Menu English

Vaccineren

Heb je vragen of zorgen over vaccineren tegen het coronavirus en wil jij je over dit onderwerp informeren?  Op deze website van de Rijksoverheid vind je informatie. 

In Rotterdam kun je je gratis en zonder afspraak laten vaccineren bij de priklocaties van de GGD Rotterdam Rijnmond.

 

Een afspraak maken is niet nodig, je kunt op de genoemde locaties (zie vraag 'waar en wanneer kan ik terecht') binnenlopen tussen 9.00 u en 16.00 u. 

Je kunt op vertoon van een geldig identiteitsbewijs een prik krijgen. Vergeet ook niet je mondkapje mee te nemen. Het kan zijn dat je even moet wachten bij de locatie. Dit komt omdat iedereen ter plekke geregistreerd moet worden in het systeem en we vragen hiervoor je begrip. Nadat je een prik hebt gehad, neem je 15 minuten plaats in de wachtruimte.

Heb je al een eerste prik met het Pfizer-vaccin gehad? Ook voor je tweede Pfizer-prik of boosterprik kun je terecht bij één van de priklocaties. Let op: Er moeten wel 21 dagen tussen de eerste en de tweede prik zitten. De boosterprik kun je krijgen vanaf drie maanden na je laatste vaccinatie of drie maanden na een coronabesmetting.

Nu we elkaar weer op locatie gaan treffen, zullen we ook met elkaar in gesprek raken over corona en verschillende opvattingen die er zijn. Ook in de klas. We hebben vanuit de organisatie meerdere verzoeken ontvangen, om een handreiking voor hoe we deze gesprekken op een respectvolle manier kunnen voeren en begeleiden. Deze handreiking is bedoeld ter ondersteuning en begeleiding van controversiële gesprekken over gevoelige thema’s. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen