Menu English

Studievoortgang

Eerstejaarsstudenten die studievertraging oplopen en daardoor de norm van het bindend studieadvies (bsa) in het studiejaar 2020-2021 of 2021-2022 niet behalen/behaald hebben, krijgen in het volgende studiejaar de mogelijkheid de bsa-norm te halen. Dit geldt voor alle studenten die in september 2020 en september 2021 in het eerste jaar van hun studie zijn gestart aan onze hogeschool. In het tweede jaar zullen voor de studenten die gestart zijn in september 2020 en september 2021 dus wel eisen gesteld worden aan het aantal te behalen studiepunten. Hogeschool Rotterdam sluit zich hiermee aan bij de landelijke lijn die door het Ministerie van OCW in overleg met de Vereniging Hogescholen is bepaald. Momenteel wordt gekeken naar hoe de regeling eruit komt te zien voor studenten die september 2022 starten met hun opleiding. Verdere informatie daarover volgt later via onze reguliere kanalen.

Hogeschool Rotterdam sluit zich hiermee aan bij de landelijke lijn die door het Ministerie van OCW in overleg met de Vereniging Hogescholen is bepaald.

Je blijft volgens de RIVM-richtlijn thuis en kunt niet deelnemen aan een tentamen op locatie. Meld je via de reguliere tentamenprocedure bij je opleiding af voor de toets. We begrijpen dat het vervelend is om hierdoor een toets te missen, maar veiligheid van medewerkers en studenten staat voorop. Maak gebruik van de reguliere herkansing, zie ook de volgende vraag.

Als je gezondheidsklachten hebt, in afwachting bent van een testuitslag of in quarantaine zit hoef je geen druk te voelen om naar school te komen om een toets te maken. Er bestaat tenslotte de reguliere herkansing. Maak daar goed gebruik van. Mocht je de reguliere herkansing niet halen dan is het mogelijk een extra toetskans aan te vragen bij je opleiding. We hebben opleidingen en examencommissies gevraagd deze mogelijkheid ruimhartig toe te passen en de voorwaarden die daar bij gelden terughoudend toe te passen. De opleidingen informeren over hoe de extra kans aangevraagd kan worden.

Bewaar wel goed je documentatie hiervoor, zoals bevestigingen van testafspraken, testuitslagen of een doktersverklaring.

Indien je de RIVM-regels niet naleeft en willens en wetens een risico vormt voor de gezondheid van (soms kwetsbare) medestudenten en docenten, kunnen disciplinaire maatregelen getroffen worden. We vertrouwen op ieders gezond verstand om het niet zover te laten komen en gewoon van de herkansing gebruik te maken.   

Veelgestelde vragen per onderwerp

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen