Menu Zoeken English

Internet of Things 2016 "Networked Ecology"

Het Internet verbindt niet louter mensen, ook objecten worden opgenomen door het web. Het Internet of Things (IoT) brengt connectiviteit naar een nieuw niveau, maakt innovatie mogelijk, maar vraagt ook om exploratie, onderzoek en debat.

Internet of Things 2016

Op 8 en 9 april 2016 vindt aan de Hogeschool Rotterdam de Rotterdamse editie van de International Internet of Things Day plaats. Het centrale thema van deze tweedaagse editie is Networked Ecology, die een programma biedt gericht op ondernemers, beleidsmakers, experts, onderzoekers, docenten en studenten. Naast een 24-uurs Climate Hackathon in samenwerking met het KNMI, laten vooraanstaande experts en onderzoekers van onder meer Erasmus Universiteit, Creating 010, Vrije Universiteit Brussel, TU Delft, KNMI en tal van andere instanties, hun licht schijnen over aspecten van IoT. Tegelijkertijd vinden er workshops plaats, onder meer over de rol van burgers bij het ontwerp van de Smart City, het belang van IoT voor  retail, een kunstenaarsperspectief op IoT en toekomst onderzoek gebaseerd op geavanceerd datagebruik. Studenten van Hogeschool Rotterdam presenteren bovendien ontwerpen en werkende prototypes van IoT toepassingen in tal van domeinen. 

De Rotterdamse IoT dagen zijn een productie van Kenniscentrum Creating 010 in samenwerking met het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie en de Willem de Kooning Academie en vindt plaats in de gebouwen van Hogeschool Rotterdam aan de Wijnhaven.

Internet of Things "Networked Ecology"

Reportage 2016

Internet of Things - Reportage 2016 from creating 010 on Vimeo.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen