Menu
  English

  Hans Bruijstens

  Docent-onderzoeker

  Hans is docent-onderzoeker bij Kenniscentrum Business Innovation en daarnaast werkt hij als hogeschooldocent op Hogeschool Rotterdam.

  Meer informatie

  Hans Bruijstens

  Over de docent-onderzoeker

  Hans Bruijstens heeft een lange staat van dienst bij Nevi, hét instituut en netwerk voor de inkoopprofessional. Hij doorliep daar verschillende management functies als directeur Examens, directeur Opleidingen en directeur Operations & Finance. 

  Op dit moment is Hans Bruijstens als hogeschooldocent verbonden aan de Hogeschool Rotterdam met als hoofdaandachtsgebieden: coördinatie minor Inkoopmanagement, onderzoek/kwartiermaker Innovatiewerkplaats Publieke Inkoop (IWP), begeleiden afstudeerders  

  Achtergrond

  Hans Bruijstens heeft een afgeronde universitaire doctoraal opleiding Sociale en Economische Geschiedenis, Leergang Bedrijfskunde en verschillende managementtrainingen (De Baak, ITIP).

  Verbinding met het onderwijs

  Hans Bruijstens is betrokken bij het onderwijs van de opleiding Logistics Management (RMI) als docent 1e jaar Inkoop en coördinator minor Inkoopmanagement.

  In de minor Inkoopmanagement is er aandacht voor de volgende onderdelen van het vakgebied: skills (onderhandelen en adviesvaardigheden), inkoopconsultancytrajecten met het beroepenveld, aanbrengen van theoretische basis professionele inkoop, verkoop van inkoop (intern eigen bedrijf, extern), actuele trends en ontwikkelingen in het vakgebied, onderzoek aanbestedingsdossiers.

  Deelnemers komen van circa 12 verschillende opleidingen en verschillende hogescholen. Gemiddelde groepsgrootte in het eerste cohort is doorgaans 45-55 studenten. Het minor docententeam bestaat uit een mix van inkoopprofessionals die in de beroepspraktijk staan en hogeschoolcollega’s met een relevante achtergrond. Voorts wordt er veel gebruikgemaakt van professionals uit het werkveld als gastdocent, gastbedrijf, assessor.

  De minor krijgt met name een goede waardering door de externe gerichtheid en de relaties met het werkveld. De arbeidsmarkt voor inkoopprofessionals is overspannen. Studenten hebben geen moeite een geschikte werkplek te vinden. Ze worden tijdens de opleiding al gescout.

  Volg de onderzoeker

  Op social media

   

  Project(en)

  Van Hans Bruijstens