Menu English

Gezondheidsklachten

Heb je gezondheidsklachten die passen bij het coronavirus? Blijf dan thuis en laat je testen bij de GGD. Kom niet naar de les of toets en meld je afwezigheid bij je studieloopbaancoach. Kun je wel werken of studeren, doe dat dan vanuit huis. 

Voor iedereen geldt dat je thuisblijft en je je laat testen bij de GGD als je coronagerelateerde klachten hebt. Om te voorkomen dat complete klassen in quarantaine moeten, heeft de overheid de quarantaineregels in het hoger onderwijs aangepast.

  • Studenten onder de 18 jaar hoeven niet in quarantaine als ze in contact zijn geweest met iemand die corona heeft en zelf geen klachten hebben.
  • Studenten van 18 jaar of ouder hoeven niet in quarantaine als ze in contact zijn geweest met iemand die corona heeft als ze langer dan een week geleden een boostervaccinatie hebben gehad of als ze in de afgelopen acht weken zelf corona hebben gehad en geen klachten meer hebben.

Het is je eigen verantwoordelijkheid om te bepalen of, en zo ja welke quarantaineregel op jou van toepassing is.

Als je bent besmet met het coronavirus hoef je dit niet meer te melden bij de hogeschool.

Bij gezondheidsklachten, quarantaine, wachten op een test(uitslag) of bij een positieve test, kom je niet naar de toets op locatie. Meld je via de reguliere tentamenprocedure bij je opleiding af voor de toets en maak gebruik van de herkansing - zie hierover ook het antwoord op de volgende vraag. We begrijpen dat het vervelend is om hierdoor een toets te missen, maar veiligheid van medewerkers en studenten staat voorop. 

Corona heeft er in sommige gevallen voor gezorgd dat je als student een toets hebt gemist. Mocht je de reguliere herkansing niet halen dan is het op bepaalde voorwaarden mogelijk een extra toetskans aan te vragen bij je opleiding. Je opleiding bepaalt in samenspraak met de examencommissie wat de voorwaarden hiervoor zijn. Je kunt bij je opleiding terecht voor informatie over de voorwaarden en hoe de extra kans aangevraagd kan worden.. Bewaar je documentatie hiervoor goed, zoals bevestigingen van testafspraken, testuitslagen of een doktersverklaring.

Veelgestelde vragen per onderwerp

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen