Menu English

BrainsXchange

Enviu/Project Abroad - BrainsXchange

Ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke problemen in Kaapstad. Studenten schrijven voor project BrainsXchange een business/vrijetijdsplan.

Vraagstelling

Voor het vak Duurzaam Ondernemen in de Vrijetijdsindustrie (DOV) hebben studenten Vrijetijdsmanagement een praktijkcasus gemaakt voor het project BrainsXchange, een initiatief van de organisaties Enviu en Project Abroad. Het doel van het project is om een internationale groep studenten te betrekken bij het aandragen van oplossingen voor maatschappelijke problemen in Kaapstad.

Aanpak

De studenten hebben door middel van het inzetten van ‘leisure’, aanbevelingen gedaan om de maatschappelijke problemen aan te pakken. Twee studentengroepen hadden zulke veelbelovende ideeën aangedragen, dat ze zijn geselecteerd voor the Programme of Excellence. Tijdens dit twee weken durende programma gingen ze onder begeleiding van deskundigen hun ideeën uitwerken tot een businessplan. Dit businessplan hebben ze in de zomervakantie gepitcht aan een jury, bestaande uit een vertegenwoordiger van de Rabobank, Project Abroad en Enviu.

Resultaat

Een van de groepen studenten Vrijetijdsmanagement heeft de finale gewonnen. Samen met nog twee groepen van andere hogescholen gaan zij in de herfstvakantie van 2011 naar Kaapstad om het bussinessplan verder uit te werken dan wel te implementeren.

Opleiding(en)

  • Leisure Management

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Eline de Lange, Thera van Malssen, Anaitta Nasser, Renee Post