Menu Zoeken English

Digital Economy

Onderzoekslijn van Kenniscentrum Business Innovation

Hoe kunnen ondernemingen hun productieketen en productieproces digitaliseren en kansen van nieuwe technologie benutten?

Toon:

Binnen deze onderzoekslijn
21st Century Skills

21st Century Skills

Welke '21st Century Skills' moeten studenten ontwikkelen tijdens hun studie bij Hogeschool Rotterdam om hun inzetbaarheid te vergroten?

Bibliotheek van de Toekomst

Bibliotheek van de Toekomst

Bibliotheken zien hun bezoekersaantallen teruglopen en voelen de noodzaak te veranderen. In het onderzoek “Bibliotheek van de Toekomst” wordt gefocust op de nieuwe sociaal-maatschappelijke waarde en een nieuwe businesscase voor bibliotheken in Nederland.

Business Booster

Business Booster

MKB bedrijven werken veelal in het hier en nu en hebben moeite om in te spelen op fundamentele veranderingen in de omgeving. Het programma Business Booster helpt deze bedrijven aan nieuwe digitale en duurzame business proposities en inzicht in hun strategische vermogen.

Digitaliseringsscan

Digitaliseringsscan

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mkb-ondernemers (te) weinig inspelen op de kansen en bedreigingen die digitalisering met zich meebrengt. Doel van het project is een meetinstrument te ontwikkelen welke het mkb kan helpen digitalisering optimaal toe te passen in de organisatie.

Get Smart

Get Smart

In dit SIA/RAAK-MKB-project gaan ondernemers samen met onderzoekers, docenten en studenten onderzoeken hoe zij hun innovatievermogen kunnen verbeteren om radicale innovatie-ideeën in het kader van Smart Industry te identificeren, te ontwikkelen en te vermarkten.

Maritime Supply Blockchain

Maritime Supply Blockchain

De bevoorrading van zeeschepen is een gespecialiseerde bedrijfstak waarin verschillende partijen met elkaar samenwerken. In dit project wordt onderzocht of de processen efficiënter kunnen plaatsvinden door toepassing van Blockchain-technologie.

Scenario-analyse containerwegtransport

Scenario-analyse containerwegtransport

Hoe ziet de toekomst voor containerwegtransporteurs er uit en aan de hand van welke scenario’s kunnen zij zich op de toekomst voorbereiden?

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen