Menu English

Show Your Love

Student Event Game

Inzamelingsactie voor War Child met ludieke foto actie rondom Valentijnsdag.

Vraagstelling

De aanleiding voor het project Show Your Love was de Student EventGame van 2009. Deze game wordt jaarlijks gehouden voor studenten uit het hele land. Tijdens deze editie moesten studenten een vernieuwend concept – eens geen concert of sportevenement - bedenken om geld in te zamelen voor War Child. Het winnende concept werd Show Your Love van de studie Vrijetijdsmanagement van Hogeschool Rotterdam. Begin 2011 is dit project daadwerkelijk uitgevoerd.

Aanpak

Het Show Your Love team heeft begin 2011 foto’s ingezameld via de website www.showyourlove.nl waarin liefde op welke manier dan ook in beeld werd gebracht. Voor iedere foto konden deelnemers een machtigingsformulier tekenen om daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor War Child. Ook heeft het team in vier grote steden mensen geportretteerd in ruil voor een kleine bedrage. Op Valentijnsdag 2011 zijn alle foto’s tijdens een persuitreiking in een collage als één grote roos gepresenteerd. Tijdens deze uitreiking is een cheque met het ingezamelde bedrag aan War Child overhandigd.

Resultaat

Het project 'Show Your Love' heeft meer dan € 1000 opgeleverd voor War Child. Daarnaast heeft Show Your Love op 30 juni 2011 in de categorie ‘For a Better World’ de Houten Giraffe gewonnen; een aanmoedigingsprijs voor toekomstige eventmanagers. Volgens de jury: “We hebben gekeken naar authenticiteit, bewustwording en commitment waarin het evenement voor War Child ‘Show your Love’ het hoogst heeft gescoord, ook al is het geen nieuw concept dat ze hebben toegepast.”

Opleiding(en)

  • Leisure Management

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Marianne Dijkshoorn, Sanne Koenen, Danitsha Kompai, Marco van Oudenaarde, Daisy Overdam, Sera Peeters, Nina Thomakos