Menu English

Innovatiewerkplaats Publieke Inkoop

Een betere wereld begint bij inkoop

Over het project

Projectbeschrijving

Op woensdag 30 juni 2021 ondertekenden de vertegenwoordigers van vijf hogescholen en André Weimar als Chief Procurement Officer Rijk namens de Rijksoverheid het convenant ‘Opleiden tot inkopers met impact’. Dit convenant is gericht op het creëren van een optimale aansluiting tussen de uitstroom van hogescholen en de instroom in de inkoopkolom van het Rijk. Hogeschool Rotterdam is naast Hanzehogeschool, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam en De Haagse Hogeschool één van de ondertekenaars. Dit convenant is voor de Rijksoverheid een belangrijke stap in het professionaliseringsproces van inkopers bij de Rijksoverheid.

Betrokken medewerkers: 

Projectaanpak

Samenwerkingsverband tussen vijf hogescholen (Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam en Utrecht; via Minor Inkoopmanagement) dat is vastgelegd in een convenant met de Rijksoverheid. Onder meer is een gedeelde lector aangesteld, uniek in Nederland.

Verbinding onderwijs

Programmaonderdelen in Minor inkoopmanagement, afstudeerders hogeschool, interviews circulair inkopen, aanbestedingen rijksoverheid geanalyseerd, hackathon, afstudeeropdracht sroi bij defensie. 

(Beoogde) resultaten

Het doel van de samenwerking is om:

  • De kennis en vaardigheden van studenten die uitstromen optimaal te laten aansluiten op de benodigde instroom binnen de inkoopkolom van het Rijk;
  • De bekendheid en aantrekkelijkheid van de inkoopkolom van het Rijk voor studenten te vergroten en hiermee de toekomstige uitstroom naar het Rijk te bevorderen;
  • Door gerichte kenniscreatie en kenniscirculatie binnen en tussen het Rijk en de hogescholen het vakgebied publiek inkopen gezamenlijk verder te ontwikkelen;
  • Hiermee de inhoud en positie van het vakgebied publiek inkopen in Nederland verder te professionaliseren en verstevigen. 

Samenwerkingen

Rijksoverheid, Minoren inkoop vijf hogescholen,  lector Mirjam Kibbeling

Projectfeiten

  Looptijd: Juli 2024 met optie tot verlening 

 Financiering: Gedeelte gefinancierd door de gemeente Rotterdam

 Lectoraat: Dr. Arjen van Klink Next Strategy en Helma Kaptein Zorgtechnologie

 Thema: 

Actueel

Onderzoek updates & highlights
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen