Menu English

Profileringsfonds

Loop je door een overmachtssituatie studievertraging op? Bijvoorbeeld, omdat je zwanger of langdurig ziek bent, of omdat er iets speelt in je familie? Als je een voltijd of duale opleiding volgt én vertraagt in de eerste vier jaar dat je studeert in het hoger onderwijs kom je mogelijk in aanmerking voor het Profileringsfonds.

Voorwaarden

Bijzondere omstandigheden zijn in dit geval:

  • ziekte of zwangerschap
  • handicap of chronische ziekte
  • bijzondere familieomstandigheden
  • bestuursactiviteiten
  • een onvoldoende studeerbaar programma
  • topsport
  • eventuele andere overmacht situaties

Hoe doe je een aanvraag?

Een aanvraag doe je bij de commissie van het Profileringsfonds. Je kunt hulp krijgen bij je aanvraag van een decaan. Maak hiervoor een afspraak bij één van de decanen op jouw locatie. Voor de aanvraag moet je in elk geval een verzoekbrief schrijven, bewijsstukken aanleveren en een verklaring opvragen bij je opleiding.

Let op: DUO

Heb je studievertraging opgelopen door een chronische ziekte of een functiebeperking? Dan kom je misschien in aanmerking voor een voorziening van DUO. Deze financiële regeling krijgt altijd voorrang. Check bij je decaan of dit voor jou het geval is.

Compensatie

Als de commissie jouw aanvraag goedkeurt, krijg je een maandelijkse bijdrage. Het bedrag wordt elk jaar opnieuw vastgesteld (€250,- in collegejaar 2021-2022). Dit gaat in nadat je de eerste vier jaar in het hoger onderwijs hebt doorlopen (of na de eerste twee jaar als je een AD volgt).

Meer weten?

In de Hogeschoolgids kun je de hele regeling lezen. Hij is opgenomen als bijlage en heet: Uitvoeringsregeling Profileringsfonds Financiële Ondersteuning Studenten.

Heb je vragen? Neem contact op met je studentendecaan of plan een afspraak in.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen