Menu Zoeken English

Studie kiezen en aanmelden

Middelbare scholieren en mbo-studenten die in de examenfase zitten kunnen onze open dagen virtueel bezoeken. Via verschillende kanalen kunnen ze vragen stellen aan bijvoorbeeld studenten en docenten, die alles over hun opleiding kunnen vertellen. Eigenlijk exact hetzelfde als tijdens een open dag op locatie, maar dan vanachter de computer of tablet. Op die manier kunnen aankomende studenten een zorgvuldige studiekeuze maken. Meer informatie over de online open dagen volgt zo snel mogelijk. 

Heb je hulp nodig bij de studiekeuze? Ga dan naar onze website: https://www.hogeschoolrotterdam.nl/voorlichting/hulp-bij-studiekeuze/

De deadline voor inschrijvingen is uitgesteld van 1 mei naar 1 juni. Meer informatie vind je op de pagina Inschrijving

Alle geplande Studiekeuzecheckgesprekken komen tot nader order te vervallen. Ook op dit gebied kijkt de hogeschool wat we virtueel kunnen aanbieden. Zodra meer over duidelijk is, wordt dat gecommuniceerd.

Hogeschool Rotterdam krijgt veel vragen binnen over het inschrijven voor een opleiding vanuit het mbo of de havo. De kans is aanwezig dat niet alle aankomende studenten, als gevolg van de coronacrisis, hun formaliteiten op tijd in orde krijgen om zich in te kunnen schrijven. De hogeschool onderkent dit probleem, evenals de overheid dat doet, en onderzoekt welke passende maatregelen hiervoor getroffen kunnen worden. Uitgangspunt hierbij is dat aankomende studenten er niet de dupe van mogen worden als zij buiten hun schuld om formaliteiten niet op orde krijgen. Buitenlandse studenten zonder visumverplichting vallen hier ook onder. Dit vraagstuk heeft op landelijk niveau de aandacht en is ook relevant voor onze studenten die willen doorstromen naar de universiteit. Hogeschool Rotterdam gaat zich inspannen dat deze groep studenten niet op formaliteiten wordt afgewezen.

 

Veelgestelde vragen per onderwerp

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen