseren, in samenwerking met alle onderwijsvernieuwers aan HR, voor studentsucces in de breedste zin van het woord: iedere student dient te kunnen “shinen” op diens eigen wijze.

Wij willen onze missie bereiken door:

1) te fungeren als partner, coach en trainer van onderwijsvernieuwers aan HR  die hun onderwijs evidence informed willen (leren) onderzoeken, evalueren, danwel vernieuwen.

2) op laagdrempelige, toegankelijke wijze en just in time wetenschappelijke en veranderkundige inzichten, kennis, meetinstrumenten en methodieken aan te bieden op het gebied van onderwijs aan iedere onderwijsvernieuwer van HR.

3) (ideeën voor) best practices aan HR te onderzoeken, helpen (door) te ontwikkelen en te delen: Onderwijs dat werkt, op z’n Rotterdams.

Wij streven naar een cultuur van evidence-informed werken aan Hogeschool Rotterdam. Een cultuur waarin het de gewoonte is voor onderwijsprofessionals best practices te identificeren in hun eigen onderwijs aan HR, best practices in hun onderwijs (door) te ontwikkelen, deze te delen en hun collega’s in te onderwijzen, intern en extern.

 

Thema's

Met onze thema’s en onderzoeksprojecten sluiten wij graag steeds aan bij de vraag aan HR. Onze thema’s en onderzoeksprojecten zijn daarom continu in beweging.

Op dit moment staan vijf hogeschoolbrede onderzoeksthema’s centraal die wij hebben opgehaald bij de stakeholders aan Hogeschool Rotterdam. Binnen ieder hogeschoolbreed onderzoeksthema werken wij aan een groot aantal onderzoeksprojecten.

Samenwerken?

Heb je interesse om samen met ons te werken binnen een van bovenstaande thema's?

Onderwijsvernieuwers aan Hogeschool Rotterdam

  • Ben je op zoek naar evidence en/of methoden voor het herzien of verbeteren van jouw onderwijs, voor studenten, voor studentsucces?
  • Heb jij een best practice in het onderwijs ontwikkeld en wil je die laten onderzoeken?
  • Wil je jouw onderwijs zelf verbeteren op onderzoekende wijze en wil je hier advies en/of hulp bij?
  • Wil je onderzoek (leren) doen naar jouw onderwijs?
  • Wil je jouw studenten onderzoek laten doen naar onderwijs aan Hogeschool Rotterdam?

Studenten die studeren aan Hogeschool Rotterdam

Zoek je een afstudeerproject op het gebied van onderwijsonderzoek aan Hogeschool Rotterdam?

Studenten die deelnemen in commissies ter verbetering van het onderwijs

  • Wil je jouw activiteiten zelf verbeteren op onderzoekende wijze en wil je hier advies en/of hulp bij?
  • Wil je jouw (activiteiten voor) onderwijs (laten) onderzoeken?

Lectoraten

Binnen deze onderzoekslijn zijn de volgende lectoraten gebundeld.

Medewerkers

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen