Menu English

Materialen studentcoaching

In het experiment ‘studentcoaching’ wordt aan elke IPD-adviseur een studentadviseur gekoppeld, met dezelfde rol als de IPD-adviseur. De studentadviseur kan zo vanuit (ervarings)kennis bijdragen aan verandering en vernieuwing op de hogeschool. Er wordt als het ware het perspectief van de student toegevoegd aan de begeleiding van de docenten die experimenteren. In het experiment is gebruik gemaakt van bestaande kennis, onder andere van Hogeschool Inholland. Lees hier een onderzoek over wat studenten beweegt voor participatie of bekijk hier de samenvatting in een infographic.

Bekijk hier je de oorspronkelijke oproep voor de werving van de studentadviseurs.

Hier staat een overzicht van alle activiteiten van de studentadviseurs.

Dit is een voorbeeld van een workshop die de studentadviseurs gaven, waarin ze de werkvorm ‘verboden woorden’ ingezet hebben.

Ook hebben de studentadviseurs stickers ontwikkeld om aandacht te vragen voor een inclusieve houding: Ik blijf nieuwsgierig, ik heb oog voor ieders identiteit, ik stel veel vragen, ik heb geen oordeel. De stickers kunnen afgedrukt worden op stickervellen en op maat geknipt om te gebruiken.

Tot slot, lees hier de lessons learned van de studentadviseurs: wat vraagt het gelijkwaardig samenwerken van docenten en studenten?

Contactpersonen: Marja Poulussen en Marjolijn Schouten

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen