Menu English

Community of Practice Hoogwaterveiligheid

De Community of Practice (CoP) Hoogwaterveiligheid is een platform van waaruit de opleiding Civiele Techniek van Hogeschool Rotterdam multidisciplinaire studentenprojecten initieert.

Oplossingsrichtingen

De temperatuur op aarde stijgt, het poolijs smelt, het zeewater zet uit en als gevolg daarvan stijgt de zeespiegel. De deltacommissaris waarschuwt dat de zeespiegel wel eens sneller kan stijgen dan ons lief is en dat we de opgave om Nederland hiertegen te beschermen niet moeten onderschatten. Oplossingsrichtingen variëren van beschermen tot meebewegen en hierbinnen zijn vele scenario's denkbaar. In de CoP Hoogwaterveiligheid denken studenten na over deze oplossingsrichtingen. Een belangrijk doel is studenten meenemen in deze opgave en studenten onderzoeksvaardigheden bijbrengen vanuit een praktijkgerichte context. Binnen de CoP kunnen jonge mensen meedenken over de uitdagingen van de toekomst en hier ook een bijdrage aan leveren.

Rotterdam

Rotterdam ligt in het hart van de Hollandse delta. Dit land omringt door dijken is bijzonder kwetsbaar. Achter de keringen wonen, werken en recreëren miljoenen mensen en wordt een groot gedeelte van ons bruto nationaal product verdiend. Het beschermen van deze kwetsbare Delta tegen klimaatverandering vraagt om transities. Hogeschool Rotterdam wil professionals opleiden die deze toekomstige transities in goede banen kunnen leiden. Multidisciplinair werken en onderzoeksvaardig zijn, zijn hierbij belangrijke leerdoelen.

Studentenonderzoek

Studenten van diverse opleidingen leveren een bijdrage aan het bedenken en uitwerken van creatieve ideeën. Door de inzet van de werkplaats- en laboratoriumfaciliteiten van de hogeschool op RDM Rotterdam kunnen, in samenwerking met het bedrijfsleven, diverse practica en proeven worden uitgevoerd op het gebied van bijvoorbeeld grondmechanica en hydraulica.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen