Menu Zoeken English

Visie van lectoren en onderzoekers op de gevolgen van het coronavirus

Actuele artikelen
15 april 2020

De gevolgen van het coronavirus raken iedereen. Hoe kijken lectoren en onderzoekers van Kenniscentrum Business Innovation vanuit hun expertisegebied naar de ontwikkelingen? In dit item bundelen we de meest actuele artikelen.

Help zombiebedrijven

Arjen van Klink, lector Next Strategy, benadrukt in deze column het belang van het activeren van zombiebedrijven.

 

Lees verder

Waarom de corona crisis ook kansen biedt

Never waste a good crisis. De corona crisis is niet alleen negatief maar ook een impuls voor positieve veranderingen. Deze crisis is een aanjager voor verandering in de relatie tussen banken en ondernemingen in transitie naar een circulair businessmodel. 

 

Lees verder

Wat we leren van de coronacrisis en de kostprijs van producten

De coronacrisis heeft effect op kosten die ondernemingen maken en de noodzaak om deze te verwerken in de prijzen. Onderzoeker en docent Ellen Boslooper legt uit wat we kunnen leren van de crisis. 

 

Lees verder

Wie controleert het nieuws?

Tijd voor eerlijk en betrouwbaar nieuws. Column van lector bedrijfsethiek Jelle van Baardewijk over de rol van de media en hun taak te voorzien in eerlijk en betrouwbaar nieuws.

 

Lees verder

Van coronacrisis naar kansen: financiële maatregelen in coronatijd

Column van Maaike Lycklama à Nijeholt, lector Finance & Business Innovation, over de Nederlandse economie en de financiële maatregelen in de coronacrisis en hoe we ondanks – of misschien juist wel dankzij – de crisis kansen kunnen pakken.

 

Lees verder

1,5-meter Internationalisering

Leo Klienbannink (lector Internationalisering) schrijft in deze column over de effecten van de coronacrisis op het mkb en op het internationale domein.

 

Lees verder

Turning Data into Assets

Lector Annie Yang geeft in deze (Engelstalige) column voorbeelden hoe het mkb big data kan benutten om hun diensten efficiënter in te richten en hun organisatie te verbeteren.

Lees verder

‘Het verschil tussen de rechtbank en de werkbank in de coronacrisis’

Lector Arie de Wild deelt in deze bijdrage hoe organisaties kunnen groeien door de coronacrisis als zij zich gaan gedragen als succesvolle ondernemers.

 

Lees verder

‘Onze wereld lijkt een beetje ziek, maar is het wel van het coronavirus?’

Column van lector Values Based Leadership Walter Baets over hoe de coronacrisis onze kijk op de wereld en op onze waarden kan veranderen.

 

Lees verder

‘Strategie tijdens crisis: morgen is vandaag’

Lector Arjen van Klink (Next Strategy) benadrukt in deze column het belang van strategie. Juist nu, tijdens de crisis, is een goede strategie volgens hem essentieel.

 

Lees verder

‘We kunnen voor een groot deel weer zelfvoorzienend worden’

Lector Koen Dittrich (Circulaire Economie) ziet hoopvolle signalen voor een andere inrichting van de economie. "De huidige gezondheidscrisis kan een keerpunt zijn."

 

Lees verder

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen