Menu English

Doorstroom bachelor – master

Onderstaande informatie geldt uitsluitend voor studiejaar 2022-2023.

Met het ministerie van OCW is de landelijke afspraak gemaakt dat voor de doorstroom van de bachelor naar de master voorkomen moet worden dat studenten volgend studiejaar vertraging oplopen, doordat zij één of enkele vakken niet hebben kunnen afronden. Hogescholen en universiteiten krijgen de ruimte om af te wijken van de instroomeis dat een bacheloropleiding moet zijn afgerond voorafgaand aan deelname aan een masteropleiding.

Doorstuderen aan een masteropleiding van Hogeschool Rotterdam

Heb jij studievertraging opgelopen bij je premaster- of bacheloropleiding, dan is het belangrijk dat je bij je premaster- of bacheloropleiding een afrondingsadvies aanvraagt. Jouw opleiding zorgt er vervolgens voor dat jij vóór 1 augustus 2022 een onderbouwd afrondingsadvies ontvangt. Hierin staat vermeld of het redelijkerwijs verwacht wordt dat jij je premaster certificaat of bachelordiploma op uiterlijk 1 januari 2023 haalt. Met een positief afrondingsadvies kun je bij ons starten met je masteropleiding in september 2022 als je alle overige stappen van het inschrijfproces ook vóór 1 september 2022 hebt afgerond. Als je uiterlijk 1 januari 2023 je premaster certificaat of bachelordiploma hebt gehaald, kun je doorstuderen bij ons.

 Lees alle spelregels (PDF)

Doorstromen naar een masteropleiding van een andere hogeschool of universiteit

Hogescholen en universiteiten bepalen hun eigen regels voor de doorstroom naar een masteropleiding. Informeer daarom bij de instelling van je keuze.

Veelgestelde vragen per onderwerp

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen