Menu English

Business Booster

Strategische vermogen binnen MKB bedrijven

MKB bedrijven werken veelal in het hier en nu en hebben moeite om in te spelen op fundamentele veranderingen in de omgeving. Het programma Business Booster helpt deze bedrijven aan nieuwe digitale en duurzame business proposities en inzicht in hun strategische vermogen.

Over het project

Projectbeschrijving

Nieuw denken

Het strategische vermogen van MKB bedrijven is doorgaans beperkt, er zijn weinig middelen en de dag van vandaag vraagt alle aandacht. Het gebrek aan vooruit denken is een groot risico gegeven de grote dynamiek in de omgeving: stilstand is achteruitgang!

Studenten kunnen een rol spelen om ondernemers te spiegelen en samen met hen nieuwe mogelijkheden te ontdekken en uit te werken. Door deze activiteiten nauwgezet te monitoren ontstaat er inzicht in hoe ondernemers bezig zijn met de toekomst en tegelijkertijd komen we erachter in hoeverre zij staan voor ‘nieuw denken’. Dat is het programma Business Booster.

Projectaanpak

Teams van vier studenten ontwikkelen in een half jaar voor een bestaand MKB bedrijf een zo disruptief mogelijke nieuwe commerciële propositie die optimaal inspeelt op de digitale en duurzame ontwikkeling. Per jaar kunnen zo’n veertig bedrijven meedoen.

Parallel aan de activiteiten van de studenten vindt onderzoek plaats vanuit het kenniscentrum naar hoe de betrokken ondernemers zelf bezig zijn met de toekomst van hun bedrijf en in hoeverre de ideeën van de studenten bij hen aan slaan.

Zo ontstaan nieuwe inzichten over het strategische vermogen van MKB bedrijven in het algemeen en hun strategisch leervermogen in het bijzonder. Het onderzoek vindt plaats middels semi-gestructureerde vragenlijsten, die de studenten drie keer afnemen bij ‘hun’ bedrijf.

 

Verbinding onderwijs

Het programma Business Booster is onderdeel van de community Global Marketing & Sales van de opleiding Commerciële Economie. Ook studenten van de opleiding Bedrijfskunde, HRM en Finance & Control participeren. Het vindt plaats in het zesde semester van de opleiding (februari – juli).  In 2022 is de Business Booster voor de vijfde keer van start gegaan.

(Beoogde) resultaten

Business Booster is een programma over strategische vernieuwing in het MKB: studenten commerciële economie van de Hogeschool Rotterdam helpen ondernemers met disruptieve business ideeën en onderzoeken tegelijkertijd het strategische vermogen van het bedrijf. Over de resultaten van 2019 en 2020 zijn papers geschreven, deze zijn hieronder te downloaden.

Samenwerkingen

Projectfeiten

  Looptijd: 2017 - 2022

 Financiering: Intern

 Lectoraat: Dr. Arjen van Klink Next Strategy

 Thema: Leiderschap

Actueel

Onderzoek updates & highlights

.

Dr. Arjen van Klink Lector Next Strategy

Video's

Medewerkers

betrokken bij dit project
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen