Menu English

Maaike Harbers

Lector Artificial Intelligence & Society

Maaike Harbers is lector bij Kenniscentrum Creating 010. Zij doet onderzoek naar de relatie tussen kunstmatige intelligentie en de samenleving. Haar werk richt zich enerzijds op de ethische en sociale impact van AI op de samenleving en anderzijds op hoe ideeën en structuren in de samenleving de ontwikkeling van AI beïnvloeden. Zij is in het bijzonder geïnteresseerd in de rol van gender in relatie tot de ontwikkeling van AI.

Maaike werkt samen met verschillende praktijkpartners, zoals mediaorganisaties, overheden en zorginstellingen. Met deze partners onderzoekt zij of en hoe AI op verantwoorde wijze ontworpen en ingezet kan worden. Zij leidt onder andere het onderzoeksproject DRAMA: Desiging Responsible AI for Media Applications (RAAK-publiek), en is één van de leading lectoren in het Responsible Applied AI programma, een meerjarig onderzoeksprogramma van de hogescholen van Rotterdam, Amsterdam en Utrecht (SPRONG). Daarnaast geeft zij les bij de opleiding Creative Media and Game Technologies. Binnen die opleiding is zij verantwoordelijk voor de richting ‘de betrokken technoloog’.  

Maaike heeft kunstmatige intelligentie (MSc) en filosofie (MA) gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is in 2011 gepromoveerd op het onderwerp Explainable AI aan de Universiteit Utrecht.  

Onderzoeksthema

Project(en)

Van Maaike Harbers

Publicatie(s)

Van Maaike Harbers
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen