Menu English

Nederlands voor NT2 - Spreekvaardigheid

Kwartaal 2

Vakinhoud

Een goede spreekvaardigheid speelt een zeer grote rol bij het al dan niet hebben van studiesucces tijdens de (hbo)opleiding. Voor dit studiesucces is het belangrijk dat een student zijn spreekangst overwint. Dit keuzevak is erop gericht in een veilige omgeving spreekvaardigheid te oefenen.. Studenten krijgen individuele feedback van de docent en medestudenten op spreekoefeningen en korte presentaties. Ook gaan we actief aan de slag met het omgaan van onzekerheden bij het leren van een tweede taal.

Het doel van de lessen is dat studenten met meer  zelfvertrouwen spreken tijdens het samenwerken. Studenten geven aan dat het oefenen tijdens de lessen hen helpt bij individuele presentaties tijdens de opleiding..

De onderdelen die tijdens deze module worden behandeld zijn:

  1. Pitchen
  2. Interviewen
  3. Discussiëren  
  4. Groepspresentaties
  5. Individuele presentaties

Toetsing

Twee studiepunten worden toegekend op basis van:

  • De groepspresentatie
  • De individuele reflectie

Praktisch

Je kunt dit vak volgen als je als thuistaal een andere taal hebt dan Nederlands en/of een buitenlands diploma hebt Er zijn ook studenten die Nederlands als thuistaal hebben naast een andere taal.

Aanmelden

Dit keuzevak is niet vrij inschrijfbaar. De inschrijving loopt via je studieloopbaancoach. Neem met hem of haar contact op voor je aanmelding. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen