Menu English

Community of Practice Plastic

Dat plastic in het milieu, en meer specifiek in watersystemen, onwenselijk is, is ondertussen bij veel mensen bekend. Hoe je dit probleem goed in kaart brengt en vervolgens gericht aanpakt is echter niet zo vanzelfsprekend en eenduidig. Verschillende partijen werken in de regio Rijn-Maasdelta aan de aanpak van de verstoring van watersystemen door plastic afval, deeltjes en microdeeltjes en hebben zich verenigd in de Community of Practice Plastic. Professionals van publieke en private partijen en onderwijsinstellingen werken zo aan de borging, ontwikkeling en ontsluiting van kennis over plastic en watersystemen.

CoP Plastic

Het doel van de CoP Plastic (CoPP) is het verkrijgen van een actueel, volledig, betrouwbaar en totaalbeeld van plastics in de rivieren van de Rijn-Maasdelta, door het delen van kennis en initiëren van gezamenlijk onderzoek op drie thema's; monitoren, inzamelen en verwerken. In de CoPP staan momenteel drie vraagstukken centraal:

  • Hoe kunnen plastics eenduidig worden gemonitord?
  • Hoe kunnen plastics worden verwijderd?
  • Hoe kunnen plastics worden worden verwerkt?

Community

De deelnemers aan de CoPP vertegenwoordigen partijen die zich bezighouden met het onderzoeken en aanpakken van plastic in watersystemen en de verwerking van plastic materialen. Zo is de hele keten vertegenwoordigd in de CoPP. Verschillende praktische en veelal multidisciplinaire vraagstukken vanuit de CoPP komen terecht bij onderwijs- en onderzoeksprojecten en bieden daarmee een uitdagende en contextrijke leeromgeving voor studenten van verschillende achtergronden en onderwijsinstellingen.

Partners

Partners binnen de CoPP zijn: Allseas, Antea Group, Braveheart Marine, By the Ocean We Unite, Clear Rivers, Deltares, Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Heijdra Milieu, Hogeschool Rotterdam, Hoogheemraadschap van Delfland, Hoogheemraadschap van Rijnland, MRD Marine Support, Natuur- en Milieu Federatie Zuid-Holland, Noria Sustainable Innovators, Plastic Soup Foundation, Provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat, Tauw, Technische Universiteit Delft, The Great Bubble Barrier, Universiteit Leiden en Wageningen Universiteit.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de CoP Plastic? Neem dan contact op met communityregisseur Tijmen den Oudendammer via copplastic@hr.nl of 06 - 26 13 21 79.

CoP Plastic Nieuws

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen