Ga direct naar de content

Leisure & Events Management voltijd

Vierjarige bachelor in het Nederlands, start in september

Een leisure manager bedenkt en produceert innovatieve en prikkelende belevenissen in een (groot)stedelijke omgeving.

De stad, haar inwoners, ondernemers en consumenten; bij de opleiding Leisure & Events Management komen ze allemaal samen.

Als slagvaardige creatieveling en spin in het web, zet je een stad op de kaart of maak je een festival of museum commercieel aantrekkelijk. Zo stort je je bijvoorbeeld op opdrachten voor Rotterdam Festivals, het International Film Festival Rotterdam, poptempel Paradiso, 3FM Serious Request, War Child of het ABN AMRO World Tennis Tournament. Je leert deze onmetelijke dienstenindustrie het best kennen in een omgeving waar creatieve en zakelijke disciplines samenkomen. Je maakt gebruik van de expertise van collega-studenten uit allerlei vakgebieden: van advertising tot fotografie en van ruimtelijk ontwerpen tot lifestyle. Ook stimuleren we jou om actief deel te nemen aan alles wat een internationale stad als Rotterdam te bieden heeft: exposities, festivals, poppodia, (sport)evenementen en uitgaansleven. In jouw rol als leisure manager ben je enerzijds in staat onvergetelijke vrijetijdsbelevenissen te produceren en anderzijds om jouw professie in te zetten om bedrijven en steden aantrekkelijker en succesvoller te maken.

De opleiding Leisure & Events Management wordt verzorgd door de Willem de Kooning Academie, onderdeel van Hogeschool Rotterdam.

Vraag de brochure aan

Brochure aanvragen

Geslacht
Woon je in het buitenland? Vraag dan de brochure(s) aan via e-mail.

Leisure & Events Management voltijd

  Studie in Cijfers

  studiekeuze123.nl/studie-in-cijfers Datum verschijning 16-05-2017 Bekijk meer informatie over Studie in Cijfers
  Deze opleiding
  Landelijk
  Like
  Studenttevredenheid
  Deze opleiding 3.7 gemiddeld, 242 respondenten
   
   
   
   
   
  Landelijk 3.8 gemiddeld, 1131 respondenten
  Aantal 1e jaars
  Aantal eerstejaars
  Deze opleiding 193
  Landelijk 224
  Contacttijd 1e jaar
  Contacttijd eerstejaars
  Deze opleiding 12-18
  Landelijk 12-18
  Doorstroom 2e jaar
  Doorstroom naar het tweede jaar
  Deze opleiding 59%
  Landelijk 65%
  Diploma
  Diploma binnen 5 jaar
  Deze opleiding
  Deze opleiding 29%
  Hbo-bachelor of hoger 35%
  Landelijk
  32%
  38%
  Doorstuderen
  Doorstuderen
  Deze opleiding 6%
  Landelijk 4%
  Group 4

  Arbeidsmarkt

  1,5 jaar na afstuderen

  0%

  Werkloos

  77%

  Werk op niveau

  Opbouw

  Hoe is de opleiding opgebouwd?

  Onderwijsvisie

  Bij de opleidingen van Hogeschool Rotterdam voelt iedereen zich welkom en hoort iedereen erbij. Studenten en docenten kennen elkaar en weten elkaar te vinden. De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet. Samen maken we het onderwijs.

  Kenmerkend voor het onderwijs van Hogeschool Rotterdam is de aandacht voor:

  • De kennisbasis van het beroep
  • Handelen in de beroepspraktijk
  • Je eigen professionele identiteit

  Al deze elementen komen steeds aan bod tijdens de opleiding. Studenten (en medewerkers) hebben invloed op de manier waarop dit gebeurt in medezeggenschapsraden

  In het begin van je studie ligt de nadruk op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden, maar direct komt ook de praktijk aan bod. Je leert reële beroepsvraagstukken aan te pakken, in samenwerking met medestudenten, docenten, professionals uit de praktijk en praktijkgerichte onderzoekers. In het begin krijg je veel begeleiding van je docent, later neem je steeds meer het heft in eigen handen. Tijdens je studie leer je jezelf steeds beter kennen en ontdek je wat jouw unieke kwaliteiten zijn als beroepsbeoefenaar.

  Het eerste jaar

  Het eerste jaar maak je kennis met alle facetten van het werkveld. Je leert creatief denken en produceren. Denk hierbij aan een evenement georganiseerd in een leegstaand pand in het kader van city branding. Wat zijn de belangen en behoeften van klanten, overheid en bedrijfsleven? Beroepsoriëntatie, gastsprekers en praktijkcases helpen je een beeld te vormen van je toekomstige wereldbaan. Iedere module werk je met een opdrachtgever uit het werkveld. In een module verzamel je kennis over bijvoorbeeld concepting, branding, wetgeving en financiering en pas je deze toe. In kleine teams ga je met concrete opdrachten aan de slag; vanaf de formulering tot en met de evaluatie. Je raakt vertrouwd met taakverdeling, planning, organisatie en samenwerking. Vaardigheden die jij als leisure producer goed moet beheersen.

  Na het eerste jaar

  Tijdens de hoofdfase leer je je eigen visie verder vorm te geven en te ontwikkelen. Dit doe je door in het tweede jaar zelfstandig te produceren. Je krijgt de kans te gaan ondernemen, ontwikkelt nieuwe vrijetijdsproducten en je maakt kennis met de leisure industrie in een opkomende stad in het buitenland middels een studiereis. Je volgt een werkervaringsstage met opleidingsgerichte opdrachten. In jaar drie loop je een stage naar keuze van een half jaar in binnen- of buitenland. In het vierde jaar volg je de door jou gekozen minor en staat je afstudeeropdracht centraal. In deze fase leer je te innoveren in de leisure branche.

  Keuze en ondersteuning

  Keuze

  Tijdens je opleiding kun je kiezen uit zo'n driehonderd keuzevakken. Dit biedt je de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken en om invulling te geven aan je specifieke leerbehoeften. Afhankelijk van je opleiding kun je zelf een stageplek uitzoeken. Via een minor in de hoofdfase van je studie kies je een bepaald profiel waarmee je jezelf kunt onderscheiden. Ook de afstudeeropdracht die je kiest, geeft een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

  Ondersteuning

  Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze ondersteuning maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt. Ook kun je een peercoach krijgen: een ouderejaarsstudent die een jongerejaars begeleidt.

  Studeren met een functiebeperking

  Heb je een functiebeperking en heb je daarvoor aanpassingen of voorzieningen nodig, dan bieden we daarvoor verschillende mogelijkheden.

  Stage lopen

  In het tweede jaar volg je een flexibele stage met opleidingsgerichte opdrachten van in totaal 168 uur. In het derde jaar duurt je stage een half jaar, naar keuze in Nederland of in het buitenland.

  Bekijk in onderstaand filmpje hoe Sanne Gosselink haar derdejaars stage bij  Stadsontwikkeling Rotterdam ervaart.

  Minors

  In de laatste fase van je opleiding verdiep je je door middel van een minor in je vakgebied of verbreed je je kennis in een door jou gewenste richting. De onderstaande minors geven een beeld van het type minor dat je kunt verwachten.

  City Branding

  Hoe zet je een stad op de kaart? In de minor City Branding komen alle vrijetijdsaspecten samen. Je leert hoe vrije tijd kan bijdragen aan de economie van een stad. Midden in Rotterdam, waar vrijetijdsmanager en gebiedsontwikkelaars de handen ineen slaan. Je leert in de praktijk hoe je ideeën ontwikkelt, een visie onderbouwt, verschillende partijen aanstuurt, compromissen sluit en onafhankelijk adviseert. Je kent de 'tops en flops'. Je wordt dé marketeer van het grote belang.

  Evenementenmanagement

  Hoe geef je het publiek een onvergetelijk evenement? In de minor Evenementenmanagement leer je de ins en outs van de evenementensector. Van een merklancering tot het Zomercarnaval, het organiseren ervan is topsport. Je leert onder meer hoe je een opdracht werft, een evenement ontwerpt, verkoopt, uitvoert, beveiligt en evalueert. Je verkent de divisies waarin je je kunt specialiseren, zoals promotie, management en productie. In een klein team voer je een praktijkopdracht uit. Vanaf de opdrachtformulering tot aan de evaluatie ben jij de spil van een zelf te organiseren evenement. Je piekt op alle terreinen binnen jouw avontuur.

