Menu English

Dr. Susan Jedeloo

Oud-medewerker kenniscentrum

In september 2012 startte Susan als Hoofddocent Zelfmanagement & Participatie. Haar aandachtsgebied hierin was om deze thema´s in het onderwijs van de opleidingen van het Instituut voor Gezondheidszorg (Hogeschool Rotterdam) vorm te geven en hierbij de verbinding te zoeken met onderzoek en praktijk.

Zij werkte onder andere aan de ontwikkeling van onderzoeksprojecten op het thema Zelfmanagement & Participatie bij het ouder worden met een chronische aandoening of handicap die is aangeboren of is ontstaan voor de volwassenheid.

Susan studeerde in 1995 af als gezondheidswetenschapper (Bewegingswetenschappen en Gezondheidsbevordering & Preventie) aan de Universiteit Maastricht op het onderwerp Community Based Rehabilitation en integratie van kinderen met een chronische aandoening in het reguliere onderwijs. Na werkzaam te zijn geweest bij de Vereniging Spierziekten Nederland is zij in 1997 bij het Julius Centrum voor Patiëntgebonden onderzoek en Huisartsgeneeskunde begonnen aan haar promotieonderzoek naar de kwaliteit van indicatiestelling voor hulpmiddelen en voorzieningen voor mensen met een chronische aandoening. Zij ronde toen ook de masteropleiding Health Services Research bij het NIHES in Rotterdam af.

Van 2002 tot 2004 werkte zij bij het iRv, Kenniscentrum voor Revalidatie en Handicap te Hoensbroek en was daarbij onder andere onderzoekscoördinator in twee revalidatiecentra. In 2004 startte ze als onderzoeker bij Hogeschool Rotterdam Kenniskring Transities in Zorg, onderzoeksprogramma Op Eigen Benen. Daarnaast werkte zij als docent voor de HBO-V en master Advanced Nursing Practice waar zij het leerarrangement Ketenzorg verzorgde. Een onderzoeksmethodologie waar Susan veel affiniteit mee heeft is Q-methodologie. Zij is adviseur en auteur binnen de Lemma ZorgBasics reeks.

Project(en)

Van Dr. Susan Jedeloo

Publicatie(s)

Van Dr. Susan Jedeloo