Digital Economy

Onderzoekslijn van Kenniscentrum Business Innovation

Hoe kunnen ondernemingen hun productieketen en productieproces digitaliseren en kansen van nieuwe technologie benutten?

Toon:

Binnen deze onderzoekslijn
21st Century Skills

21st Century Skills

Welke '21st Century Skills' moeten studenten ontwikkelen tijdens hun studie bij Hogeschool Rotterdam om hun inzetbaarheid te vergroten?

Internationalisering mkb

Internationalisering mkb

Hoe kan Hogeschool Rotterdam haar studenten in het economisch domein opleiden zodat zij van toegevoegde waarde zijn in het internationaal opererende mkb?

Nudging for Better Performance

Nudging for Better Performance

Nudges zijn onbewuste prikkels die gedrag positief kunnen beïnvloeden. In dit project wordt door middel experimenten het effect van nudges onderzocht. Het project heeft onder meer het effect van nudges aangetoond op studieprestaties en enquêterespons.

Risicomanagement

Risicomanagement

De ontwikkeling van risicomanagement heeft een grote impact op alle sectoren. Vooral na de financiële crisis is de noodzaak van risicomanagement alleen maar duidelijker geworden. Ondanks dat de aandacht voor risicomanagement toegenomen is, ontbreekt het aan simulatiegames met educatieve doeleinden rondom dit onderwerp.

Smart Industry

Smart Industry

Slimme manieren bedenken om efficiënter, goedkoper en duurzamer te werken. Dat is waar Smart Industry om draait. Wat hebben Rotterdamse maakbedrijven nodig om hun succes rate voor groei met Smart Industry te vergroten?

Soft controls

Soft controls

Soft controls zijn nodig als aanvullende beheersmaatregelen om meer ‘control’ te krijgen op het gedrag van mensen in organisaties. Ook binnen het mkb wordt het belang gezien maar ontbreekt het nog aan kennis en middelen.

Weerbaarheid & Ondernemerschap

Weerbaarheid & Ondernemerschap

Veel mensen dromen ervan eigen baas te zijn. Maar het ondernemerschap brengt ook hindernissen en uitdagingen met zich mee. Hoe gaan de ondernemers hiermee om en waar halen zij de kracht vandaan door te gaan?

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.