  Kunst en Cultuurmanagement

  Hoe haal je zoveel mogelijk rendement uit Kunst en Cultuur? In de minor Kunst- en Cultuurmanagement leer je hoe je een maatschappelijke, kunstzinnige bijdrage kunt leveren binnen de vereiste zakelijke randvoorwaarden, met gevoel voor artistieke kwaliteit. Het één kan niet zonder het ander. Dat vraagt visie, lef en zakelijk inzicht. Praktijkgericht leer je hoe je binnen de formele kaders van overheidsregels omgaat met gemeentelijk- en rijksbeleid. Je raakt aan de grens van artistieke vrijheid en praktische haalbaarheid. Je ontwikkelt je in de breedte, vindt op management- en ondernemersniveau je weg en staat voor je zaak.

  Student van andere hogeschool?

  Ben je student bij een andere hogeschool en wil je een minor bij Hogeschool Rotterdam volgen? Bekijk je mogelijkheden op Kiesopmaat.nl. De minors van Hogeschool Rotterdam duren een half jaar (september - februari) en leveren 30 EC (studiepunten) op.

  Afstuderen

  Het tweede deel van het vierde jaar staat in het teken van je afstudeeropdracht. Deze opdracht is tegen het einde van de opleiding, omdat bedrijven behoefte hebben aan 'bijna-professionals'.

  Bachelorscripties

  Bekijk hieronder de laatste bachelorscripties voor een indruk van afstudeeronderwerpen.

  Vakken

  Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

  Je kunt verschillende keuzemodules volgen die bij uitstek geschikt zijn voor studenten die de ambitie hebben om een extra plus op hun cv te zetten.

  Door het volgen van deze keuzecursussen maak je kennis met andere studenten met dezelfde ambitie en kun je uitzoeken of het programma iets voor jou is. Ook ontwikkel je je op het gebied van de honourscompetenties.

  Bekijk meer informatie over het Honoursprogramma

  Onderwijsvorm

  Hoe is het onderwijs ingericht?
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  5 dagen les per week
  20 uren zelfstudie per week
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  Legenda
  Praktijk
  Keuzeruimte
  Theorie
  Begeleiding

  Na je studie

  Wat kun je doen na je opleiding?

  Na je afstuderen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Arts (BA) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. 

  Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

  Heb je het Honoursprogramma gevolgd? Dan krijg je ook een honours degree, waarmee je je doorzettingsvermogen en extra kennis kunt aantonen.

  Beroepen

  Een leisure manager initieert, creëert en vermarkt producten en diensten in de vrijetijdssector. Je bent zelfstandig en ondernemend. Je kerntaken zijn het ontwikkelen van visie en beleid, de regie en marketing van vrijetijdsbelevenissen, en het managen van een organisatie in de vrijetijdssector.

  Adiarèn Meulens werkt als projectmedewerker bij Your Space, een jongerenlocatie waar evenementen, workshops en presentaties worden gehouden. In onderstaand filmpje zie je hoe zijn dag er uit ziet.

  Waar kom je terecht?

  Je werkveld is de stad, de kunst- en cultuursector en de evenementenbranche. Vanuit een commerciële gedachte en met vernieuwende ideeën draag je bij aan een positief vrijetijdsklimaat. Je bent op de hoogte de nieuwste technologieën en je bent maatschappelijk bewust.

  Wat betekent dat in de praktijk?

  Jij verzorgt de programmering in het VIP-dorp tijdens de 'Grand Depart' van de Tour de France, je bedenkt marketingacties om de Parade commercieel succesvol te maken, of je organiseert een evenement in een achterstandswijk om de sociale cohesie te verbeteren. Beroepen zijn onder andere eventmanager, programmeur, projectmedewerker, communicatieadviseur en marketeer.

  Huidige arbeidsmarkt

  Bron: landelijke cijfers HBO-Monitor 2016

  Locatie

  Waar ga je studeren?

  Niet op zoek naar deze opleiding?

  Kijk ook eens naar deze opties

  We gebruiken cookies om de website te verbeteren.