Menu English

Promotietrajecten voor medewerkers

Een promotievoucher geeft medewerkers m.u.v. lectoren de mogelijkheid om vier jaar lang twee dagen per week tijd te besteden aan praktijkgericht promotieonderzoek, met de mogelijkheid dit een jaar te verlengen.

Doel van het promotievoucherbeleid is om praktijkgericht promotieonderzoek te faciliteren. Praktijkgericht onderzoek levert immers een bijdrage aan de ambitie van de hogeschool om kennis te ontwikkelen die relevant is voor onderwijs en omgeving. Daarnaast is promotieonderzoek van toegevoegde waarde voor de professionalisering van onderzoeksactiviteiten en het onderzoeksklimaat van de hogeschool.

In 2017 werkten 29 docenten met behulp van een promotievoucher aan een promotieonderzoek. De promotievoucher verliep in 2017 voor negen docenten. Drie van deze negen docenten zijn in 2017 daadwerkelijk gepromoveerd. Vier docenten hebben het niet gered binnen de 5 jaar. Zij zitten in de laatste fase van het afronden van het promotieonderzoek en hebben de planning het promotieonderzoek in 2018 af te ronden zonder voucher maar met support van de opleiding. Eén docent is met pensioen en eén docent is gestopt met de promotie (in samenspraak met begeleidend lector en promotor). In 2017 zijn er ook twee docenten gepromoveerd, waarvan de promotievoucher voor 2017 reeds was verlopen.

In 2017 zijn er zes aanvragen ingediend voor een promotievoucher. Daarvan zijn vier aanvragen toegekend en twee aanvragers hebben een aanloopvoucher gekregen. Drie promovendi hebben dit jaar gerapporteerd over de eerste 12 tot 18 maanden van hun onderzoek; zij hebben toestemming gekregen om het onderzoek voort te zetten. Vier promovendi hebben verlenging aangevraagd; zij hebben toestemming gekregen om een vijfde jaar aan het onderzoek te werken.

Om het promoveren onder docenten te stimuleren verzorgt de HR Academie informatiebijeenkomsten en een cursus “Oriëntatie of voorbereiding promotievoucheraanvraag”. Op Hint zal informatie opgenomen worden over lopende promotieonderzoeken. Docenten die interesse hebben in promotieonderzoek kunnen dan contact opnemen met mensen die nu bezig zijn.

De hogeschool heeft het promotievoucherbeleid onder de loep genomen en is momenteel bezig dit te herzien, zodat docenten beter gefaciliteerd kunnen worden bij promotieonderzoek.

Aantal vouchers per kenniscentrum

 20172016
Innovatief ondernemerschap

1

2

Talentontwikkeling

7

10

Zorginnovatie

9

11

Duurzame HavenStad

3

3

Totaal2026

Aantal vouchers per instituut

 20172016
IvG

9

11

IvL

4

8

ISO

3

3

IBk

1

2

IGO

2

2

EAS

1

0

Totaal2026
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen