Menu English

Johan Reijenga

Hoofddocent en onderzoeker

Johan Reijenga is hoofddocent en onderzoeker bij Kenniscentrum Business Innovation van Hogeschool Rotterdam. In deze functie verricht hij onderzoek en adviseert hij bedrijven en organisaties op het gebied van strategie, leiderschap en innovatie.

Meer informatie

Johan Reijenga

Over de onderzoeker

Johan is tevens eigenaar van coaching- en adviesbureau Zin In Ontwikkeling. Het bedrijf verzorgt executive coaching, leiderschapsontwikkeling en strategisch advies ten behoeve van bestuurders, directeuren en ondernemers in de private en publieke sector.

Achtergrond

Johan is van 1987 tot 1997 werkzaam geweest als docent economie, marketing en leidinggevende in het mbo.

In 1997 begonnen als hogeschooldocent bij de toenmalige Hogeschool voor Economische Studies en door de fusie in 2002 werkzaam bij de Hogeschool Rotterdam. Johan heeft in die jaren gewerkt als docent, onderwijsmanager, directeur en de laatste jaren als hoofddocent en onderzoeker bij het Kenniscentrum Business Innovation. In de jaren 2014 – 2021 is hij met Gerard van der Star werkzaam geweest in het innovation lab Silicon Venturing Rotterdam, een samenwerking tussen het kenniscentrum en het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht. Het doel was om samen met studenten uit ongeveer 15 opleidingen door technologische en sociale innovatie het innovatievermogen van het ziekenhuis te versterken.

Opleidingen:

Economische wetenschappen en Recht (lerarenopleiding)
Marketing (master)

Onderzoeker

De bijdrage van Johan staat vaak in het teken verandering. Verandering beweegt zich tussen verleden en toekomst. Mensen en groepen/teams/organisaties helpen het potentieel dat ze bezitten te benutten en op zoek te gaan naar oplossingen voor het heden en met het oog op de toekomst. Een heden dat bestaat uit twee ruimten: de binnenruimte van de mens/groep/organisatie en de buitenruimte van de ander/de cliënt/de maatschappij.

Het is zijn doel om mensen en/of organisaties in die werkelijkheid van het heden uiteindelijk te leiden naar het behalen van de benodigde doelstellingen en resultaten

 

Verbinding met het onderwijs

Johan is betrokken als hoofdonderzoeker bij de minor+ Leiderschap van de HRBS. Hij begeleidt studenten bij onderzoek met ondernemers in het mkb op het gebied van strategisch leiderschap.

Johan wil bijdragen aan een holistische kijk op de verhouding theorie en praktijk, het bieden van mogelijkheden om theorie en praktijk met elkaar te confronteren en persoonlijke ontwikkeling op het gebied van strategisch leiderschap bij studenten en docenten.

 

"Misschien gaat leiderschap helemaal niet over de grote mijlpalen, maar gewoon over de kleine, waardevolle momenten tussen mensen om elkaar te begrijpen.”

Johan Reijenga Hoofddocent en onderzoeker

Volg de hoofddocent en onderzoeker

Op social media

    

Project(en)

Van Johan Reijenga

Publicatie(s)

Van Johan Reijenga
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen