Menu Zoeken English

Studie kiezen en aanmelden

Middelbare scholieren en mbo-studenten die in de examenfase zitten kunnen onze open dagen virtueel bezoeken. Via verschillende kanalen kunnen ze vragen stellen aan bijvoorbeeld studenten en docenten, die alles over hun opleiding kunnen vertellen. Eigenlijk exact hetzelfde als tijdens een open dag op locatie, maar dan vanachter de computer of tablet. Op die manier kunnen aankomende studenten een zorgvuldige studiekeuze maken. Bekijk meer informatie over de online open dagen.

Heb je hulp nodig bij de studiekeuze? Ga dan naar onze website: https://www.hogeschoolrotterdam.nl/voorlichting/hulp-bij-studiekeuze/

Verder kun je terecht bij de medewerkers van Studievoorlichting: 010 794 44 00. De medewerkers werken thuis en het centrale telefoonnummer staat doorgeschakeld naar hun mobiele telefoon. Er kan dus (nog) geen bezoek worden gebracht aan de balie van Studievoorlichting op locatie Rochussenstraat.

Voor de meeste opleidingen geldt een deadline van 31 juli 2020. Meer informatie vind je op de pagina Inschrijving

De studiekeuzecheckgesprekken worden zoveel mogelijk online afgenomen. De opleiding waarvoor je je hebt aangemeld, informeert je hier verder over. Bekijk meer informatie over de studiekeuzecheck.

Om eerstejaarsstudenten een warm welkom te geven hopen we dat we in dat kader nog iets meer ruimte krijgen om dit op locatie goed te kunnen organiseren. Hierover zijn we nog met de overheid in gesprek. Ze komen terecht in een nieuwe wereld en daar willen we onze nieuwe studenten uiteraard zo snel mogelijk thuis laten voelen. In aanloop naar het collegejaar 2020/2021 mogen introductieactiviteiten georganiseerd worden op externe locaties, uiteraard alleen als iedereen zich aan de richtlijnen van het RIVM houdt.

Nu de locatie Rochussenstraat is opengesteld, kun je daar (tussen 11:00 en 15:00 uur) ook weer terecht bij het Studenten Service Center (SSC). Bijvoorbeeld met vragen over inschrijving, collegegeld en benodigde documenten. Let op: je kunt alleen op afspraak langskomen bij de balie. Gebruik hiervoor het aanmeldformulier van het Studenten Service Center. Via deze link kun je ook via de chat vragen stellen. Verder is het SSC telefonisch bereikbaar via 010 794 42 00.

Hogeschool Rotterdam krijgt veel vragen binnen over het inschrijven voor een opleiding vanuit het mbo. De kans is aanwezig dat niet alle aankomende studenten, als gevolg van de coronacrisis, hun formaliteiten op tijd in orde krijgen om zich in te kunnen schrijven. De hogeschool onderkent dit probleem, evenals de overheid dat doet, en heeft hiervoor in samenpraak met de ROC's in de Rotterdamse regio maatregelen getroffen. Deze vind je op onze inschrijvingspagina. Uitgangspunt hierbij is dat aankomende studenten er niet de dupe van mogen worden als zij buiten hun schuld om formaliteiten niet op orde krijgen. Buitenlandse studenten zonder visumverplichting vallen hier ook onder. Dit vraagstuk heeft op landelijk niveau de aandacht en is ook relevant voor onze studenten die willen doorstromen naar de universiteit. Hogeschool Rotterdam gaat zich inspannen dat deze groep studenten niet op formaliteiten wordt afgewezen.

 

 

Veelgestelde vragen per onderwerp

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen