Menu English

Event & Experience Management voltijd

 • Duur en startmoment

  2 jaar, september

 • Opleidingstype

  Voltijd Associate degree

 • Taal

  Nederlands

Bij deze tweejarige Associate degree-opleiding leer je betekenisvolle evenementen en klantbelevenissen te ontwikkelen en organiseren, waarmee je positieve impact op je omgeving realiseert.

Wil jij onvergetelijke herinneringen creëren voor anderen? Ben jij degene die in jouw vriendengroep altijd het initiatief neemt om uitjes te organiseren? Dan zit je bij de Ad-opleiding Event & Experience Management goed. De opleiding is er voor creatieve, oplossingsgerichte studenten die de handen uit de mouwen steken en anderen weten te enthousiasmeren om evenementen vlekkeloos te laten verlopen.

Bij deze tweejarige opleiding leer je betekenisvolle concepten te ontwikkelen en die te realiseren. Je brengt de klantreis in kaart, onderzoekt waar behoeftes liggen en produceert klantbelevenissen en evenementen. Je leert om aan complexe projecten te werken met diverse betrokken partijen en weet deze te verbinden en gezamenlijk een ultieme experience te realiseren.

Je plant en organiseert betekenisvolle klantbelevenissen op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier, die bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s).

“Voor creatieve en maatschappelijk betrokken organisatietalenten.”

Voorlichtingsactiviteiten

Bekijk het aanbod en meld je aan
Alles over de open dag van Event & Experience Management

Opbouw

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Onderwijsvisie

Betekenisvol en praktijkgericht onderwijs: De stad als lokaal

Leren gebeurt in samenwerking met en in de praktijk. Om je op te leiden tot een goede Event & Experience Management professional wordt naast het reguliere onderwijs ook met echte opdrachten in het beroepenveld gewerkt. Je doet dus relevante praktijkervaring op en staat tijdens de opleiding met je ‘voeten in de klei’.

De opleiding is opgebouwd in vier semesters. Per semester staat een beroepsproduct centraal en wordt deze ondersteund met kennis en theorie, vaardigheden, onderzoekende houding, praktijkervaring en professionele identiteit.

Het eerste jaar

Je start de opleiding met het organiseren van een teambuildingsweek. Daarna ga je de rest van het semester klantbelevenissen onderzoeken en ontwikkelen. Om dat goed te leren, worden er ook fieldtrips georganiseerd naar diverse bedrijven.

In semester 2 organiseer je met een projectgroep een duurzaam evenement om een goed doel te steunen en doe je individuele praktijkervaring in de branche op.

 

Het tweede jaar

In het tweede jaar van de opleiding creëer je sociaal maatschappelijke impact door het ontwikkelen van een betekenisvolle belevenis voor het oplossen van een ‘urban’ vraagstuk.

Omdat het binnen onze multiculturele regio belangrijk is over de juiste culturele kennis en vaardigheden te beschikken ga je dit leerjaar ook aan de slag met het organiseren van een internationale of regionale studiereis.

Semester 4 staat in het teken van de afstudeerstage.

Stage lopen

In semester 1 tot en met 3 ga je aan de hand van fieldtrips en individuele opdrachten praktijkervaring opdoen in het werkveld voor het ontwikkelen van je professionele identiteit. In semester 4 ga je een langere periode stagelopen bij een organisatie, waarvoor je ook je afstudeeropdracht uitvoert.

Keuze en begeleiding

Keuze

Tijdens je opleiding kun je kiezen uit zo'n driehonderd keuzevakken uit het HR-brede aanbod. Dit biedt je de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken. Ook kun je kiezen uit het studiesuccesaanbod van Rotterdam Academy, waarbij je invulling kunt geven aan je specifieke leerbehoeften om je studievaardigheden als hbo’er te verbeteren. Afhankelijk van je opleiding kun je zelf je opdrachtgever(s) voor je praktijkopdrachten/-stage uitzoeken. Ook met je afstudeeropdracht geef je een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

Ondersteuning

Iedere student is uniek en heeft eigen ideeën over studiedoelen. In onze ondersteuning maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je een coach (docent) die je begeleidt met je studie en de studievoortgang in de gaten houdt. Ook kun je een beroep doen op bureau Studentzaken en de studentendecaan van Rotterdam Academy voor ondersteuning bij specifieke problemen.

Studeren met een functiebeperking

Heb je een functiebeperking en heb je daarvoor aanpassingen of voorzieningen nodig, dan bieden we daarvoor verschillende mogelijkheden.

Afstuderen

In het laatste half jaar van de opleiding toon je bij een stagebedrijf aan dat je alle opleidingscompetenties hebt ontwikkeld aan de hand van een portfolio met bewijsstukken. Daarnaast presenteer je je professionele ontwikkeling tijdens ‘the ultimate experience pitch’ aan examinatoren en het werkveld.

Studiebelasting

Gemiddeld ben je drie dagen op school aan het studeren en besteed je twee dagen aan zelfstudie en het opdoen van praktijkervaring in het werkveld. Gezien de aard van de opleiding zal het opdoen van praktijkervaring niet enkel plaatsvinden tijdens kantooruren, maar ook in het weekend en in de avonduren.

Vakken

Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

Onderwijsvorm

Hoe is het onderwijs ingericht?
3 dagen les per week
16 uren zelfstudie per week
Legenda
Praktijk
Keuzeruimte
Theorie
Begeleiding

Na je studie

Wat kun je doen na de opleiding?

Na je afstuderen

Gefeliciteerd! Je hebt je Associate degree (Ad) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren.

Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

Beroepsbeeld

Als afgestudeerde van de opleiding Event & Experience Management heb je een breed arbeidsmarktperspectief, omdat je in staat bent (klant)belevenissen te produceren voor zowel de zakelijke markt (B2B) en interne klantgroepen (B2P), als voor publieksevenementen en experiences (B2C).

De functies en rollen zijn bijvoorbeeld:

 • Customer journey manager
 • Customer experience specialist
 • Employee experience coördinator
 • Communicatiemedewerker
 • Gastvrijheidsmanager
 • Conceptontwikkelaar
 • Eventmanager
 • Teamleider festivalproductie
 • Projectmanager of projectmanagement ondersteuner (PMO)
 • Floormanager
 • Coördinator events, marketing en communicatie.

Doorstuderen

Nadat je de Associate degree hebt behaald, kun je eventueel doorstuderen bij een bacheloropleiding. Of je een versnelde route kunt volgen, hangt af van de bachelor die je kiest.
 

Bekijk alle doorstroommogelijkheden

Locatie

Waar ga je studeren?

Niet op zoek naar deze opleiding?

Kijk ook eens naar deze opties
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen